wat kun jij als muzikant met de nieuwe instagram-carrousel?

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Instagram kwam onlangs met een nieuwe feature: je kunt meerdere foto’s en/of video’s in 1 post plaatsen! Wat kun jij als muzikant hiermee? Ideeën om nog meer uit Instagram te halen!

 

Foto’s van 1 optreden bundelen
Gelukkig zijn er veel fotografen die mooie foto’s van je maken tijdens optredens. Je hoeft nu niet meer per se alleen de allermooiste te kiezen. Je kunt er nu tot 10 tegelijk plaatsen zonder de tijdlijn van je volgers vol te spammen! Plaats bijvoorbeeld van iedere bandlid de mooiste foto, foto met publiek erbij en andere sfeerfoto’s.

Combineer foto’s en video’s van optreden
Je kunt ook een post plaatsen met foto’s én video van optredens, zodat je volgers in 1 post een goed idee krijgen van hoe het was.

 

Foto’s opdelen in vierkanten
Je kunt een gewone foto opdelen in vierkanten, zodat mensen naar links moeten swipen om de hele foto te zien. Zie hieronder het voorbeeld van de Beatles.

 

instagram-carousel2.jpg

Vertel een verhaal met meerdere foto’s/video’s
Bijvoorbeeld foto’s van begin tot eind van een optreden. Startend bij het inladen van de bandbus, het aankomen bij de venue, opbouw, soundcheck, backstage chillings, het optreden zelf, het publiek en die voldane glimlach van de bandleden achteraf.

Snapchat/Instagram Stories
Plaats je leukste Snapchat/Instagram Stories door naar 1 ‘blijvende’ post. Dit doe je door de losse video’s van max 10 seconden op te slaan, en dan vervolgens te uploaden in één Instagram tijdlijn-post.

Panorama-foto
Maak een panoramafoto en deel die op in vierkanten. Die foto’s post je vervolgens op Instagram! Bijvoorbeeld van het publiek tijdens een optreden. Of tijdens de soundcheck van jullie op het podium. Of laat iemand anders een panorama maken tijdens jullie optreden. Sowieso gaaf om een panoramafoto te (laten) maken, want die kun je ook posten op Facebook tegenwoordig met 360-graden foto’s!

 

instagram-carousel1.jpg

 

Meer video
Je kunt tegenwoordig al filmpjes plaatsen tot 60 seconden. Is dat nog steeds niet genoeg voor je? Post meerdere gerelateerde filmpjes in 1 post!

 

Vraag volgers om hun mening
Nieuwe bandfoto’s? Artwork? Merchandise? Nieuwe nummers? Als je volgers vraagt om hun mening over bepaalde zaken, dan verhoogt dat de betrokkenheid en dus ook de zichtbaarheid op Instagram. Deze nieuwe optie geeft je de mogelijkheid om meerdere opties te laten zien aan volgers en ze te vragen wat zij het tofst vinden!

 

 

Hoe post je een Instagram-carrousel?

Zo doe je het:

1. Maak een post aan zoals je dat altijd doet.

 

instagram-carousel3.jpg

 

2. Klik op het ‘stapel icoontje’ rechtsonder.

 

instagram-carousel4.jpg

 

3. Je kunt nu meerdere foto’s en video’s selecteren. Klik op 'volgende' als je alle foto’s en video’s hebt geselecteerd.

 

instagram-carousel5.jpg

 

4. Nu kun je foto’s en video’s bewerken. Je kunt een foto/video apart bewerken of alles in één keer op dezelfde manier bewerken. Hier kun je ook nog de volgorde aanpassen door ze lang in te drukken en te slepen.

 

instagram-carousel6.jpg

 

5. Klik op ‘volgende’, en voeg onderschrift en locatie toe zoals altijd.

 

instagram-carousel7.jpg

 

6. Klaar? Klik dan op ‘Delen’ om het album te plaatsen.

 


Jammer dat:
- het momenteel alleen mogelijk is om vierkantje foto’s en filmpjes te plaatsen.
- de foto’s/video’s niet los van elkaar geliked kunnen worden of op worden gereageerd.
- je maar 1 beschrijving bij de post kunt plaatsen, geen losse beschrijvingen bij de foto’s en video’s.
- je maar 1 mogelijkheid hebt tot het toevoegen van locatie.


Succes!

Heb je nog vragen? Dan beantwoord ik ze graag voor je. Stuur een mail naar mirjam@popei.nl.

Mirjam
PR/communicatie POPEI

ps. Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Published on 06/03/2017

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version