interview met: the little danny funkers

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Na onder meer lost/ctrl, Kiki Mettler en Sheverine is er weer een kakelvers toptalent voor het Scout Out Loud  traject geselecteerd. The Little Danny Funkers is de naam en deze heren hebben een stevige groove in de reet. Kennismaken?

Foto: Fraukje van Burg

 

Wie of wat zijn The Little Danny Funkers?

“The Little Danny Funkers zijn Julian Grimm, Loet Braamkolk, Lorenzo LaBas en Joeri Warmerdam. Het begon eigenlijk als een schoolproject. Omdat we op de Metal Factory zaten maakten alle bands metal en wij wilden graag iets heel anders doen. De hele periode hebben we gekke ideeën gepakt en na tot de conclusie te komen dat iets een stom idee was, het toch uitgevoerd.”

 

Jullie maken volgens eigen zeggen 'heavy funk'; wie zijn de voorbeelden?

“Heavy Funk is een verzinsel wat voort is gekomen uit Funk Rock, maar omdat we het toch niet kunnen laten om zo nu en dan zware riffs in te zetten dachten we dat Heavy Funk toepasselijker was. Funk Metal klinkt voor mij namelijk ook als iets dat ik niet zou luisteren en het doel was ook juist om van de metal af te stappen. Toevallig zijn een aantal van onze grote voorbeelden recentelijk in het nieuws geweest. Rage Against The Machine doet een reünie en Red Hot Chili Peppers heeft John Frusciante terug als gitarist. Onze muziek kan erg uiteen lopen maar de rode draad is de groove. Alles wat wij spelen heeft een groove!”

 

 

“Heavy Funk is een verzinsel wat voort is gekomen uit Funk Rock”

 

 

Hoe zit het nu met de terugkeer naar de oude naam?

“Er werd ons geadviseerd om een serieuzere naam (Civil Discourse, red) te vinden voor deze band. We merkten dat we met een serieuzere naam ook serieuzer naar onze muziek keken en steeds verder van onze kern af dreven. Degene die ons dat adviseerde respecteren we enorm, maar de kracht van deze band ligt juist in het uit de weg gaan van wat er van ons verwacht wordt en gewoon doen waar we zin in hebben!”

 

Zit er al een mooie release aan te komen?

“We zijn bezig met een EP die later wordt opgevolgd met een 'Live in de Studio' video-release. De EP nemen we in eigen beheer op en ook het mixen en masteren doen we hoogstwaarschijnlijk zelf. De 'Live in de Studio' zijn we van plan op te nemen met Roel hier in POPEI. Hij weet alleen nog niet van dit idee dus misschien komt hij het via hier dan wel voor het eerst te weten!”

 

 

“De kracht van deze band ligt juist in het uit de weg gaan van wat er van ons verwacht wordt en gewoon doen waar we zin in hebben!”

 

 

 

Is de band een dictatuur of een democratie?

“De band is een democratie. Creatief gezien hebben we allemaal inbreng; de muzikale chemie tussen ons vier is waarom dit werkt. Zakelijk gezien geloven we echter wel dat iemand het roer moet hebben in een band en dat gebeurt ook, maar besluiten worden uiteindelijk altijd samen genomen. Ieder van ons heeft een andere taak. Zo heeft Julian recentelijk de taak van het boeken voor de band op zich genomen, Joeri heeft een fantastisch logo gemaakt en is de man met het social media-plan, Lorenzo richt zich op het maken en nakomen van de afspraken (in de band en daarbuiten) en Loet houdt zich bezig met het in elkaar zetten van de audio en visuele kant (denk aan posters, foto's, studio opnames etc).”

 

Wat zijn de verwachtingen en doelen van het Scout Out Loud traject?

“Het doel is om veel mensen verliefd te laten worden op de groove. We gaan flink gas geven en veel content uitbrengen zodat we de liefde voor de groove kunnen verspreiden over en voorbij Eindhoven!”

 

Hoe zit het met de ambities?

“Zoals eerder vermeld gaan er een aantal bands in ons straatje weer aan de weg timmeren en wij willen graag dat dat een Funk Rock-revival creëert! Het mooiste zou zijn als we een flinke groep lokale Funk-heads kunnen verzamelen om een super vette tijd te gaan hebben.”

 

 

 “Het doel is om veel mensen verliefd te laten worden op de groove”

 

 

O ja, wie is Danny?

“Hij is één van onze docenten op de Metal Factory. Danny Tunker is een ongelooflijk goede gitarist die voornamelijk thuis is in de extreme metal. Hij was in die tijd de strenge docent waar we tegenop keken en dus de perfecte naam om onze compleet onserieuze band naar te vernoemen. Gelukkig kon hij er ook om lachen en is hij inmiddels lang niet meer zo streng!”

 

Hebben jullie nog vragen?

“Welk nummer heeft volgens jou de dikste groove?”

 


>> Donderdag 6 februari 2020 – Scout Out Loud show in POPEI <<

 

 

 

 

 

Editie: DE POPEI februari 2020

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version