plan instagram-posts in met planoly

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Op Facebook kun je berichten inplannen en op Twitter kun je dat doen via Buffer.com. Maar Instagram? Dat is een ander verhaal. Ik heb voor POPEI en voor m’n band al meerdere plan-apps voor Instagram geprobeerd, maar ze werkten allemaal niet goed of handig. Maar nu heb ik Planoly ontdekt!

 

Planoly kun je gebruiken via het web en heeft een bijbehorende app. Dat is fijn, want je kunt zo via de computer berichten klaarzetten (wat ik zelf fijner vind dan op m’n telefoon), om deze vervolgens via je telefoon daadwerkelijk te posten.

 

Instagram heeft het namelijk onmogelijk gemaakt om net zoals bij Facebook en Twitter posts in te plannen en direct te plaatsen. Dus ook al heb je een Instagram-inplan-app, je zal altijd zelf op dat moment het bericht moeten plaatsen.

 

“Instagram heeft het namelijk onmogelijk gemaakt om net zoals bij Facebook en Twitter posts in te plannen en direct te plaatsen”

 

Wat is dan het voordeel van een Instagram-inplan-app? Dat je de post wel al helemaal klaar kunt zetten op het moment dat het jou uitkomt. Je plant ‘m vervolgens in en dan krijg je een melding op je telefoon zodra het tijd is om het bericht te posten. Je hoeft dan alleen nog maar een paar keer te klikken, de vooraf getypte tekst te plakken en het bericht te plaatsen.

 

“Je hoeft dan alleen nog maar een paar keer te klikken, de vooraf getypte tekst te plakken en het bericht te plaatsen”

 

Planoly heeft een gratis versie, je kunt dan 1 Instagram-account gebruiken, maximaal 30 posts per maand inplannen en helaas alleen foto’s (geen video of GIF). Maar dat lijkt me een prima begin voor de meeste bands!

 

Ga naar www.planoly.com voor meer informatie.

 

Succes!

Heb jij ook een handige app/tool die je wil delen met andere muzikanten? Stuur een mail naar mirjam@popei.nl en dan komt jouw tip op onze blog!

Mirjam
PR/communicatie POPEI

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Published on 26/06/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version