top 10 muzikantentips 2020: 6 t/m 10

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Het einde van het jaar komt eraan, tijd om de belangrijkste muzikantentips op een rijtje te zetten! Vandaag deel 1 van 2: welke blogs staan er op plaats 6 t/m 10? Gaaf om te zien dat er ook oudere blogs tussen zitten en daarmee dus ook de veel opgezochte antwoorden van muzikanten via zoekmachines! Mis deze dus niet:

6. Het verschil tussen gaffer tape en duct tape
Gaffer (ook wel Gaffa) tape wordt ook wel eens Duct Tape of Duck Tape genoemd. Dat klopt niet helemaal, want er zit verschil tussen de twee! Welke is het meest geschikt voor jou als muzikant?
Lees blog


7. Waar moet ik op letten met mijn presskit (Guido Segers)
Als schrijver van Eindhoven Rockcity, Stranger Aeons en andere platforms wordt Guido Segers nogal eens benaderd door bands. Die sturen dan een presskit op, fysiek of digitaal. Omdat er maar 24 uur in een dag zitten, worden niet al die presskits omgezet in mooie tekstjes. Sommige wel, omdat die tof zijn en aanspreken. De vraag die daarbij hoort, is waar moet je als band nou eigenlijk op letten?
Lees blog

8. 3 dingen die muzikanten fout doen op Spotify
Muziek streamen… Je kunt het zien als een vijand, óf je kunt proberen er het meeste uit te halen. Als je kiest voor het laatste, zorg er dan voor dat je je niet schuldig maakt aan deze drie slechte eigenschappen:
Lees blog

9. Tip voor zangers: voorkom de brok in je keel
Ben je vocalist en heb je wel eens het gevoel dat je een brok in je keel hebt? Of ervaar je bovenmatige spanning bij je strottenhoofd en hindert dat je bij het zingen? Zou je willen ervaren of je die hoge noot misschien wél kan halen? En zou je graag willen dat alles ‘open’ en ontspannen aanvoelt? Mariëlle Dortmans van MyBodyVox geeft een tip: denk dan eens aan een strottenhoofdmassage.
Lees blog

10. Backing tracks: de basis
Misschien kijk je er tegenwoordig niet meer raar van op: de backing track. Een laptop op het podium die meespeelt, geluiden die je wel hoort maar niet gespeeld ziet worden. Hoewel er genoeg redenen zijn om er geen liefhebber van te zijn is het tegenwoordig een stuk toegankelijker en voor veel artiesten een creatief hulpmiddel om hun sound op het podium kracht bij te zetten.
Lees blog

 

 

GEEN TIPS MEER MISSEN_.png

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version