online samenspelen met andere muzikanten zonder vertraging

Het allerleukste is het natuurlijk om samen in een oefenruimte muziek te maken. Maar dat kan nu in deze periode even niet. Een goed alternatief voor wanneer je thuis moet blijven is het online samenspelen. Maar hoe doe je dat? Want met Skype, Zoom of andere video-bel opties heb je teveel vertraging om samen te kunnen spelen. De oplossing: JamKazam.

Lees ook dit nieuwer artikel met veel specifiekere uitleg over en ervaringen met Jamkazam.

Mis jij het samenspelen ook zo? Als je in een band zit, is het tijdens deze Corona-crisis bijna onmogelijk om lekker samen te jammen of real-time te werken aan nieuwe liedjes. Terwijl dit misschien wel juist een periode is dat je er meer tijd voor hebt!

Misschien heb je het geprobeerd via beeldbellen, of opties zoals Skype en Zoom. Ook wij hebben dat geprobeerd, maar de vertraging is dan teveel, zodat je niet tegelijk kunt spelen. Daarom gingen we op onderzoek uit en stuitten op JamKazam. 

Heel uitgebreid hebben we het nog niet kunnen testen, maar we hebben het wel gecheckt met 2 personen. Het lukte vrij snel om een account aan te maken en het programma te installeren op de computers. Aan één kant iemand op zang en de andere kant een gitarist.

 

 

We testten en er zat geen hoorbare vertraging op. We konden dus live samenspelen!

 

 

Gelukkig beschikten we toevallig al over een USB-microfoon, waardoor het aansluiten rechtstreeks op de computer kon. De gitarist had al beschikking tot een 'interface' dus het inpluggen en werkend krijgen van de gitaar ging ook redelijk snel. We testten en er zat geen hoorbare vertraging op. We konden dus live samenspelen! We konden ook webcams gebruiken om elkaar te zien, ondanks dat die kwaliteit niet zo goed was. Maargoed: het gaat vooral om goed geluid natuurlijk!

 

Heb je deze spullen (USB-microfoon en/of een interface) niet, dan zou je die eerst nog moeten aanschaffen voordat je vooruit kunt dus. JamKazam heeft tijdens het proces knoppen waar je op kunt klikken voor video-informatie, waarin ze bepaalde gedeeltes uitleggen. 

Je kunt een account aanmaken via www.jamkazam.com en daarna neemt de organisatie je best oké door het proces heen.

Wil je een afgesloten sessie starten zonder dat anderen ongevraagd de mogelijkheid om mee te doen? Start dan een 'Quick start solo'. Vervolgens kun je alsnog specifieke vrienden uitnodigen. 

 


Heb je ervaring met meer dan 2 personen samenspelen via JamKazam? Wil je nog iets kwijt hierover? Of heb je nog goede toevoegingen over dit programma? Laat het dan weten via mirjam@popei.nl

Succes en veel plezier!
>> MIS GEEN TIPS MEER! KLIK HIER OM WEKELIJKS EEN NIEUWE MUZIKANTENTIP IN JE MAILBOX TE ONTVANGEN <<

Gepubliceerd op 02/04/2020

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI