interview met lookapony

Lookapony is bezig met hun debuutalbum. Het album zal minder indie- en meer garage-invloeden hebben dan nu het geval is en de nonchalance en vrijbrief hebben enigszins plaatsgemaakt voor ambities en richtlijnen. Wie Lookapony op social media volgt, kan het niet ontgaan zijn: de hashtag met LL2015, verwijzende naar Lowlands 2015, wordt standaard achter iedere post geplakt. Doelwit: een succesvol festivaljaar met om te beginnen Eurosonic/Noorderslag. Een gesprek met frontman Jasper Grave.

 

Jullie brengen het haast alsof het al geregeld is. Vertel eens, hebben jullie al iets toegezegd gekregen?
“Nee, wij zeggen het onszelf toe: wij staan sowieso op Eurosonic/Noorderslag. Ik vind dat we er 100% klaar voor zijn. En ik vind ook dat we een van de betere acts zijn. Het wordt nou ook gewoon tijd. En we gaan alles op alles zetten om dat te bereiken.”

 

Het is al wat later dus het bewustzijn wordt even getest, maar deze band weet echt waar ze voor gaat. Zo blijkt ook uit de vraag wat alles op alles dan precies is.
“De release van een debuutalbum, dat we op een goede plek willen uitbrengen. En we zitten bij Proud of the South (talentenprogramma georganiseerd door Brabantse podia) waar we ook mee samen werken. Die gaan ons daarbij begeleiden.”

 

Hoe ver gaan jullie daarin? School opzeggen en helemaal voor de muziek gaan?
“Nee, school blijft. Anders worden de ouders boos haha, maar verder wel alle vrije tijd erin stoppen. We repeteren drie keer in de week met z’n vieren en daarnaast repeteren we zelf thuis. Om nieuwe dingen te verzinnen. En het moet gewoon strak zijn. Dat was het nog niet altijd.”

 

Voor het hele interview ga naar: 3voor12ehv.nl

 

Editie: DE POPEI juni 2014
Tekst: 3voor12/Eindhoven, Patric Muris
Foto: Joren Hoogeboom - www.architectuurenfoto.nl

Gepubliceerd op 13/12/2016

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI