interview met kiki mettler

Unfortunately this page isn't available in English

 

We kennen Kiki al een tijdje als host van PUURliedjes, waar we ook kennis maakten met haar liedjes. Intussen gaat ze lekker met haar optredens en onlangs werd ze geselecteerd voor ons toptalenten-traject Scout Out Loud. Kennis maken dus...

 

WIE IS KIKI METTLER?
“Ik ben een gedreven en ambitieuze singer-songwriter die het liefst fulltime met muziek bezig wil zijn. Over een maand studeer ik af op de opleiding Marketing, Communicatie & Evenementen. Ondertussen organiseer ik ook verschillende muzikale evenementen, omdat ik naast zelf optreden het ook heel leuk vindt om andere muzikanten een podium te geven.”

 

OMSCHRIJF JE MUZIEK EENS?
“Ik vind het lastig om echt een genre aan mijn muziek te hangen. Ik omschrijf het tot nu toe als rustige autobiografische popliedjes. Maar mocht iemand een betere omschrijving hebben, dan hoor ik het graag! Haha!”

 

WELK LIEDJE HAD JE GRAAG ZELF GESCHREVEN?
“Pfoe, heb je even? Ik zal er een paar kiezen waar ik de laatste tijd verslaafd aan ben. Youth van Daughter zou ik graag geschreven hebben, echt een top nummer. De opbouw is zo tof en ik ben verliefd op de drums! The Open Door van Darrell Scott luister ik vaak als ik in bed lig, echt een nummer om bij weg te dromen. Nog eentje dan? Out Hearts Were Young van The Wooden Sky. Eind vorig jaar mocht ik de support doen van deze Canadese band, sindsdien ben ik fan. Ik snap niet waarom ze nog niet wereldberoemd zijn…”

 

MET WELKE ARTIEST VOEL JE EEN VERWANTSCHAP?
“Ik word vaak geïnspireerd door de muziek van Douwe Bob. Ik vind bijvoorbeeld zijn nummers Multicoloured Angels en Stone Into The River heel erg goed. Verder ben ik fan van Mumford and Sons, maar dan wel hun vorige albums, die laatste voelde ik niet zo. Maar of dat echt een verwantschap is, durf ik niet te zeggen.”

 

WELK FESTIVAL HAD JOU AL GEBOEKT MOETEN HEBBEN DEZE ZOMER?
“Paaspop! Ook al is dat niet in de zomer. Ik ga al jaren als bezoeker naar dit festival en het is toch wel een droom om er ooit zelf te mogen spelen. Verder zou ik het heel tof vinden om op Naked Song te staan, een heel tof singer-songwriter festival! Ik zou trouwens ook geen nee zeggen tegen Lowlands hoor!”

 

JE BENT ONLANGS GESELECTEERD VOOR HET SCOUT OUT LOUD TRAJECT, WAT ZIJN JE VERWACHTINGEN?
“Jaaa, super vet! Ik vind het zo gaaf dat er mensen zijn die mij verder willen brengen, gewoon omdat ze het tof vinden wat ik doe. Ik verwacht dat het een leerzaam jaar wordt en ik denk dat dit me toch weer een stapje verder brengt.”

 

HOE DENK JE OVER TALENTENJACHTEN?
“Het ding van grote talentenjachten is dat het niet altijd gaat om je talent. Het is vaak commercieel en daarom is ‘er bijzonder uitzien’ vaak belangrijker dan het talent, dat vind ik jammer. Verder vind ik het wel heel tof hoor, de spanning van zo’n wedstrijd vind ik leuk en ik denk dat je er als artiest veel aan over kan houden. Zo heb vorig jaar de ‘Singer Songwriter Challenge’ gewonnen en heb ik daardoor onder anderen bij Radio Veronica mogen spelen.”

 

EN WAT ZIJN JE PLANNEN?
“Binnenkort is de eerste repetitie met band, daarna gaan we mijn debuut EP maken. Daar heb ik super veel zin in! Het duurt nog even, maar in mijn hoofd heb ik heel de releaseshow al uitgedacht. Daarnaast ga ik heel veel optreden en vooral heel veel genieten van alles wat ik mee mag maken!”

 

Meer informatie: www.facebook.com/kiki.mettler

 

Editie: DE POPEI juni 2016

Foto: Michael Bosboom

Published on 23/12/2016

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version