interview met long life heads

Unfortunately this page isn't available in English

 

Na een afscheidsshow op de valreep van 2012 hield Woody & Paul het voor gezien. Voorgoed. Paul van Hulten ging verder als Man From The South en Woody Veneman begon met zijn muzikaal salut aan Woody Guthrie. Dat de twee muzikale broeders elkaar echter niet los zouden laten, blijkt een klein jaar later. Long Life Heads, zo heet de nieuwe band van wat Veneman noemt ‘de overblijfselen van Woody & Paul’.

 

Over de samenstelling van de band wordt wat geheimzinnig gedaan met gemaskeerde foto’s, maar uiteindelijk wordt toch het nodige losgepeuterd: “Long Life Heads zijn de overblijfselen van Woody & Paul na een jaartje quarantaine in een vochtige kelder onder de skatehal, met een flinke portie vernieuwingsdrang en een strenge selectie voor de nummers. Het zijn gewoon jongens die hoog gaan inzetten.” Die jongens zijn in ieder geval Woody Veneman, Paul van Hulten en de drummer van Woody & Paul: Joshua van Iersel. Maar wie is dan die vierde? “Dat is het wonderkind van Eindhoven. Thijs uit Bergeijk. Die hebben we geselecteerd uit de crème de la crème van bassisten uit Eindhoven.”

 

Woody & Paul maakten blues, Americana, pop en zelfs wat rock, maar wat het ook precies was, het is helemaal niet meer terug te horen in Long Life Heads. Veneman: “Al die stijlen die jij noemt, haha, daar is niets meer van over. Hoe het dan wel heet, daar mogen anderen over oordelen. Wij zijn eigenlijk altijd al erg beïnvloed door begin jaren 90 grunge en dat soort muziek en misschien is dat er dit keer wel uitgekomen.”

 

Klik hier voor het hele interview op de website van 3voor12/Eindhoven

 

Editie: DE POPEI februari 2014
Tekst: 3voor12/Eindhoven, Patric Muris

Published on 13/12/2016

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version