interview met the golden wonderboys

Unfortunately this page isn't available in English

 

We leven in het post-PPSR tijdperk. Houdt dan alles op? Nee joh, nieuwe ronde en nieuwe kansen voor bands uit de lichtstad. Misschien heb je deze band al een keer op het podium gezien, anders is het zeker aan te raden om The Golden Wonderboys een keer te gaan beleven.

The Golden Wonderboys spelen hardcore voor hardcore kids die met de kille realiteit van werk, volwassenheid en ouderschap moeten dealen. Live levert dat een puike show op met veel energie van een band die meer dan genoeg redenen heeft om lekker alles te laten gaan. Tijd om eens kennis te maken.

Wie zijn de Golden Wonderboys?
“Vijf ietwat belegen ideale schoonzonen uit Eindhoven die zich krampachtig vast proberen te houden aan hun jeugd idealen en vol vuur de ongemakken van de volwassen geworden hardcore kid bezingen. We zijn absoluut geen natuurtalenten en moeten er keihard voor werken om onze shit strak te krijgen maar dat doen we met een bult enthousiasme en vooral heel veel plezier.”

Hoe hebben jullie elkaar zo gevonden?
“Voor het merendeel zijn we jeugdvrienden, we hebben elkaar ergens in de jaren 90 leren kennen op plekken waar meestal veel drank en drugs aanwezig waren dus de details moeten we je schuldig blijven. Thomàs, onze drummer en stagiaire, zijn we jaren later in de kroeg tegen gekomen.”

Stiekem draaien jullie al even mee. Van welke bands kennen we jullie allemaal?
“Met een deel van deze bezetting bestormden we rond de millenniumwisseling het Brabantse kroegen-circuit met Dukes Of Violence. Een goeie pot rammelende punk rock ’n roll. Verder bandjes als Kill Spectator, Bases Loaded en The Perfect Crime.”

Wat voor muziek maken jullie eigenlijk?
“Hardcore singalong anthems met een gouden randje! Rockportaal.nl omschreef ons als volgt: ‘The Golden Wonderboys spelen met zichtbaar plezier. Ze brengen een stevig potje hardcore maar met mooie hooks en meezingbare refreintjes. Mooie komische, maar ook wat maatschappijkritische inslag in combinatie met een lekkere zware hardcore melodie.’ Daar kunnen we ons eigenlijk grotendeels wel in vinden. We begrijpen dat onze natuurlijke flamboyance als komisch ervaren kan worden maar we verzekeren je dat het bittere ernst is.”

Er circuleren stickers van de Wonderboys met een fraai Philips logo. Hoe diep zit dat Eindhovense bij jullie als band?
“We zijn bijna allemaal hier geboren en allemaal hier opgegroeid, dit is een Eindhovense band en dat dragen we graag uit. Met deze sticker sluiten we, met plezier, aan in een rij bands die jaren geleden al met dit logo aan de haal ging. En het is een ode aan het industriële verleden van onze stad, zeg maar vóór Eindhoven overspoeld werd met hipsters.”

Waarom hebben jullie zo’n naar liedje over hipsters?
“Haha, je moet dat nummer vooral niet letterlijk nemen, overdrijven maakt duidelijk zeg maar. We zien het nut er niet van in om mee te gaan in een soort van in scène gezette jaren 50 cultuur waarin mensen net doen of ze een ambachtelijke vakman zijn omdat dat goed is voor de verkoopcijfers. Mensen verlangen schijnbaar naar een tijd waarin de wereld lekker overzichtelijk was. Dat is een beetje je kop in het zand steken, de wereld staat in brand terwijl ze interessant staan te doen over speciaal bier en opscheppen over hun vinylcollectie. Ondertussen lopen ze in een schepnet van foodtruckfestivals en biologische supermarkten, die allang gerund worden door grote bedrijven met een zelfde businessmodel als McDonald’s. Daar mag je best een keer een spiegel voor houden.”

Nou, Joost heeft sappige onthullingen belooft. Vertel?
“We waren laatst op band-uitstapje en kwamen toen op het Baekelandplein mensen van de redactie van Eindhovenrockcity.nl tegen. We zullen niet zeggen wie.”

Wat zijn de plannen voor The Golden Wonderboys?
“Voor nu op zo veel mogelijk leuke plekken spelen en proberen een paar mini-tourtjes in te plannen. Ondertussen zijn we langzaam maar gestaag materiaal bij aan het schrijven. We zijn voornemens binnenkort één van onze nummers met een bijzondere gastzanger als YouTube release te droppen en ergens in 2017 verwachten we de studio in te duiken om er meteen maar een full length uit te persen. En maak je geen zorgen; we gaan daar geen crowdfundingsactie voor op touw zetten.”

Wordt er nog goede hardcore gemaakt in Eindhoven eigenlijk?
“Ja! Elke zondagavond in de Anker Studio. Check op Spotify of zo vooral even Superhero Status en Colors Dead Bleed (die we voor het gemak maar even voor Eindhoven claimen). Dat beantwoordt de vraag wel dachten we.”

Als jullie jezelf moeten vergelijken met een gerecht, wat zou het dan zijn en waarom?
“Dan toch het liefst met gourmetten. Je weet van te voren precies wat je krijgt, halfgaar, je moet het zelf doen en het is alleen gezellig als je met z’n allen bent. En de volgende dag stinkt heel je huis.”

>> Lees het hele interview op Eindhovenrockcity.nl

 

Editie: DE POPEI februari 2017

Tekst: Guido Segers - Eindhovenrockcity.nl

Published on 24/01/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version