top 10 meest gezochte antwoorden door muzikanten afgelopen jaar

Unfortunately this page isn't available in English.

 

Tijd voor een update van de meest gezochte kennis door muzikanten van het afgelopen jaar. Met welke meest prangende vragen kwamen ze op onze blog terecht? Check ze in dit artikel en maak jezelf wijzer!

 

 

Top 10 tip (1).jpg

 

1) Het verschil tussen Gaffer tape en Duct tape

Gaffer (ook wel Gaffa) tape wordt ook wel eens Duct Tape of Duck Tape genoemd. Dat klopt niet helemaal, want er zit verschil tussen de twee! Welke is het meest geschikt voor jou als muzikant? 
Klik hier voor het artikel

 

 

Top 10 tip (2).jpg


2) Online samenspelen met andere muzikanten zonder vertraging
Het allerleukste is het natuurlijk om samen in een oefenruimte muziek te maken. Maar dat kan nu in deze periode even niet. Een goed alternatief voor wanneer je thuis moet blijven is het online samenspelen. Maar hoe doe je dat? Want met Skype, Zoom of andere video-bel opties heb je teveel vertraging om samen te kunnen spelen. De oplossing: JamKazam.
Klik hier voor het artikel

 

 

Top 10 tip (3).jpg


3) Must-read voor het managen van een (beginnende) artiest of band
Wanneer kun je je inzetten als manager bij een artiest of band? Welke taken neem je als manager allemaal op je? En wat wordt er van jou verwacht tijdens het managen? Mirjam Verschoor schreef er een artikel over met tips om te starten als manager in de muziekwereld!

Klik hier voor het artikel

 

 

Top 10 tip (4).jpg


4) Online samenspelen: Jamkazam ervaringen van Four and More
Frido van der Blij van Four and More liet ons weten dat hij ervaring heeft met online repeteren via Jamkazam. Hij deelt in dit artikel tips!
Klik hier voor het artikel

 

 

Top 10 tip (5).jpg

 

5) Welke kosten kun je als muzikant aftrekken van de belasting?
André Hubregtse van Backstage Belastingadvies schrijft onder de titel 'Pegels en Regels' een column in het magazine Musicmaker. Voor zover de columns actuele waarde hebben zijn deze ook terug te lezen op z'n website en mogen wij ze doorplaatsen op onze blog. In onderstaande column doet hij een boekje open over de kosten die je allemaal in aftrek kunt brengen als artiest, mits je wit speelt natuurlijk.
Klik hier voor het artikel

 

 

Top 10 tip (6).jpg


6) Waar moet ik op letten met mijn presskit? (door Guido Segers)
Als schrijver van Eindhoven Rockcity, Stranger Aeons en andere platforms word ik nogal eens benaderd door bands. Die sturen dan een presskit op, fysiek of digitaal. Omdat er maar 24 uur in een dag zitten, worden niet al die presskits omgezet in mooie tekstjes. Sommige wel, omdat die tof zijn en aanspreken. De vraag die daarbij hoort, is waar moet je als band nou eigenlijk op letten? Hoewel je nooit iedereen kunt overtuigen, zijn er wel een paar dingen om op te letten. Daarover een blogje.
Klik hier voor het artikel

 

 

Top 10 tip (8).jpg


7) Hoe je het 'maakt' in de muziekindustrie
Waar moeten artiesten aan voldoen om succes te hebben in de muziekindustrie, nu en in de toekomst? De Amerikaanse zelfstandig muzikant, acteur, blogger en schrijver Ari Herstand geeft tips!
Klik hier voor het artikel

 

Top 10 tip (7).jpg


8) 20 tips voor het uitbrengen van je nieuwe release
Waar moet je op letten bij het uitbrengen van je nieuwe release? Rob Snijders (o.a. manager Anneke van Giersbergen), Lieke de Boer (o.a. manager Fresku) en Remco Moonen-Emmerink (Velvet Music) geven in dit artikel tips: volle bak aan informatie.
Klik hier voor het artikel

 

 

Top 10 tip (9).jpg


9) Backing tracks: de basis
Een laptop op het podium die meespeelt, geluiden die je wel hoort maar niet gespeeld ziet worden. Hoewel er genoeg redenen zijn om er geen liefhebber van te zijn is het tegenwoordig een stuk toegankelijker en voor veel artiesten een creatief hulpmiddel om hun sound op het podium kracht bij te zetten.
Klik hier voor het artikel

 

 

Top 10 tip (10).jpg


10) Show me the money! Subsidies voor muzikanten
Ben jij al een tijdje bezig met het uitbrengen van muziek en ben je ready voor de next level? Ik hoor je al denken: ‘Ja, ik ben ready, maar ik heb geld nodig!’. Meest voorkomend probleem van upcoming- en independent artiesten is een tekort aan ‘money’!!! In dit artikel geeft Kimberley Mungra van KimberLegal tips voor het verkrijgen van subsidies. Dus ook als je niet in aanmerking komt voor dit specifieke fonds, lees het dan alsnog goed door!
Klik hier voor het artikel

 

 

 

GEEN TIPS MEER MISSEN_.png

Unfortunately our mini-pop magazine "DE POPEI" isn't available in English

 

DE POPEI is the monthly mini-pop magazine published by POPEI.

DE POPEI is printed double sided on A3 and folded to flyer size. It is distributed at more than 200 addresses throughout Eindhoven and the surrounding area in a circulation of 2500 pieces.

Go to the Dutch version