interview met aidan & the wild

Als jij in Eindhoven wel eens naar een showtje gaat, dan is er een grote kans dat je Aidan live aan het werk hebt mogen zien. Frequent stond de jonge singer-songwriter op het podium in de zalen van Eindhoven. Van de singer-songwriter avonden in POPEI tot de club shows in de Effenaar.

Waar Aidan voorheen solo optrad, is hij overgestapt op een heuse band, genaamd Aidan & the Wild. Daarnaast is Diederik van den Brandt, de naam achter de artiest, ook druk bezig met zijn opleiding en organiseert hij regelmatig zijn Troubadour Sessies in Cafe ’t Rozenknopje. We luisterden onlangs al naar die nieuwe EP met band. Tijd dus om ook eens even de artiest zelf aan de tand te voelen.

Voor degenen die jou op de een of andere manier niet kennen, kun je jezelf even voorstellen?
“Ik ben Diederik van den Brandt, 21, en ik ben nu sinds 3,5 jaar bezig als singer-songwriter onder de naam Aidan. Na twee jaar achter elkaar afgewezen te zijn voor diverse muziekopleidingen ben ik begonnen aan de studie Industrial Design op de Technische Universiteit Eindhoven, waarbinnen ik design en muziek wil combineren. Momenteel ben ik begonnen aan mijn laatste semester daar.”

Je muziek geeft het gevoel alsof die gemaakt wordt door iemand die nogal eens een boek op pakt. Klopt dat?
“Zeker! Ik heb vanaf jongs af aan een hoop interesse gehad in fantasy en mythologie. Voor het slapen gaan en in de vakanties las ik een hoop fantasy series, en fantaseerde ik over werelden vol draken en elven, en hoe het zou zijn om een held in zo’n wereld te zijn. Natuurlijk heb ik de Iliad en de Odyssey ook gelezen. Maar The Lord of the Rings was en blijft toch wel mijn favoriet, met Game of Thrones toch ook wel in de buurt. Niet alleen de tv-serie, maar ook alle boeken, en dan kom je toch snel op zo’n 5000 pagina’s. Ik heb zelfs nog zowel handboogschieten als zwaardvechten als sport gedaan, dus je zou wel kunnen zeggen dat het diep geworteld zit. Dat epische en grenzeloze is iets wat ik graag in mijn muziek stop.”

 

"Uiteindelijk speel ik ook graag op grotere podia en wil ik nummers op nemen, en in die situaties voegt de band een hele wereld toe"


Je werkt nu met een band, genaamd ‘The Wild’. Wat was de reden om nu echt als band door te gaan?
“Toen ik in 2014 studiotijd had gewonnen met Kunstbende Brabant speelde ik eigenlijk voor het eerst mijn eigen muziek met andere mensen samen. Sindsdien zijn er best een aantal bezettingswisselingen geweest, maar toen deze bezetting ontstond voelde dat meteen goed aan. Solo spelen vind ik heel erg tof om te doen wanneer je in een intieme setting een speld kan horen vallen. Maar uiteindelijk speel ik ook graag op grotere podia en wil ik nummers op nemen, en in die situaties voegt de band een hele wereld toe. Ik weet dat ik aan iedereen in de band hele sterke muzikanten heb met een eigen stijl, en zij hebben een hoop invloed op hoe de band nu klinkt. We hebben besloten nu echt als band door te gaan zodat mensen weten dat dat de sound is die ze kunnen verwachten. Binnen de band blijf ik degene die de uiteindelijke beslissing neemt, maar de mening van de bandleden is erg belangrijk en er wordt nooit zomaar een beslissing gemaakt zonder overleg.”

 

Wat zijn je toekomstplannen?
Op de korte termijn is dat aan het debuut album beginnen. Trail of the Wildfire, genoemd naar de tien minuten durende titelsong, moet een album worden waar bij elke song een video heeft, en het volledige album vertelt het verhaal van “Trail of the Wildfire”. Ik kijk er erg naar uit om daar aan te beginnen. Verder hopen we onze muziek zoveel mogelijk te kunnen verspreiden, en zowel als band als qua luisteraars verder te ontwikkelen. Hierin gaan festivals een belangrijke rol spelen. Daarnaast is ooit als support voor Ben Howard spelen wel een persoonlijk doel van mij.”

 

>> Lees het hele interview op www.eindhovenrockcity.nl

 

Editie: DE POPEI april 2017

Tekst: Guido Segers - Eindhovenrockcity.nl

Gepubliceerd op 29/03/2017

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI