platenpraten met eefke boelhouwers

Unfortunately this page isn't available in English

 

Eekfe Boelhouwers ken je van BNN waar ze freelance werk voor deed, maar vooral van Omroep Brabant, waar ze iedere werkdag tussen 10.00 en 13.00 uur haar eigen radioshow heeft. In haar vrije tijd gaat ze graag dansen, op drum 'n bass of op muziek uit de 50's. Komt dat ook terug in haar platenkast?

 

WAT IS DE ALLEREERSTE AANSCHAF?
“Bewust een cassettebandje van Crystal Waters – Gypsy Woman in 1991. Als kind vond ik dat een hypnotiserend liedje en dat moest en zou ik aanschaffen van mijn zakgeld. Ik had een simpel cassettespelertje dat kon opnemen en waar ook radio op zat. Ik nam leuke liedjes op van Radio Saffier, een Belgisch station dat bijvoorbeeld Soul II Soul draaide. Ik ken zelfs de reclames nog uit mijn hoofd. Maar terug naar Crystal Waters op cassette. Op de ene kant stond de single, op de andere kant de karaokeversie. Mijn moeder werd er horendol van! Ik had rond die tijd ook een platenspeler en hamsterde gave platen uit mijn vader zijn kast. Een verzamelaar met Rhythm Nation van Janet Jackson erop was één van mijn favorieten.”

 

WAS DE PLATENKAST VAN JE OUDERS GOED TE DOEN?
“Eigenlijk nooit zo over nagedacht, maar ’t was zeker oké. Vooral mijn vader is van de muziek en de goeie spullen om het op af te spelen. Hij schafte vrij snel een cd-speler aan en onder de eerste cd’s zat er één van Jean-Michel Jarre, een cd met swingmuziek van Count Basie en het album Tango in the Night van Fleetwood Mac. Dat hebben we grijsgedraaid.”

 

HET BESTE ALBUM ALLERTIJDEN IS…
Elvis As Recorded at Madison Square Garden. Opgenomen op 10 juni 1972. Hij was in topconditie, het orkest werd strak geleid, de TCB-band rockt. Ik ben groot Elvis-fan. Wat had ik dit graag live meegemaakt. Dus als iemand een tijdmachine heeft?”

 

BIJ WELK NUMMER HOUD JE HET NIET DROOG?
“Heb voor Omroep Brabant een album geproduceerd waarop Brabanders Brabanders coveren. Gerard van Maasakkers die Sweet Goodbyes van Krezip doet. Slik. In de Krezip-versie heb ik nergens ‘last’ van. Die van Gerard… BAM! Die komt binnen. En de live-uitvoering van Home van de Ierse band The Young Folk. Ze waren bij mij te gast. Ik had om een handvol redenen een k*tochtend. Zij beginnen te spelen en op het moment dat de tweede stem invalt, breek ik. Heb met moeite afgekondigd. Filmpje vind je nog op www.omroepbrabant.nl trouwens.”

 

WAT IS DE BESTE EINDHOVENSE PLAAT OOIT?
Peter Pan Speedrock – FiftySomeSuperHits, dan heb je meteen heel veel speedrock op twee schijfjes. Ik was er wel even ziek van toen ik hoorde dat ze ermee stoppen.”

 

BESTE DANSPLAAT IS…
Pendulum – Live at Brixton Academy. Drum ’n bass is de beste dansmuziek als je het mij vraagt en het dan live gespeeld door een band horen: zalig! Besef ik me wel dat ik meer aan mijn conditie moet werken…”

 

DOE JE AAN ‘GUILTY PLEASURES’?
“Ik ben muzikaal gezien een kind van de jaren 90. Ook happy hardcore, de eurodance en poppy nummers uit de Top 40 kan ik meezingen. Maar ik weiger me er eigenlijk echt voor te schamen. Genoeg goeie herinneringen aan de weekenden dat ik ging stappen.”

 

ZIJN ER NOG ONDER- EN/OF OVERSCHATTE PLATEN WAAROVER JE WAT KWIJT WIL?
JW Roy en Björn van der Doelen verdienen landelijk meer aandacht. Toevallig omdat ze Brabants zingen, wordt het minder interessant voor landelijke zenders. Zonde.”

 

WAT WORDT ER MOMENTEEL VEEL GELUISTERD?
“Blues en het liefst van voor 1970 en het erg psychedelisch werd. Denk B.B. King, Bobby Bland, Koko Taylor en Wynonie Harris. Muziek die op het draaipunt van swing, rock and roll en blues zit. Hier kun je heerlijk op dansen ook. Thuis kan ik deze muziek vanaf het ontbijt tot ’s avonds laat hebben. Bij blues kun je schakelen: van heeeeeel traag naar uptempo. Nummers over auto’s, ellende, liefde… Mij verveelt het geen moment. Oude jazz idem. Dan wel jazz met bigbandbezetting. Jaren 40, begin jaren 50. Geweldig!”

 

STAAT ER MUZIEK OP TIJDENS HET WERKEN?
“Omroep Brabant, want daar werk ik. Dus dat is van Nederlandstalig tot de grote hits van nu. Ik ben grootverbruiker van Omroep Brabant.”

 

MEEST ROMANTISCHE NUMMER IS?
“Ik twijfel tussen Love You More van Racoon en Good Riddance van Green Day. Love You More is een mooi liedje met mooie tekst. En Good Riddance zong ik voor mijn man op onze bruiloft. We hebben niet zoiets als ‘ons’ liedje. Maar dit komt er eigenlijk wel voor in aanmerking. En iets van B.B. King opzetten tijdens een dinertje bij kaarslicht doet het ook altijd goed.”

 

DE ALLERBESTE ALBUMCOVER OOIT IS…
De plaat die ik net voor Omroep Brabant geproduceerd heb. Heb er zo veel tijd ingestoken om met de artiesten afspraken te maken, alles eromheen te plannen. Ik droomde van fouten in het bijbehorende boekje. Nu het album echt af is, ben ik zo trots! En er staat een geweldige cover op door Björn van der Doelen van Peter Pan Speedrock – Always Drunk, Always Loud, Always Right! Klassiek! Bedenk me nu dat je het letterlijk zult bedoelen: dan Blood Sugar Sex Magik van de Red Hot Chili Peppers. Artwork van de enige echte Henk Schiffmacher. Zijn tribal tattoos op de bandleden én op de hoes veroorzaakten in mijn ogen de wereldwijde rage. Überhaupt is dit album het beste van de RHCP. Punt.”

 

TIJDENS HET CRUISEN STAAT ER NATUURLIJK MUZIEK OP, WELKE?
“Heb inmiddels vier trips per auto door de VS gemaakt. We nemen dan een auto met SiriusXM Radio, satellietradio. Dus overal ontvangst en meer dan honderd kanalen. Variërend van jaren 20 (!) tot nu, sportkanalen, talk radio enz. enz. Er is een kanaal met alleen Elvis-muziek. Dat staat natuurlijk op. En anders B.B. King’s Bluesville met oude en nieuwe blues en Siriusly Sinatra met lekkere crooners. Mmmm… In Nederland net waar ik zin in heb: van drum ’n bass tot singer-songwriter of snerpende gitaren.”

 

LAATSTE ONTDEKKING DIE JE DE LEZER NIET WIL ONTHOUDEN?
“Hmmm, moeilijk! Ik zit niet helemaal met mijn neus op nieuwe muziek. Maar volg met argusogen Pokey LaFarge. En Café Wilhelmina en De Knop hebben vaak muziek in mijn straatje. Op een warme zondagmiddag luisteren naar Brother Dege in zijn eentje op gitaar of C.W. Stoneking in de Effenaar. Beetje vreemd, maar wel lekker. En Andy Frasco! Deze ultrablije Amerikaan moet maar eens een goed live-album op gaan nemen. Die man nu een paar keer live gezien en die breekt de tent steeds af. Ik zag ‘m nog tijdens het Nirwana Tuinfeest en straks weer op Festyland, tof!”

 

ZIJN WE IETS VERGETEN TE VRAGEN?
“Ik geloof het niet…”

 

Editie: DE POPEI oktober 2016

Foto: Jan Slieker

Published on 23/12/2016

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version