interview met the 101's

Het is een tijdje stil geweest rondom The 101’s. De band had een paar jaar terug veel optredens met grote namen op bekende podia, maar daarna waren ze een tijdje zoek. Begin 2014 kwam de band weer tevoorschijn met een nieuwe sound en uiteindelijk de eerste full length. Tijd om polshoogte te nemen. Andy Vossenberg voert het woord namens het rockende viertal. 

Wat is het verschil tussen hoe jullie voorheen klonken en de sound van nu? 

“Eigenlijk van alles. We lieten ons erg beïnvloeden door net wat we op dat moment tof vonden. Het ene moment maakten we punk, dan weer rock-n’-roll of speedrock. Teksten gingen vaak over bier, zuipen en flauwekul, dat was meer waar het in een band spelen om draaide. We hadden natuurlijk een hoop plezier, dat wel, maar het beperkte ons wel. Punk zat er wel altijd in, dat wel. We zaten toen ook nog allemaal op school, nu doen we andere dingen.”

 

Via het label kwamen jullie in contact met Robin van Loenen, verantwoordelijk voor de opname van de plaat. We kennen hem onder andere van Destine, een interessante keuze. 

“Zeker, maar wel eentje die enorm goed heeft uitgepakt voor ons. We hebben voor een nieuwe studio gekozen, we wilden vooral nieuw klinken. Robin begreep dat en heeft ons daarbij geholpen. Hij heeft ongelooflijk veel werk voor ons gedaan en dat zonder een eigen stempel op het geluid te willen drukken. Hij heeft er bovendien die Amerikaanse punksound van weten te maken. Ik weet niet hoe ik dat moet uitleggen, hij kent gewoon trucjes die de plaat de bijzondere sound heeft gegeven die we zochten.”

 

Voor het hele interview ga naar: 3voor12ehv.nl

 

Editie: DE POPEI mei 2014
Tekst: 3voor12/Eindhoven, Guido Segers

Gepubliceerd op 13/12/2016

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI