interview met no waves & sunrays

Unfortunately this page isn't available in English

 

Als een duveltje uit een doosje was daar in juni opeens No Waves & Sunrays, een nieuwe Eindhovense band met een fris geluid. En veel bekende gezichten. Nieuwe superbands oprichten met samenraapsels van voormalige bands is een Eindhovense traditie aan het worden en tot nog toe pakt die bijna altijd wel goed uit. Bij No Waves & Sunrays zou dat weleens niet anders kunnen zijn. 3voor12/Eindhoven spreekt de band over het ontstaan ervan, de eerste release en de toekomstplannen.

 

No Waves & Sunrays bestaat uit vier bandleden: Noor Pullens (gitaar), Casper Pennings (drums), Mees Welmers (gitaar) en Stijn van der Vleuten (zang). Die laatste spreken we over het ontstaan van de band en zijn ambities: “Pullens is de oprichtster van de band, die al een tijdje met goed materiaal voor fijne garagesongs rondliep. Zij heeft de overige drie bij elkaar verzameld om deze band mee te vormen.” Pullens speelde al gitaar in The Chase Club (voormalige band van Ernst-Jan van Doorn, huidige gitarist Mozes and the Firstborn) en Welmers is nog bekend als bassist van Kylfa, de rockband waar Raven Aartsen voor Mozes and the Firstborn drummer van was. Van der Vleuten heeft zelf naar eigen zeggen ook aardig in wat bandjes gerommeld, maar vermoedt niet dat die namen enige bekendheid oproepen.

 

De link met Mozes and the Firstborn is zo al meerdere malen gelegd. Niet geheel toevallig dan ook dat de band Raven Aartsen heeft gevraagd de opname en productie van de eerste songs voor zijn rekening te nemen. Aartsen heeft met het opnemen van het debuutalbum van Mozes and the Firstborn veel ervaring opgedaan met zowel opnemen als produceren. Twee liedjes hebben ze inmiddels af: ‘Nervous’ en ‘Watch Out’, allebei te vinden op Bandcamp, waar ze gratis worden weggegeven.

 

Naast de digitale release wil de band de twee nummers ook op 7” uitbrengen, maar daarvoor is geld nodig. Van der Vleuten: “We zijn aan het sparen, maar als een groot geldschieter dadelijk de nummers hoort en wil helpen, mag dat ook altijd. Voorlopig blijven we sparen en rondluisteren of er iemand is die dit wil uitbrengen. Wie weet gaat dat nog gebeuren.”

 

Releaseplannen van een EP of zelfs een album worden bewust nog even uitgesteld: “Eerst willen we zo veel mogelijk live spelen. Dat zal ons goed doen denk ik.” Live is de band naar eigen zeggen onvoorspelbaar, energiek en een lust voor het oog. Daar gaat de redactie van 3voor12/Eindhoven graag in mee.

 

Voor het hele interview ga naar:3voor12ehv.nl

 

Editie: DE POPEI oktober 2014
Tekst: 3voor12/Eindhoven, Patric Muris

Foto: Peter van der Ven

Published on 13/12/2016

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version