platenpraten met jaap hermans (van moll craft beer)

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Al jarenlang is hij een graag geziene gastheer in de Eindhovense kroegen: Jaap Hermans. Je zou ‘m kunnen kennen van o.a. Altstadt en POPEI, maar vooral als baas van Van Moll Craft Beer. De bieren hebben namen die in een super coole platenkast niet zouden misstaan. Over platenkasten gesproken…

Foto: Ranjit van Seen Photography

Wat is je allereerste aanschaf?
“Ik kreeg op m’n 16e verjaardag als cadeau 40 gulden per maand voor een cd en kocht volgens mij zelf als eerste Let Love Rule van Lenny Kravitz, maar mocht toen ik 9 was een singeltje uitkiezen en dat was Save A Prayer van Duran Duran. Telt dat ook…?”

 

 Was de platenkast van je ouders goed te doen?
“Mijn moeder was van het klassiek en de singer-songwriters (al noemde je dat vroeger nog niet zo, geloof ik…) en m’n pa vooral van de country (toen het nog niet hip was) en ben dat later pas echt gaan waarderen. Heb gelukkig een aantal platen uit die jaren nog steeds! Hetzelfde geldt voor een aantal singeltjes die ik kreeg van m’n pa toen ie een programma had op Hilversum 3. Het luisteren naar en genieten van muziek heb ik wel echt van beiden. Wat muziek teweeg kan brengen… je er open voor gooien.”

Het beste album allertijden is…
Angel Dust van Faith No More.”

 

 

Bij welk nummer houd je het niet droog?
“Verschillende, maar bij Umbrella van Rihanna is het vrijwel altijd prijs. Ginne grap. Één van mn favoriete nummers aller tijden.”

 

 

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?
“Stuurbaard Bakkebaard, Fresku, Noyalty, Tigre Blanco, Woody & Paul, S.T. Cordell en Man From The South schieten me binnen, maar als het om Eindhoven gaat, gaat er voor mij niks boven Premium Quality…. Serve Loud van Peter Pan Speedrock.”

 Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…
Ire Works van Dillinger Escape Plan. Maar zet Kind van de Duivel op en ik doe ook een hard pasje.”

 

 

 

Doe je aan ‘guilty pleasures’?
“Nee. Gelukkig niet. En dan in de zin dat ik er niet in geloof. Als iets klikt, dan klikt het. Stijl, gelegenheid, gevoel… dan maakt het me echt niks uit of ‘het kan’ ja of nee.”

Welk bier rockt het hardst?
“Langharig Tuig natuurlijk.”

Wie maakte de gevaarlijkste plaat?
“Oef. Iedereen die vragentekens zet bij wat als gevestigde orde gezien wordt… of zich niet op die plek laat zetten die er van je verwacht wordt…. ook van jezelf.”

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?
“Dillinger Escape Plan, natuurlijk. Plus: Greg Puciato (de zanger van Dillinger Escape Plan en The Black Queen) heeft net zijn eerste solo single uit (Fire For Water). Deze man (en Ben Weinman en DEP) zijn misschien wel de grootste inspiratie in wat ik doe, of probeer te doen, en echt niet alleen door de muziek. Niet doen wat er van je verwacht wordt, vragen blijven stellen, ook aan jezelf.”

 

 

Meest romantische nummer is?
On Tree And Birds And Fire van I Am Oak.”

 

 

De allerbeste albumcover ooit is…
Angel Dust van Faith No More en Ire Works van Dillinger Escape Plan.”

Is er een biertje waarin je de jazz vindt?
“Ehhhhhhh?”

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?
“Waar mijn lief en ik zin in hebben, we niet van in slaap vallen en ik niet door afgeleid word.”

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…
“Niet per se de laatste, maar Kwintessens van Dodecahedron ‘moet’ iedereen horen. Één van de beste platen ooit. Kan er nog steeds niet over uit hoe hard, indringend en overtuigend die plaat (en band) is. Kom woorden tekort om dat gevoel te beschrijven. Duik erin.”

 

 

 

Editie: DE POPEI september 2020

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version