interview met tamarin desert

Unfortunately this page isn't available in English

 

Als we een blik werpen in de glazenbol, zien we dat 2015 zomaar eens het jaar van de Eindhovense psychrockers Tamarin Desert kan gaan worden. Zijn ze er klaar voor? We checken het bij ze.

 

Voor de mensen die afgelopen 3/4 jaar het even hebben gemist, wie is Tamarin Desert?
“Tamarin Desert is een psychrock boyband uit Eindhoven. De band bestaat uit Loek Hendrikx (vocalen en gitaar), Kris Marcelissen (bas), Myron Berger (drums) en Pim Keunen (gitaar).”

 

Als je naar de eerste demo ‘Indian Woods’ luistert, hoor je een mix van garage, psych en een beetje blues. Wie zijn de grote voorbeelden van de band?
“Ehhm… The Beatles zijn wel ons grootste voorbeeld en dan voornamelijk hun latere werk! Daarnaast Led Zeppelin, Pink Floyd, maar ook recentere bands als Tame Impala, Pond, Temples en Unknown Mortal Orchestra zijn grote inspiratiebronnen!”

 

Waarschijnlijk ook gewoon te googelen, maar waar komt de bandnaam vandaan?
“Tamarin Desert is een oase vol met kleine aapjes. Nee sorry, er is geen diepere betekenis. De bandnaam betekent in principe helemaal niks en komt gewoon van… Google!”

 

Met welke Eindhovense band voelen jullie je het meest verwant?
“Er zijn geloven we niet zo heel veel Eindhovense bands waar we op muzikaal vlak perfect mee matchen, maar de boys van Lookapony zijn heel relaxed om een biertje mee te drinken!”

 

Het nieuwe jaar is begonnen en als je jullie Facebook-pagina bekijkt, lees je dat Tamarin Desert niet meer te negeren valt in 2015, vertel maar…?
“Volgens mij schreven jullie collega’s van 3voor12/Eindhoven zoiets over ons! We hebben wel plannen om het groot aan te pakken komend jaar, ja. Dit voorjaar releasen we een single, die we ten tijde van publicatie wellicht aan het opnemen zijn! Daarnaast hopen we op een plekje in de Popronde en willen we op zoveel mogelijk vette festivals spelen deze zomer.” 

 

Als jullie dan toch keihard gaan dit jaar, welk festival staat er hoog op de wensenlijst?
“Lastig, lastig… er zijn te veel coole festivals! Het moet wel ónwaarschijnlijk hard gaan wil dit lukken, maar Eindhoven Psych Lab of Best Kept Secret zouden sick zijn!”

 

Is de band een dictatuur of een democratie?
“De band is een echte democratie. Meestal komt iemand met een idee, waarna we het met z’n vieren uitwerken. Degene die met het idee komt heeft natuurlijk wel een bepaalde sfeer voor ogen dus die leidt automatisch het schrijfproces.”

 

Misschien zijn we een vraag vergeten te stellen. Oftewel, willen jullie nog iets kwijt aan de lezer?
“Even denken.. Onze drummer is echt super pretty en heeft een hele aaibare baard! Lekker komen checken dus bij een live optreden van ons!”

 

Editie: DE POPEI februari 2015
Foto: Peter van der Ven

Published on 13/12/2016

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version