platenpraten met marlon kicken

Unfortunately this page isn't available in English

 

Nooit gedacht ooit een ex-prins carnaval op de cover van de DE POPEI te hebben, maar dus toch. Moge we u voorstellen…. Marlon Kicken! Naast cabaretier is hij initiatiefnemer van Milc&Kookies (vrijdag 7 februari in PopEi), waar muziek en stand-up hand in hand gaan, of toch niet…

 

Wat is je favoriete plaat?
“Mijn favoriete plaat verandert bijna iedere week, omdat mijn favoriete muziek  bijna iedere week verandert. Op dit moment is het Die Antwoord – Ten$ion.” 

 

Wat is je favoriete Eindhovense plaat?
“Fresku – Maskerade … Een meesterwerk…. Punt!”

 

Welke plaat is voor jou emotioneel het meest waardevol?
“Uprising – Bob Marley & The Wailers. Deze plaat heeft voor mij alles. Realiteit, vreugde, troost, maar vooral rust.”

 

Welke plaat ligt er nu op je platenspeler?
“Major Lazer – Free the Universe. Het is de energie en de creativiteit, maar vooral muziek om knetterhard op je boxen te zetten.”

 

Heb je een guilty pleasure? Een plaat waarvoor jij je eigenlijk een beetje schaamt maar die je ondanks dat niet weg doet.
“The Cure – A Forest. Deze plaat kan ik altijd horen. Ik pak mijn luchtgitaar en ik ben los. Ik heb ook het idee dat ik alle partijen kan spelen op mijn luchtinstrumenten. Ik draai deze plaat vaak als ik terug kom van een optreden en ‘s nachts alleen over de snelweg vlieg.”

 

Wat is voor jou de meest overschatte plaat?
“Queen – Bohemian Rhapsody. Al jaren op 1 in de Top 2000… Het geeft de algemene smaak van Nederland aan vind ik. Een meezinger, lang, herkenbaar en het liefst niet te moeilijk. Eigenlijk is het gewoon een kutnummer.”

 

Wat is voor jou de meest onderschatte plaat?
“Paul Anka – Rock Swings. Ik denk dat deze levende legende iets te weinig credit krijgt voor wat hij voor de muziek (heeft) betekent. Hij heeft zoveel hits geschreven in zijn eigen stijl, maar is op zijn manier ook nog steeds vernieuwend. Die ouwe knakker…”

 

Tot slot een aanbeveling aan het Eindhovense publiek. Welke plaat zou volgens jou iedereen in de kast moeten hebben?
“Infectious Grooves met de platen Groove Family Cyco en Mas Borracho. Ik hou ervan als artiesten dingen blijven doen die ze leuk vinden. Niet alleen in hun eigen straatje rondjes blijven draaien. Een goed voorbeeld daarvan is Infectious Grooves. Deze gasten spelen namelijk ook in de band Suicidal Tendencies.”

 

Editie: DE POPEI februari 2014
Foto: Henri van de Griend

Published on 13/12/2016

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version