interview met: anne en david (popeigenwijs radioshow)

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Onder de titel POPEIgenwijs heeft POPEI een blok zendtijd op Rararadio. Wat doen we daar dan en wie zijn toch die fijne stemmen?

 

Jullie hebben de eerste POPEIgenwijs uitzendingen achter de rug, én?
David: “Ik vond het heel leuk om te doen en heb de smaak flink te pakken gekregen. We werden meteen in het diepe gegooid maar we zijn tevreden met het resultaat.”
Anne: “We probeerden voor de eerste aflevering alles een beetje open te laten en gewoon onszelf te zijn, dat is volgens mij wel gelukt.”
David: “De dag na de uitzending appten we elkaar ‘Ik wil nog een keer’, dat zegt eigenlijk genoeg toch!?”

Vertel eens in een paar zinnen waar POPEIgenwijs voor staat?
Anne: “We willen een spreekbuis zijn voor de Eindhovense muzikant. POPEI staat voor talentontwikkeling, daar zal POPEIgenwijs een verlengstuk van worden. We willen het samen doen met de POPEI-community. De bedoeling is dat de show uiteindelijk vol zit met materiaal dat door de luisteraars en door Eindhovense muzikanten is aangedragen.”

 

 

“De show zit vol met materiaal dat door de luisteraars en door Eindhovense muzikanten is aangedragen”

 


Hoe zit het met de link die er is met PUURliedjes?
David (organisator): “Het concept van PUURliedjes zal sowieso wat breder worden getrokken. Artiesten die bij PUURliedjes komen spelen kunnen ook uitgezonden worden in de uitzending van Rararadio, of we kunnen ze laten optreden tijdens de uitzending. Op die manier kunnen we elkaar versterken.”

Over die PUURliedjes gesproken, hoe staat het daarmee?
David: “Wegens de Coronatijd hebben we natuurlijk stilgelegen, maar in september gaan we weer van start. Het concept is iets aangepast: naast singer-songwriters mogen ook bandjes in een kleine bezetting komen spelen. Er is ook meer ruimte voor andere kunstuiting, zoals ‘spoken word’. Het is de bedoeling dat we de artiesten gaan opnemen, zodat ze ook meteen een goede live demo hebben. Daarnaast zullen de optredens worden verplaatst van het eetcafé naar de zaal, waardoor het een stuk intiemer wordt en de focus meer komt te liggen op luisteren naar de muziek.”

Terug, naar de radio… bij wie van jullie staan de zenuwen het strakst?
Anne: “Ik ben de grootste stresskip. Na afloop was ik wel trots dat ik het had gedaan, een jaar geleden had ik dit echt niet gedurfd. Bij POPEI heb ik er wel een stuk zelfvertrouwen bij gekregen.”

 

Luister hier de uitzending van 4 augustus 2020 terug


Jullie zijn een goed team, maar wie is de baas?
David: “Ik natuurlijk, want ik ben de man. Nee, we doen alles in overleg en meestal komen we daar goed uit. We hebben dezelfde smaak in muziek en best wel dezelfde visie.”
Anne: “In eerste instantie zou ik de show voornamelijk gaan leiden, vanwege het gebrek aan vrouwelijke representatie op de radio. Na de eerste uitzending kwamen we er eigenlijk al snel achter dat juist het gesprek tussen ons beiden veel leuker is.”

Wat kunnen we nog verwachten?
Anne: “We willen meer met segmenten gaan werken. Zo komt er een segment met live muziek, interviews, we willen ingestuurde demo’s gaan draaien. Dus vooral de ruimte geven aan Eindhovense artiesten.”

Wat is jullie achtergrond in muziek en bij POPEI?
David: “Ik ben 8 jaar geleden voor het eerst bij POPEI terecht gekomen tijdens mijn auditie voor Rock City Institute. Ik ben zelf gitarist en speel in diverse acts, waaronder Dion Mayer (John Mayer tribute), Eva & David, Zoë Smit en doe veel sessies voor R’nB artiesten.”
Anne: “Ik speel gitaar, zing en schrijf nummers. Ik probeerde met mijn studie bedrijfskunde me verder te specialiseren in cultureel ondernemerschap. Zo ben ik bij POPEI voor m’n stage terecht gekomen.”

Iedere 4 weken tussen 14.00 en 16.00 uur live op Rararadio.org. In september: dinsdag 1 september en 29 september 2020

 

 

Editie: DE POPEI september 2020

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version