platenpraten met estelle stijkel

Met Bells of Youth tekende Estelle Stijkel begin januari een contract met V2. Op het moment van schrijven is er nog geen nieuw werk van de band te traceren, maar dat zit er snel aan te komen belooft ze. Naast de band is ze samen met Elvin Usidame druk met de coördinatie van Popronde Eindhoven en gaat ze een aantal projecten doen met Mohr Music Events. Een volle agenda dus. Toch schroomde we niet te vragen om eens stil te staan bij haar eigen platenkast.

 

Wat is je allereerste aanschaf?

“Dit kan ik me niet goed herinneren, maar volgens mij was dat The Offspring – Pretty Fly (for a white guy) en dat was nog in de tijd dat je singles kocht (cd’s) met guldens!”

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?

“Jazeker, mijn ouders luisteren eigenlijk van alles. Mijn vader houdt bijvoorbeeld van Neil Young, The Animals, The Rolling Stones en Tom Waits. Mijn moeder vindt Prince weer te gek bijvoorbeeld, maar er kwam altijd van alles voorbij, net zoals bij mij eigenlijk.”

 

Het beste album allertijden volgens jou?

“Oké, dit vind ik wel echt een lastige vraag (wie niet?), maar waar ik nog steeds geen genoeg van krijg is Fleetwood Mac – Rumours.” Bij welk nummer houd je het niet droog? “Ik huil eigenlijk niet bij muziek, maar wat mij heel erg raakt is klassieke muziek, dramatische violen… Wat me verder te binnen schiet is Chris Isaak – Wicked Game, die blijft toch wel mooi.”

 

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?

Mozes and the Firstborn!”

 

Om welke plaat heb je het hardst moeten lachen, omdat ie ook werkelijk grappig was?

John Lennon – Goodnight Vienna, dat lied vertraagt en gaat dan ineens weer snel, dat vond ik behoorlijk grappig.”

 

Het meest romantische nummer ooit is?

“Wat ik een mooi idee vind is dat Freddie Mercury Love Of My Life heeft geschreven voor Mary Austin (de vriendin van Mercury in die tijd).”

 

Doe je aan ‘guilty pleasures’?

“Nee, daar doe ik niet aan hoor... Waarschijnlijk als ik zeg dat ik een tijd lang naar Lady Gaga heb geluisterd en naar Skid Row zullen er wel verbaasde blikken zijn, maar ik luister echt naar alles.”

 

Beste dansplaat ooit is…

Michael Jackson – Don’t Stop ‘til You Get Enough.” Zijn er nog onder- en/of overschatte platen waarover je wat kwijt wil? “Nee, er schiet me nu niets te binnen.”

 

Beste plaat ooit gemaakt door een all-girlband?

“Volgens mij zijn er nog genoeg die ik moet checken, maar Warpaint – Warpaint vind ik echt te gek.”

 

Waar luister je momenteel veel naar?

Kurt Vile, Patrick Watson, Dead Weather.”

 

De allerbeste albumcover ooit is…

“Ook een moeilijke vraag, maar The Velvet Underground & Nico (door Andy Warhol) vind ik wel erg vet.”

 

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?

“Als we met Bells of Youth aan het touren zijn, komt er ook van alles voorbij. Wat ik echt een ‘cruise’ plaat vind, is Sultans Of Swing – Dire Straits.”

 

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden?

“Ik vind dus Patrick Watson echt te gek, die heb ik een tijdje terug in de Paradiso gezien en dat was zo zuiver en zo goed dat ik vaak kippenvel kreeg. Maar er komen volgens mij juist in deze tijd weer veel nieuwe albums uit die we weer kunnen gaan ontdekken.”

 

Editie: DE POPEI februari 2016

Foto: Jan Slieker

Gepubliceerd op 14/12/2016

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI