platenpraten met bob de wit (the super-nova studio & the isolation sessions)

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Dit platen praatje mocht niet uitblijven. Geluidstechnieker/producer Bob de Wit. Baas van The Super-Nova Studio, tourend soundmixer, mede-initiatiefnemer van The Isolation Sessions en vast nog een hoop. Meer redenen hebben wij dan ook niet nodig om eens in zijn platenkast te snuffelen…

Foto: Seen Photography

Wat is je allereerste aanschaf?
“Mijn eerste plaat die ik zelf leende bij de bieb en een vader van een vriendje voor mij kopieerde was Nevermind van Nirvana, dit was niet lang nadat Kurt Cobain dood ging.”

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?
“De platenkast bij mijn ouders was off limits voor kleine mannen zoals ik en in de huiskamer werd er weinig muziek geluisterd (of te weinig in mijn ‘oren’) dus ik werd op vroege leeftijd al verslaafd aan mijn walkman. Naast dat ik Ja Zuster Nee Zuster en Micheal Jackson had, had ik mijn favoriete cassettebandje (gemaakt door mijn vader) met Black Sabbath, The Doors, Deep Purple, Led Zeppelin, Uriah Heep, Steppenwolf, Sniff 'n' the Tears en Golden Earring.”

Het beste album allertijden is…
“Ik vind dat bij elke stemming waar in je bent andere muziek past en dat favoriete muziek dus afhangt van de stemming. Maar als je The Doors met L.A. Women aanzet ben ik om en ga ik mee op stap of avontuur. Die plaat zet mijn stemming altijd om in de stemming waar in je dingen doet die eigenlijk niet mogen. Dat moet dan toch wel de beste plaat allertijden zijn.”

 Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?
“Wat maakt een plaat Eindhovens? Dat Philips als enige geloofde in Kraftwerk en hun eerste albums uitbracht. Dat ik nog steeds niet bij ben gekomen van 35007 met 35007, dat Radar Men From The Moon met Echo Forever voor mij een start was van een heel vet avontuur. Dat The Devils Blood gewoon uit Eindhoven komt...”

 Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…
Replicas van Tubeway Army, dan gaan alle foute danspasjes aan, ik heb geen idee hoe je de robot doet, maar dan wel!”

 

 

Doe je aan ‘guilty pleasures’?
“Ik vind dat er geen guilty pleasures bestaan, maar ik vraag me soms wel af of ik Michael Jackson nog steeds vet mag vinden..”

De plaat die op repeat gaat tijdens de isolatie is...?
“Madrugada’s Industrial Silence, ik reed dus tijdens de Isolatie elke dag vanuit Lockdown België (waar ik 700 meter over de grens woon) naar Eindhoven om The Isolation sessions te draaien.. Die plaat op een verlaten snelweg onderweg naar iets dat mijn eigenwijze hoofd heeft opgezet waarvan je in het begin vaak denkt of het wel zo’n goed idee was.. en dan iemand die zingt “So let's start, so let's start, so let's start tear it all apart”, ja dat vind ik facking vet.”

 

 

 

Wie maakte de gevaarlijkste plaat?
“Ik moet bij die vraag meteen denken aan mijn eerste keer dat ik Kim van Eminem hoorde, ik ben nooit meer na die keer misselijk geweest van het horen van muziek.. dat Black Sabbath zich heeft vernoemd naar een horror film, of dat Marilyn Manson shock rock maakt heeft mij nooit zo doen walgen als Eminem.”

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?
“Op het moment ben ik de nieuwe plaat van SØWT aan het mixen dus dat word dan overtollig vaak gedraaid, of telt dat niet?”

Meest romantische nummer is?
“Ik denk niet dat ik weet wat echt romantisch is, maar Tom Mcrae met For the Restless, die tekst heeft voor mij wel veel romantische betekenis.”

 

 

De allerbeste albumcover ooit is…
“Black Sabbath, Sabotage, vooral om de achterkant.”

 

 

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?
“Ik reed vorig jaar in mijn eentje door Death Valley, dat is voor mij het ultieme cruisen en ja dan draai ik Fu Manchu met The Actions Is Go, dude die shit is echt Facking Nice dan!”

 

 

Door welke plaat wilde je zelf muziek gaan opnemen?
“Eerlijk? Tubular Bells van Mike OldField, ik hoorde als tiener het verhaal dat Mike Oldfield als 19 jarig jong uit huis was geschopt en bij zijn oom moest gaan wonen. Zijn oom had een 8 track tape recorder die hij saboteerde zodat hij oneindig kon overdubben en zo had hij op een zolder kamertje Tubular Bells opgenomen... Dat inspireerde mij wel heeel erg en ik heb die plaat oneindig vaak geluisterd om te bewonderen hoe vet dat was dat hij al die sporen op een 8 track had gekregen. Blijkt achteraf helemaal niks van dat verhaal te kloppen. Maar toen was het zaadje bij mij al geplant.”
Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…
“Ik heb het geluk dat ik tijdens The Isolation Sessions heel veel dingen heb mogen (her)ontdekken, dus hier komt een kleine greep uit de vettigheid die ik heb gevonden: Dripping trees, SØWT, Laura Palmer, Doodswens, Ggu:ll, Tigre Blanco, March, Gold, Mayleaf.”

Editie: DE POPEI oktober 2020

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version