platenpraten met eefke boelhouwers

Eekfe Boelhouwers ken je van BNN waar ze freelance werk voor deed, maar vooral van Omroep Brabant, waar ze iedere werkdag tussen 10.00 en 13.00 uur haar eigen radioshow heeft. In haar vrije tijd gaat ze graag dansen, op drum 'n bass of op muziek uit de 50's. Komt dat ook terug in haar platenkast?

 

WAT IS DE ALLEREERSTE AANSCHAF?
“Bewust een cassettebandje van Crystal Waters – Gypsy Woman in 1991. Als kind vond ik dat een hypnotiserend liedje en dat moest en zou ik aanschaffen van mijn zakgeld. Ik had een simpel cassettespelertje dat kon opnemen en waar ook radio op zat. Ik nam leuke liedjes op van Radio Saffier, een Belgisch station dat bijvoorbeeld Soul II Soul draaide. Ik ken zelfs de reclames nog uit mijn hoofd. Maar terug naar Crystal Waters op cassette. Op de ene kant stond de single, op de andere kant de karaokeversie. Mijn moeder werd er horendol van! Ik had rond die tijd ook een platenspeler en hamsterde gave platen uit mijn vader zijn kast. Een verzamelaar met Rhythm Nation van Janet Jackson erop was één van mijn favorieten.”

 

WAS DE PLATENKAST VAN JE OUDERS GOED TE DOEN?
“Eigenlijk nooit zo over nagedacht, maar ’t was zeker oké. Vooral mijn vader is van de muziek en de goeie spullen om het op af te spelen. Hij schafte vrij snel een cd-speler aan en onder de eerste cd’s zat er één van Jean-Michel Jarre, een cd met swingmuziek van Count Basie en het album Tango in the Night van Fleetwood Mac. Dat hebben we grijsgedraaid.”

 

HET BESTE ALBUM ALLERTIJDEN IS…
Elvis As Recorded at Madison Square Garden. Opgenomen op 10 juni 1972. Hij was in topconditie, het orkest werd strak geleid, de TCB-band rockt. Ik ben groot Elvis-fan. Wat had ik dit graag live meegemaakt. Dus als iemand een tijdmachine heeft?”

 

BIJ WELK NUMMER HOUD JE HET NIET DROOG?
“Heb voor Omroep Brabant een album geproduceerd waarop Brabanders Brabanders coveren. Gerard van Maasakkers die Sweet Goodbyes van Krezip doet. Slik. In de Krezip-versie heb ik nergens ‘last’ van. Die van Gerard… BAM! Die komt binnen. En de live-uitvoering van Home van de Ierse band The Young Folk. Ze waren bij mij te gast. Ik had om een handvol redenen een k*tochtend. Zij beginnen te spelen en op het moment dat de tweede stem invalt, breek ik. Heb met moeite afgekondigd. Filmpje vind je nog op www.omroepbrabant.nl trouwens.”

 

WAT IS DE BESTE EINDHOVENSE PLAAT OOIT?
Peter Pan Speedrock – FiftySomeSuperHits, dan heb je meteen heel veel speedrock op twee schijfjes. Ik was er wel even ziek van toen ik hoorde dat ze ermee stoppen.”

 

BESTE DANSPLAAT IS…
Pendulum – Live at Brixton Academy. Drum ’n bass is de beste dansmuziek als je het mij vraagt en het dan live gespeeld door een band horen: zalig! Besef ik me wel dat ik meer aan mijn conditie moet werken…”

 

DOE JE AAN ‘GUILTY PLEASURES’?
“Ik ben muzikaal gezien een kind van de jaren 90. Ook happy hardcore, de eurodance en poppy nummers uit de Top 40 kan ik meezingen. Maar ik weiger me er eigenlijk echt voor te schamen. Genoeg goeie herinneringen aan de weekenden dat ik ging stappen.”

 

ZIJN ER NOG ONDER- EN/OF OVERSCHATTE PLATEN WAAROVER JE WAT KWIJT WIL?
JW Roy en Björn van der Doelen verdienen landelijk meer aandacht. Toevallig omdat ze Brabants zingen, wordt het minder interessant voor landelijke zenders. Zonde.”

 

WAT WORDT ER MOMENTEEL VEEL GELUISTERD?
“Blues en het liefst van voor 1970 en het erg psychedelisch werd. Denk B.B. King, Bobby Bland, Koko Taylor en Wynonie Harris. Muziek die op het draaipunt van swing, rock and roll en blues zit. Hier kun je heerlijk op dansen ook. Thuis kan ik deze muziek vanaf het ontbijt tot ’s avonds laat hebben. Bij blues kun je schakelen: van heeeeeel traag naar uptempo. Nummers over auto’s, ellende, liefde… Mij verveelt het geen moment. Oude jazz idem. Dan wel jazz met bigbandbezetting. Jaren 40, begin jaren 50. Geweldig!”

 

STAAT ER MUZIEK OP TIJDENS HET WERKEN?
“Omroep Brabant, want daar werk ik. Dus dat is van Nederlandstalig tot de grote hits van nu. Ik ben grootverbruiker van Omroep Brabant.”

 

MEEST ROMANTISCHE NUMMER IS?
“Ik twijfel tussen Love You More van Racoon en Good Riddance van Green Day. Love You More is een mooi liedje met mooie tekst. En Good Riddance zong ik voor mijn man op onze bruiloft. We hebben niet zoiets als ‘ons’ liedje. Maar dit komt er eigenlijk wel voor in aanmerking. En iets van B.B. King opzetten tijdens een dinertje bij kaarslicht doet het ook altijd goed.”

 

DE ALLERBESTE ALBUMCOVER OOIT IS…
De plaat die ik net voor Omroep Brabant geproduceerd heb. Heb er zo veel tijd ingestoken om met de artiesten afspraken te maken, alles eromheen te plannen. Ik droomde van fouten in het bijbehorende boekje. Nu het album echt af is, ben ik zo trots! En er staat een geweldige cover op door Björn van der Doelen van Peter Pan Speedrock – Always Drunk, Always Loud, Always Right! Klassiek! Bedenk me nu dat je het letterlijk zult bedoelen: dan Blood Sugar Sex Magik van de Red Hot Chili Peppers. Artwork van de enige echte Henk Schiffmacher. Zijn tribal tattoos op de bandleden én op de hoes veroorzaakten in mijn ogen de wereldwijde rage. Überhaupt is dit album het beste van de RHCP. Punt.”

 

TIJDENS HET CRUISEN STAAT ER NATUURLIJK MUZIEK OP, WELKE?
“Heb inmiddels vier trips per auto door de VS gemaakt. We nemen dan een auto met SiriusXM Radio, satellietradio. Dus overal ontvangst en meer dan honderd kanalen. Variërend van jaren 20 (!) tot nu, sportkanalen, talk radio enz. enz. Er is een kanaal met alleen Elvis-muziek. Dat staat natuurlijk op. En anders B.B. King’s Bluesville met oude en nieuwe blues en Siriusly Sinatra met lekkere crooners. Mmmm… In Nederland net waar ik zin in heb: van drum ’n bass tot singer-songwriter of snerpende gitaren.”

 

LAATSTE ONTDEKKING DIE JE DE LEZER NIET WIL ONTHOUDEN?
“Hmmm, moeilijk! Ik zit niet helemaal met mijn neus op nieuwe muziek. Maar volg met argusogen Pokey LaFarge. En Café Wilhelmina en De Knop hebben vaak muziek in mijn straatje. Op een warme zondagmiddag luisteren naar Brother Dege in zijn eentje op gitaar of C.W. Stoneking in de Effenaar. Beetje vreemd, maar wel lekker. En Andy Frasco! Deze ultrablije Amerikaan moet maar eens een goed live-album op gaan nemen. Die man nu een paar keer live gezien en die breekt de tent steeds af. Ik zag ‘m nog tijdens het Nirwana Tuinfeest en straks weer op Festyland, tof!”

 

ZIJN WE IETS VERGETEN TE VRAGEN?
“Ik geloof het niet…”

 

Editie: DE POPEI oktober 2016

Foto: Jan Slieker

Gepubliceerd op 23/12/2016

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI

DE POPEI is het maandelijkse mini-popblad uitgegeven door POPEI.

 

DE POPEI wordt dubbelzijdig gedrukt op A3 en gevouwen tot flyerformaat. Het wordt verspreid op meer dan 200 adressen door heel Eindhoven en omstreken in een oplage van 2500 stuks.

DE POPEI december 2022

Download PDF

Interview met ITUA

Platenpraten met Mayleaf

 

DE POPEI november 2022

Download PDF

Interview met BluLines

Platenpraten met Ferry Zandvliet 

 

DE POPEI oktober 2022

Download PDF

Interview met Anker

Platenpraten met This Is Lovski

 

DE POPEI september 2022

Download PDF

Interview met Death Sells

Platenpraten met Eauxby

 

DE POPEI juni/juli 2022

Download PDF

Interview met FIEP

Platenpraten met Danielle Warners

 

DE POPEI mei 2022

Download PDF

Platenpraten met Ferdous

Interview met Vitamin B12

 

DE POPEI april 2022

Download PDF

Platenpraten met JASMIJN

Uit het hok: Acoustakoff

 

DE POPEI november/december 2021
Download PDF
Interview met DEAR MOTHER

PlatenPraten met Floor Henkelman (Fleur)

 

DE POPEI oktober 2021
Download PDF
Interview met Mariëlle Dortmans (MyBodyVox)

PlatenPraten met Jordi de Backer

DE POPEI september 2021 *40 jaar POPEI special*
Download PDF
Interview met Bart Brouwer (Flyin' Spiderz, Betty Blue, CKE)

PlatenPraten met Rob Bours en Roel Blommers

 

DE POPEI oktober 2020
Download PDF
Interview met Nouveau Vélo

PlatenPraten met Bob de Wit (The Super-Nova Studio & The Isolation Sessions)

 

DE POPEI september 2020
Download PDF
Interview met Anne en David (POPEIgenwijs)

PlatenPraten met Jaap Hermans (Van Moll Craft Beer)

 

DE POPEI maart 2020
Download PDF
Interview met What The Frnk

PlatenPraten met DJ's Thor en Luc (Planet of Sound)

 

DE POPEI februari 2020
Download PDF
Interview met The Little Danny Funkers

PlatenPraten met Rob van Veenendaal (Robbie's Records / POPEI platenbeurs)

 

DE POPEI januari 2020
Download PDF
Interview met Noir (f.k.a. The Moonshine Lizard)

PlatenPraten met Sylvia Wernaart-Sanders

 

DE POPEI december 2019

Download PDF

Interview met Eindhovense Popronde acts

PlatenPraten met Roland Frogson (o.a. Pick Up Music Club)

 

DE POPEI november 2019

Download PDF

Interview The Dirty Denims

PlatenPraten met Bo Peters (schrijver Schaduwjaar)

 

DE POPEI oktober 2019

Download PDF

Interview MOOON

PlatenPraten met Jessica Achten

 

DE POPEI september 2019

Download PDF

Interview Andy van de Vossenberg (GuitarKing)

PlatenPraten met Miekie Capello (Knoest)

 

DE POPEI juni 2019

Download PDF

Interview Dave en Joost van Rock City Institute

PlatenPraten met Steef van den Bogaard

 

DE POPEI mei 2019

Download PDF

Interview Charlie & the lesbians

PlatenPraten met Rob Cornelissen (Why Tony)

 

DE POPEI april 2019

Download PDF

Interview Marco Roelofs

PlatenPraten met Diederik van den Brandt

 

DE POPEI maart 2019

Download PDF

Interview TankZilla

PlatenPraten met Iris Penning

 

DE POPEI februari 2019

Download PDF

Interview Gijs van de Burgt & Bob Verhagen (Nigh Fishing festival)

PlatenPraten met Joop van Brakel (Nasmak)

 

DE POPEI januari 2019

Download PDF

Interview met capcap... cap

PlatenPraten met David Henry (Grim Tim)

 

DE POPEI december 2018

Download PDF

Interview met Komatsu

PlatenPraten met Tjerk & Paul (Loud Noise)

 

DE POPEI november 2018

Download PDF

Interview met Wolfendale

PlatenPraten met Ellenor Vora

 

DE POPEI oktober 2018

Download PDF

PlatenPraten met Siem Nozza (nachtburgemeester)

 

DE POPEI september 2018

Download PDF

Interview met Gramma

PlatenPraten met Kovacs

 

DE POPEI juni 2018

Download PDF

Interview met Embrace The Waves

PlatenPraten met Man From The South

 

DE POPEI mei 2018

Download PDF

Interview met The Reaction

PlatenPraten met Quintijn Lohman (Blue Collar Hotel + Tigre Blanco)

 

DE POPEI april 2018

Download PDF

Interview met VUUR (Anneke van Giersbergen + Johan van Stratum)

DE POPEI maart 2018

Download PDF

Interview met Bo\The Rude

PlatenPraten met Frankie Fuzz

 

DE POPEI februari 2018

Download PDF

Interview met Radar Men From The Moon

PlatenPraten met Maurice Truijens (Komatsu)

 

DE POPEI januari 2018

Download PDF

Interview met Sheverine

PlatenPraten met Marco Gelissen (An Evening With Knives)

 

DE POPEI december 2017
Download PDF

Interview met Dawn of Mankind
PlatenPraten met Kelly Kockelkoren (The Voice of Holland + MARCH)

 

DE POPEI november 2017

Download PDF

Interview met Hypergoods

PlatenPraten met Sander Waterschoot (Dynamo)

 

DE POPEI oktober 2017

Download PDF

Interview met MOOON

PlatenPraten met Mirjam Sieben (The Dirty Denims)

 

DE POPEI september 2017

Download PDF

Interview met Def Americans

PlatenPraten met Camilla Blue

DE POPEI juni 2017

Download PDF
Interview met Grim Tim

PlatenPraten met Elvin Usidame (programmeur Effenaar)

 

DE POPEI mei 2017
Download PDF

Interview met Björn van der Doelen

PlatenPraten met Woody Veneman

 

DE POPEI april 2017

Download PDF
Interview met Aidan & the Wild

PlatenPraten met Miriam Bekkers

 

DE POPEI maart 2017

Download PDF

Interview met Call It Off
PlatenPraten met Henk van Straten

 

DE POPEI februari 2017

Download PDF

Interview met The Golden Wonderboys

PlatenPraten met Ruud Borgers

 

DE POPEI januari 2017

Download PDF

Interview met The Dirty Denims

PlatenPraten met Remco Moonen-Emmerink (Velvet Music)

 

DE POPEI december 2016

Download PDF

Interview met Why Tony

PlatenPraten met Roel Blommers (PAUW en Studio POPEI)

 

DE POPEI november 2016

Download PDF

Interview met Zoo Children

PlatenPraten met Reno van der Looij (Eindhovenrockcity.nl)

 

DE POPEI oktober 2016

Download PDF

Interview met Mr. Guy Fox

PlatenPraten met Eefke Boelhouwers (Omroep Brabant)

 

DE POPEI september 2016

Download PDF

Interview met Heretic

PlatenPraten met Farida Lemouchi

 

DE POPEI juni 2016

Download PDF

Interview met Kiki Mettler

PlatenPraten met Robert Schaeffer (Effenaar)

 

DE POPEI mei 2016

Download PDF

Interview met The Moods

PlatenPraten met Bart Thunder (Blue Collar Hotel)

 

DE POPEI april 2016

Download PDF

Interview met lost/ctrl

PlatenPraten met Klyne

 

DE POPEI maart 2016

Download PDF

Interview met MOOON

PlatenPraten met Mozes and the Firstborn

 

DE POPEI februari 2016

Download PDF

Interview met Tamarin Desert

PlatenPraten met Estelle Stijkel (Bells of Youth en Popronde)

 

DE POPEI januari 2016

Download PDF

Interview met Tsar Bompa

PlatenPraten met Marco Roelofs (Effenaar)

 

DE POPEI december 2015

Download PDF

Interview met Op Zoek Naar Johan

PlatenPraten met Anneke van Giersbergen

 

DE POPEI november 2015

Download PDF

Interview met Ton Dekkers (FemME)

PlatenPraten met Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock)

 

DE POPEI oktober 2015

Download PDF

Interview met Black-Bone

PlatenPraten met Rens Peters (3voor12/Eindhoven

 

DE POPEI september 2015

Download PDF

Interview met Candybar Planet

PlatenPraten met Matthijs Kropff (Lighttown Fidelity)

 

DE POPEI juni 2015

Download PDF

Interview met singer-songwriters Kiki, Joyce en Aidan

PlatenPraten met Ray Elpee

 

DE POPEI mei 2015

Download PDF

Interview met Sharon Kovacs

PlatenPraten met Dave van den Dries (Rock City Institute)

 

DE POPEI april 2015

Download PDF

Interview met In-Tension

PlatenPraten met Bertus Borgers

 

DE POPEI maart 2015

Download PDF

Interview met The Mariños

PlatenPraten met Paul Smits en Loes Dellevoet-Smits

 

DE POPEI februari 2015

Download PDF

Interview met Tamarin Desert

PlatenPraten met Patric Muris (3voor12/Eindhoven)

 

DE POPEI januari 2015

Download PDF

Interview met Man From The South

PlatenPraten met Martijn Oosterhuis

 

DE POPEI december 2014

Download PDF

Interview met Nouveau Veló

PlatenPraten met Tom Ketelaar (Effenaar)

 

DE POPEI november 2014

Download PDF

Interview met Grim Tim

PlatenPraten met Fred Sparringa

 

DE POPEI oktober 2014

Download PDF

Interview met No Waves & Sunrays

PlatenPraten met Candy Cane

 

DE POPEI september 2014

Download PDF

Interview met An Evening With Knives

PlatenPraten met Kapper Roland

 

DE POPEI juni 2014

Download PDF

Interview met Lookapony

PlatenPraten met Lady Aida en haar protegees

 

DE POPEI mei 2014

Download PDF

Interview met The 101's

PlatenPraten met Rob'a'billy

 

DE POPEI april 2014

Download PDF

Interview met Call It Off

PlatenPraten met Chris Hendriks

 

DE POPEI maart 2014

Download PDF

Interview met Iris Penning

PlatenPraten met Jean-Pierre Coumans

 

DE POPEI februari 2014

Download PDF

Interview met Long Life Heads
PlatenPraten met Marlon Kicken

 

DE POPEI januari 2014

Download PDF

Interview met The Dirty Denims

PlatenPraten met Daan Koch

 

DE POPEI december 2013

Download PDF

Interview met Mozes and the Firstborn
PlatenPraten met Michel Geelen

 

DE POPEI november 2013

Download PDF

Interview met James Wood

PlatenPraten met Joep van Son

 

DE POPEI oktober 2013

Download PDF

Interview met Marco Martens
PlatenPraten met Bjorn van der Doelen

 

DE POPEI september 2013

Download PDF

Interview met Hunting The Robot

PlatenPraten met Denvis