interview met fiep

Onlangs verscheen debuutsingle Nightshop en is ze geselecteerd voor de Popronde. We hebben het over FIEP, een project rondom Veerle Driessen. Geestverwanten zijn o.a. Wet Leg en Phoebe Bridgers, oftewel puntige indiepop liedjes met catchy refreinen. Even kletsen…

 

Ten eerste gefeliciteerd met je debuutsingle Nightshop, waar gaat die over?

Dankjewel!! Blij J

 

Nightshop is geïnspireerd op een zomernacht in coronatijd. In het kort reflecteert het ‘t gevoel dat je het leven zijn gang moet laten gaan zonder telkens bij iedere beslissing stil te staan. J

Maar laten we bij het begin beginnen, wie of wat is FIEP?
Haha ik, Veerle Suzanna Driessen, ben FIEP. Opgegroeid in Eindhoven en verdeel mijn tijd nu vooral tussen Amsterdam & Tilburg.

 

FIEP is mijn solo project waar ik stiekem al jaren over droomde maar het niet van de grond kreeg. Tijdens de lockdown had ik opeens een heel groot besefmoment – en dat was dat het leven voor mij maar bizar weinig voorstelt zonder (live) muziek. En dat het hoog tijd was de touwtjes in eigen handen te nemen. Dus toen heb ik mijn leven rigoureus omgegooid, diezelfde dag nog een plan geschreven, doelen opgesteld & daar is FIEP uit voortgekomen.

 

Ps. Ik ben oud Rock City Institute student.

 

Is FIEP jouw project of toch een volledige band?

FIEP is mijn project yes, omringd door een hele toffe live band waar ik erg trots op ben. Verder heb ik heel goed en fijn contact met Willem Smit met wie ik schrijf (Personal Trainer, Canshaker Pi) & Casper van der Lans die de plaat heeft opgenomen. (MRF Recordings Studio)

 

Willem & Casper heb ik tijdens de lockdown een berichtje gestuurd met de vraag of ze eventueel samen zouden willen werken. Ik hoopte op 1 van hen, maar ze stelden uiteindelijk zelf voor samen met mij aan de slag te gaan. Hoe ik dat zou vinden. Nou, heeel tof!!

 

Maar lang verhaal kort, FIEP begint bij mij ja.

 

 

Waar komt de naam vandaan?

Mijn papa noemde me vroeger altijd Veerle Fiepke. Daar is het van afgeleid.

 

Waaruit haal je inspiratie?

Oef wow, eigenlijk kan dit echt alles zijn! Ik hou vooral wel van gekke dingen ook, dingen die niet helemaal kloppen – daar zit beweging in. Daar hou ik wel van ja.

 

Er is meer goed nieuws, FIEP is geselecteerd voor de Popronde! Wat zijn de verwachtingen?

Yes!! Ontzettend veel zin in! Ik was echt bizar zenuwachtig toen de selectie bekend gemaakt werd op 3FM. Hield het echt bijna niet. Maar nu super blij! Verwacht dat het een hele toffe tijd gaat worden! Met hopelijk veel goed geboekte shows! 

Ja, hoop dat we een hele goede popronde tour neer weten te zetten met FIEP en ons zo verder op de kaart kunnen zetten in Nederland. Kijk er enorm naar uit kan ik je vertellen!!

 

Wat kunnen we naast de Popronde nog meer verwachten dit jaar?

Er komt meer muziek aan sowieso!! En uiteraard zullen we ook buiten de Popronde op verschillende plekken te zien zijn. Verder werk ik samen met Willem aan een nieuwe plaat die ik komende zomer ga opnemen & heb ik nog vele andere ideeën…haha. Check vooral de socials hiervoor.

 

Welk festival moet jullie niet vergeten te boeken?

Ik ben niet bang mijn dromen uit te spreken en droom graag groots. Mijn focus ligt op Lowlands 2023. Verder ben ik echt maximaal festival liefhebber en zou ik het liefst op elk festival waar FIEP goed zou passen staan.

 

Heb jij nog vragen?

 

Don’t think so!

Gepubliceerd op 10/06/2022

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI