interview met: nouveau vélo

Unfortunately this page isn't available in English

 

Vanaf 16 oktober ziet de lachende derde het daglicht. We bedoelen dan Bogland, de verslavende  nieuwe plaat van Nouveau Vélo. Zeer geschikt voor liefhebbers van de oude R.E.M en Real Estate. We stuurde gitarist Niek Leenders een pakketje vragen.

Gefeliciteerd met de nieuwe plaat, zijn jullie er net zo blij mee als wij?
“Ik weet niet of we precies even blij zijn, maar wij zijn best wel blij.”

Het album heet Bogland, hoe is dat zo gekomen?
“Het eerste nummer van het album heet Bogland. We vonden het wel bij de sfeer en het gevoel van de plaat passen. Qua sound doet het namelijk wel wat vochtig aan. Daarbij kan de band als een moeras voelen: soms zak je in de modder weg, zit je vast en haal je een nat pak, een andere keer breekt de zon door en sta je van de natuurpracht te genieten.”

Waar zitten de grote verschillen tegenover voorgangers Nouveau Vélo en Reflections?
“Voor dit album zijn we teruggegaan naar de driemansformatie waarmee we ook onze debuutplaat Nouveau Vélo hebben opgenomen, waarbij Rolf zingt en staand drumt. Het is een iets minder conventionele set-up, waarbij we meer focusten op melodie en energie, dan op puur ‘liedjes’. Wat betreft input voor muziek en woorden is het ook iets meer een 'group effort’ dan op vorige albums.”

 

 

“De band kan als een moeras voelen: soms zak je in de modder weg, zit je vast en haal je een nat pak, een andere keer breekt de zon door”

 


Jullie hebben met Roel Blommers gewerkt in de POPEI studio, hoe was de klik?
“De persoonlijke klik was meteen goed en het voelde meteen ontspannen. Muzikaal komen we wat uit een andere hoek, maar het vulde elkaar mooi aan. Roel was naar een show komen kijken en stelde voor zoveel mogelijk live op te nemen om de energie van een optreden te vangen. Daardoor zijn sommige nummers op het album anderhalf keer zo snel gespeeld als aanvankelijk bedoeld, maar ik denk dat dat doel daarmee wel behaald is.”

Heeft covid-19 nog invloed gehad op het maken van de plaat?
“Nee, we hebben alles voor die tijd opgenomen, in november van vorig jaar.”

Is er nog een smakelijke anekdote uit de studio die jullie liever niet vertellen?
“Niet echt. Het ging er allemaal heel netjes en gemoedelijk aan toe. Roel zorgde ervoor dat we niet teveel dronken, wij zorgden ervoor dat Roel op tijd naar huis ging.”

 

Nouveau Veló (1).jpg


Trouwens, wat is dat met dat behangen in de clip van Waves?
“Dat was het idee van onze manager/vriend/broer/ghostwriter Tim Leenders. Het moest er in één keer opstaan. Ondanks onze beperkte behangervaring lukte het verrassend goed, vind ik. Volgens mij hangt het nog steeds, dus als je in de buurt bent van de Emmaus-kringloop in Gestel kun je het bewonderen.”

Laatste vraag, hebben jullie nog vragen?
“Ja, mogen we binnenkort bij jullie een muurtje komen behangen? Verder willen we nog de groeten doen aan Daan van het café/restaurant, omdat hij ons altijd helpt en supervriendelijk is.”

 

 

Editie: DE POPEI oktober 2020

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version