platenpraten met kelly kockelkoren

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Niemand rockt zo hard als Kelly Kockelkoren in The Voice of Holland. Waar ze dit geleerd heeft? Van vet veel spelen in rockgroepen natuurlijk, zoals met MARCH tijdens de Popronde dit jaar. Maar zo te zien ook van haar eigen platenkast, lees maar…

Wat is je allereerste aanschaf?
“Vroeger popelde ik om naar de platenzaak te gaan om nieuwe singletjes in te slaan. Mijn allereerst single die ik kocht was van Papa Roach – Last Resort.”

 

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?
“Eigenlijk wel, vooral mijn moeder luisterde veel muziek. Alle albums van Queen stonden in de platenkast en hier luisterde ik als kind ook naar. Het was de tijd dat MTV nog alleen videoclips uitzond, dus kreeg ik ook gelijk een beeld van de band. Ik vind dit nog steeds een van de allerbeste bands aller tijden. Sowieso vind ik Freddie een van de beste zangers aller tijden. Hij was iemand die met zijn hele lijf zong, dat vond ik zo indrukwekkend. Naast Queen stonden er ook platen van Michael Jackson tussen. Ik weet nog dat toen ik 9 jaar was Earth Song een grote indruk op mij maakte.”

 

 

Het beste album allertijden is…
“Lastig! Er zijn verschillende albums die indruk op mij hebben gemaakt en die staan voor een bepaalde periode in m’n leven: Queen - Innuendo, Tool - 10.000 Days, Tori Amos – Scarlet’s Walk, Damien Rice - O, Deftones - White Pony, Rage Against The Machine’s debut, Triggerfinger - What grabs ya?, The Distillers - Sing Sing Death House, Jimmy Eat World - Futures, Biffy Clyro - Opposites, Against Me - New Wave en een aantal platen van The Foo Fighters.

 

Mijn favoriet is dan toch het album van de Foo Fighters - Wasting Light. The Foo’s zevende album alweer met een speciaal verhaal. Het hele album is opgenomen met oude bandrecorders en analoge mixers in Dave’s garage. Terwijl de band over zoveel mogelijkheden bezit (o.a. eigen luxe opnamestudio), hebben ze dit album op zo’n pure wijze opgenomen dat ze ook echt laten zien (wat ik allang wist) dat ze een ontzettend goede, strakke, pure en krachtige rockband zijn. Dave is en blijft mijn held.”

 

 

 

Bij welk nummer houd je het niet droog?
Hear You Me van de band Jimmy Eat World. Dit lied heb ik toentertijd zelf uitgekozen om te draaien op de begrafenis van mijn moeder. Ik luisterde in die tijd veel van Jimmy en dit nummer is zo ontzettend mooi en past er qua tekst zo goed bij…”

 

 

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?
We Want Blood van Peter Pan Speedrock!”

 

 

Door welke plaat ben je zelf muziek gaan maken?
Enema of the State (1999) – Blink182. Door deze band ben ik gitaar gaan spelen en wilde ik niets liever dan in een band spelen. Die plaat heb ik helemaal grijs gedraaid!”

 

 

Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…
“Marmozets – Move, Shake, Hide; die gaat helemaal los. Ik moet daar ook op bewegen, of ik nu in de trein of de auto zit whatever… ik moet headbangend dit nummer beluisteren. Dit is geen dansplaat, maar ik kan ook niet dansen haha.”

 

 

Doe je aan ‘guilty pleasures’?
“Jazeker! Laatst nog een akoestische versie van Crazy Town – Butterfly op internet geknald. Beetje eigen stijltje van gemaakt. Stiekem vind ik die song te gek, maar schaam me er ook een beetje voor haha, dus ja ik doe aan ‘guilty pleasures’.”

 

 

 

Je wortels liggen in Limburg, wat is de beste plaat uit die contreien?
“Zeker de plaat van Viberider – Evolve The Long Lead! Wat een gave band was dat toch. De reden is niet omdat ik er een tijdje bij heb gespeeld (dat was in de tijd na dit album), maar omdat Ferry Duijssens en Jowan van Barneveld ontzettend bekwame en krachtige componisten/muzikanten zijn die deze plaat tot een parel hebben gemaakt.”

 

 

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?
“Blues Pills – Devil Man en Dead Sara – Weatherman draaien overuren hier, wat een ontzettend krachtige songs zijn dat! En momenteel heb ik de plaat van Frank Carter & The Rattlesnakes – Blossom veel op staan.”

 

 

 

Meest romantische nummer is…
“Op zon-/relaxdagen luister ik vaak platen van John Mayer, Gregory Porter en Damien Rice. Een hele andere stijl, maar ik moet zeggen dat ik veel verschillende soorten muziek luister. De rode draad is meestal goede gitaarriffs en sterke zang (een mix van rauw en melodieus). Meest romantische nummer van Damien Rice vind ik The Blower’s Daughter. (Het album O waar dit nummer opstaat is overigens een heel mooi album).”

 

 

Welke punkplaat moet iedereen gehoord hebben?
“Ja, die van mijn band MARCH (Stay Put) natuurlijk! Sinds februari dit jaar behoor ik tot dit viertal. Ik vond van tevoren hun muziek al te gek en vind het nog steeds heel tof dat ik nu lekker mee mag punken. In december gaan we voor de tweede keer dit jaar op Engelse tournee en begin volgend jaar gaan we samen door Europa toeren met de Amerikaanse band The Penske File. Ook zal in datzelfde jaar ons nieuwe album worden uitgebracht. Houd social media goed in de gaten, want dit gaat heel gaaf worden!”

 

 

De allerbeste albumcover ooit is…  
“Debut album Rage Against The Machine. Hierop zie je een man die in brand staat, een hele heftige cover. Het verhaal erachter is me altijd bijgebleven. Deze man is een Vietnamese monnik, hij heeft zichzelf in brand gestoken vanwege een protestactie tegen het heersende regime. Hij protesteert tegen het feit dat de toenmalige president van Zuid-Vietnam iedereen liet vervolgen die het Boeddhisme in stand hield. Zo’n krachtige en heftige foto voor dit meesterlijk album van Rage Against The Machine. Deze band staat echt ergens voor, dit protest-album komt daarom ook zeer zeker voor in mijn ‘beste albums’-lijstje.”

 

 

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?
“De nieuwe plaat van The Bronx – V; te gekke band die ik heb leren kennen door Fleur (zangeres van MARCH), zij is er helemaal weg van. Het album is tevens goed 'luistervoer' en hierdoor kan ik wellicht ideetjes kweken voor de nieuwe plaat van MARCH.”

 

 

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…
“Larkin Poe! Vooral Live! De Belgische band BRUTUS (waarom ontdek ik die nu pas?!) en de Zweedse band Deadheads, waarmee we met MARCH samen op een festival stonden.”

 

 

 

Editie: DE POPEI december 2017

Foto: Jan Slieker 

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version