interview met the moods

Unfortunately this page isn't available in English

 

Toch maar even voorstellen, die gasten van The Moods. Sterker nog, we leggen ze gewoon een handjevol vragen voor. Er zijn goeie redenen voor, want het debuut Live Studio Session wordt op 20 mei gereleased en ze vieren dit in POPEI. Het album blijkt ook nog 'ns heel goed. Moet genoeg zijn toch?

 

HOE GAAT HET MET THE MOODS?
“Goed, we hebben enorm veel op de planning. Een albumrelease en tour door Frankrijk en vele losse gigs.”

 

VOOR DE MENSEN DIE JULLIE NOG NIET KENNEN, WIE OF WAT ZIJN THE MOODS?
“We hebben 6 leden en spelen 60’s southern rock. We hebben veel meerstemmigheid en zijn nogal energiek! We zitten op het moment in het laatste jaar van het Rock City Institute.”

 

THE SKY IS THE LIMIT, ALS JULLIE ZELF EEN PRODUCER MOGEN KIEZEN… WIE ZOU DAT ZIJN?
“We hebben nu samengewerkt met Ralf Timmermans (Longen, Mindpark, red.). Een creatieveling met verstand! Big shoutout naar hem. Als we mogen dromen zouden we graag met Blake Mills samenwerken. Hij heeft het laatste album van Alabama Shakes gedaan. Erg indrukwekkend.”

 

GAAT DE VOORKEUR UIT NAAR DE UNDERGROUND OF STIEKEM TOCH NAAR MAINSTREAMSUCCES?
“Maakt niet uit. Succes is succes. Wij zijn gelukkig als we anderen gelukkig maken. We investeren voorlopig alles wat we verdienen in de band.”

 

JULLIE SOUND ADEMT WAT SIXTIES EN SEVENTIES, TE LAAT GEBOREN MISSCHIEN?
“Nou nee. Nu hebben we alle stijlen en genre’s die we makkelijk mogen en kunnen luisteren. In die tijd ging dat er anders aan toe. Wij hebben nu veel meer vrijheid. De sound is wel een bewuste keuze. Die muziek van toen is nog niet klaar. We surfen op de golf van de hedendaagse 60’s liefhebbers!”

 

MET WELKE BAND VOELEN JULLIE VEEL VERWANTSCHAP?
“We hebben in het voorprogramma van The Sheepdogs mogen staan. Een Canadese Band. We hebben veel van ze mogen leren. Andere bands: The Gratefull Dead, The Beatles, The Band en Edward Sharpe and the Magnetic Zero’s staan hoog in het vaandel.”

 

WELK FESTIVAL MOET JULLIE ONMIDDELLIJK BOEKEN?
“Het The GO WILD! festival in POPEI natuurlijk!”

 

IS DE BAND EEN DEMOCRATIE OF EEN DICTATUUR?
“Democratie! We hebben wel een duidelijke rolverdeling waar iedereen meester in is. De schrijver van een nummer heeft veto.”

 

WAT KUNNEN WE VERWACHTEN VAN HET DEBUUT?
“Een energieke live-plaat! Het is een verslag van ons eerste anderhalf jaar. We zijn inmiddels al weer hard aan het werk aan nieuw materiaal. Dat is zowel elektrisch als akoestisch.”

 

Editie: DE POPEI mei 2016

Foto: Kirsten Swensen

Published on 23/12/2016

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version