platenpraten met: jasmijn

Natuurlijk moest het ervan komen… grasduinen in de platenkast van singer-songwriter/producer Jasmijn. Je zou haar kunnen kennen als winnaar van de juryprijs The Sound of Eindhoven met de tune Doemedanieaan Man. Maar ook als radio-host van Popeigenwijs op Rararadio. Lijkt ons reden genoeg om het haar te vragen, wa gij?

Wat is je allereerste aanschaf?
Mika, Life in Cartoon Motion

Was de platenkast van je ouders goed te doen?
Ja, ze luisterden veel naar muziek waarvan je zin krijgt in vakantie; Manu Chao, Cesária Evora, Bueno Vista Social Club of Noir Désir. Mijn moeder is altijd fan geweest van Sting, waardoor The Police vaak gedraaid werd. Zowel mijn vader, moeder en zussen hebben een verslaving aan het zoeken naar nieuwe muziek. We houden ook allemaal van een specifieke stijl die je op een relaxte manier kan laten dansen. Wij voelen ons snel ongemakkelijk als er geen muziek op de achtergrond staat en wanneer er niet gezocht wordt naar nieuwe muziek. Bij ons mam stond altijd de radio aan en ben ik in de basis opgegroeid met popmuziek.

Het beste album allertijden is…
Michael Jackson – Thriller

Bij welk nummer houd je het niet droog?
SYML – Where’s my love

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?
Fresku – Maskerade

Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…
The Blaze – Territory

 


Doe je aan ‘guilty pleasures’?
Jazeker, mijn guilty pleasures zijn platen die nu worden gehaat omdat elite ouders tot de 90’s hun kinderen gebruikten als circusaapjes om er geld aan te verdienen. Natuurlijk verschrikkelijk, maar als ik goeie zin heb in liedjes die makkelijk wegluisteren en goed in elkaar zitten zet ik The Jackson 5, Britney Spears of Destiny’s Child aan.

Wie maakte de gevaarlijkste plaat?
Gevaarlijk? Dan denk ik aan Tyler, the Creator. Welke plaat weet ik niet, maar die man klinkt gevaarlijk.

Het mooiste Nederlandstalig nummer is?
Muziek wordt in mijn hoofd vooral gekoppeld aan herinneringen en dat is wat een nummer soms extra speciaal maakt: ‘Adem je in’ van S10, deze werd populair toen ik mijn vriendje beter leerde kennen.

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?
Momenteel is Nederlandstalige muziek aan in Nederland, en sinds 2 jaar geleden sloeg dat bij mij ook ineens aan. Daarvoor kon ik het vaak niet uitstaan! Gelukkig zit Nederland vol super getalenteerde producers wat onze lokale muziek al snel een leveltje omhoog haalt. Mijn hoofd staat al een tijdje gericht naar Franse zangeressen, rappers en producers. Ik raad je aan om eens acts te gaan checken als Polo & Pan, MAI LAN, L’Impératrice, Dabeull, Holybrune, Mansfield.TYA etc.

Meest romantische nummer is?
Definitely ‘To Build A Home’ van The Cinematic Orchestra

 

De allerbeste albumcover ooit is…  
‘Currents’,  Tame Impala

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?
The Best of Red Hot Chili Peppers

Door welke plaat ben je zelf muziek gaan maken?
Als kind werd ik wat sneller geraakt dus don’t judge me als ik zeg: de beginjaren van Ed Sheeran, Adele en misschien mensen als Miss Montreal of Anouk? Qua zingen zong ik vroeger graag nummers van Whitney Houston, Christina Aguilera. Net wat ik voorbij hoorde komen wat me uitdaagde.

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…
‘Hyper Romance’ Jadu Heart

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version