interview met vitamin b12

De Eindhovense rockers van Vitamin B12 hebben net de eerste editie van eigen festival achter de rug, en nu? We kijken met de band in de glazen bol en we leren ze tevens een beetje beter kennen… leest u mee?

 

Ten eerste, gefeliciteerd met jullie eerste festival! Vertel, hoe was het?

Dylan: Dank jullie wel! Het festival was geweldig. Een ontzettend fijne intensieve ervaring en een vol weekend. De artiesten waren stuk voor stuk geniaal. Het publiek was een van de meest bijzondere publieken die ik ooit heb meegemaakt. De sfeer was echt top en al om al een hartstikke geslaagde eerste editie. We hebben superveel lof ontvangen van alle bezoekers en artiesten etc. Door deze kans zo maximaal aan te pakken heeft dit  flink wat nieuwe deuren doen openen voor onze toekomst. 

 

Het was niet niks hoor, zo een evenement plannen met zoveel artiesten die bij je komen optreden. Na een zeer kort voorbereidingstraject van uitgerekend een anderhalve maand stonden we er al, dus dit was een hele korte intense rit.

 

Komt er een Vitaminfest II?

Dylan: Absoluut! Nu we deze scene zo hebben samengebracht in het weekend van de eerste editie, en hebben gezien wat voor fijns dat oplevert zou het een absoluut gemis zijn om dit niet vaker te doen. Dit project is iets wat heel natuurlijk kan blijven groeien, en ik weet zeker dat de mensen die er de eerste keer bij zijn geweest, er allemaal een mega fijne herinnering en ervaring aan over hebben gehouden en zeker terug zullen komen. 

 

Nu we deze eerste keer hebben meegemaakt zijn we in de context van festivalorganisatie geen groentjes meer, en weten we steeds meer wat we kunnen en willen doen in het kader van Vitaminfest. Hier kunnen we goed gebruik van gaan maken wanneer we beginnen met de organisatie van de 2e editie. Op het moment dat ik deze tekst schrijf ben ik nog steeds bezig met het oude festival, maar dan met het gedeelte dat alle artiesten betaald worden. Wanneer dat achter de rug is, kunnen we gaan kijken naar een datum in 2023. Mijn hoofd is wel alweer de hele tijd bezig met een brainstorm van welke bands er dit keer benaderd en geprogrammeerd gaan worden.

 

Wie en wat is Vitamin B12 ?

Rowan: Vitamin B12 is als een oldtimer met een vers motorblok: Vintage van buiten en een frisse drive van binnen! Wij brengen  alternatieve rock vol met invloeden uit de 70s psychedelic en 90’s/00’s garage. Door middel van deze muziek brengen wij  je een zeer energieke en dynamische live show, vol met knallers waar je niet stil van kan blijven zitten. 

Vitamin B12 ontstond in 2019 in Eindhoven met het idee los te breken van het stigma dat Rock ‘n Roll meteen gelinkt is aan drugs. Vitamin B12 bestaat uit de harde kern, Rowan Hendrix, Steve Vincent, Dylan van de Grift, en toevoegend: Hanne Brunekreeft, Moon Wassink, Quint Vullings.

 

-Wij hebben vernomen dat er best wat muziek is opgenomen, waar blijven de releases? 

 

Steve: Nou, in het kort gezegd komen die er heel binnenkort aan. Ik(Steve Vincent) heb het mixen op me genomen maar door een val op mijn rug heeft alles vertraging opgelopen. Gelukkig ben ik weer hersteld en hebben we nu een mooie lijst verzameld van meerdere releases achter elkaar dus nog een heel klein momentje en dan BOEM. Lekker veel muziek voor jullie oren!

 

-Hoe komt een song tot stand?

 

Rowan: Onze Gitarist Steve komt altijd met gave melodieën, riffs en song onderdelen, na het jammen van die riffs  gaan we zoeken naar de volgorde van die stukken, en of er nog stukken bij verzonnen moeten worden. Vanuit daar puzzelen we al die stukken in een mal en komen er gave arrangementen en overgangen in. Zang doen we meestal als laatste, maar voor de vorm en het gevoel zingt Steve wel eens wat random woorden, soms gebruiken we dat ook als het meteen past!

 

-Is de band een democratie of een dictatuur? 

 

Steve: Absoluut een democratie! Wij hebben er bewust voor gekozen om echt over alles samen te beslissen want iedereen moet het tenslotte met elkaar eens zijn. Voor de rest proberen wij elkaar daar te helpen waar dat mogelijk is, zowel op muzikaal als persoonlijk niveau.

 

Jullie zitten al een tijdje in talentontwikkelingsprogramma Scout Out Loud. Welke belangrijke lessen zijn er getrokken?
Rowan: We hebben vooral geleerd hoe belangrijk communicatie is, en dat we onbewust  allemaal behoefte hebben aan duidelijkheid, en hoe moeilijk dat soms kan zijn. Vitaminfest was een groot leerzaam festijn van allerlei dingen waar je tegenaan liep en zelf meteen moest oplossen zo ver als dat kon. Ook hebben we geleerd na het doorpakken even stil te staan en te evalueren op een eerlijke open manier om verder te komen.

 

Waaruit halen jullie inspiratie?

Steve: Sowieso houden we allemaal van andere muziekstijlen waar we ieder onze eigen inspiratie uit halen en zo voegt iedereen iets toe vanuit verschillende genres, voor de rest halen we inspiratie uit het leven zelf. De leuke dingen die we meemaken maar net zo goed ook door frustraties over verschillende aspecten van het leven.

 

Aan ambities geen gebrek, maar waar staan jullie over 5 jaar?

Dylan: Zeker geen gebrek, en ik zie het de komende tijd alleen maar drukker worden!

 

De 5 jaar vraag is altijd een lastige, want zo ver vooruit kijken is haast onmogelijk. Maar als ik het in hele brede zin mag benaderen, dan hoop ik dat tegen die tijd er een hoop vette platen op onze naam staan, die ook uitgebracht zijn op vinyl. 

Dat er veel getourd is, en dan voornamelijk internationaal. Er broeit een plan in mijn achterhoofd om een tour langs de kust van West-Europa te organiseren, waar we op meerdere surf campings kunnen komen spelen in landen als Frankrijk en Portugal. Of dat 2023 of 2024 wordt is nog even aanzien, maar dit wil ik graag wel realiteit zien worden!

 

En vanzelfsprekend dan een inmiddels 5e editie van het Vitaminfest, die mag natuurlijk ook niet missen!

 

Ok bedankt, hebben jullie nog vragen?

Dylan: Ga jij?

Rowan: Houdoe he

Steve: Tony Hawk

 

————

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version