interview met andy van de vossenberg (guitarking)

Wie zijn die luitjes die tijdens clinics, masterclasses etc. met passie en kennis oeverloos aan het ouwehoeren slaan over gear? Dit is er één! Andy van de Vossenberg. Duikt regelmatig met zijn partner op tijdens de GearJunks avonden in POPEI, zo ook 10 september.

 

Vertel, wie en wat ben je?
“Ik ben Andy en ben 1 van de gitaarspecialisten bij Guitarking. Ik run enkele Facebook groepen en pagina’s, en run samen met mijn collega Vincent de Instagram en Reverb.com platforms. Ook help ik natuurlijk klanten zowel online als in de winkel met het vinden van hun nieuwe gear.”

Je bent een gearjunk, ben je zo geboren?
“Ik ben op mijn 14e begonnen met gitaar spelen. De gear begon eigenlijk al vrij snel vanaf dat moment binnen te druppelen. Tot grote spijt van mijn twee zusjes. Het nam namelijk steeds meer plek in beslag en de rust werd er ook niet bepaald beter op.”

Welk stukje gear bescherm je met je leven en waarom?
“Dat zijn voor mij toch wel mijn Fender Custom Shop Tele ‘52 en Gibson Custom Les Paul Randy Rhoads VOS. Echt twee te gekke gitaren! Ik kan er letterlijk elke stijl op spelen die ik erop wil spelen en dat geeft toch wel erg veel vrijheid. Al zou een mooie Custom Shop Strat ook niet misstaan binnen mijn collectie (het houdt niet op.. :-P).”

Wat staat er op nummer één van de gear wishlist waar je maar niet aan kunt komen?
“Er is een hele mooie Tele Custom in handen van Rolf Verbaant (gitarist: Mercy John, Tangarine, Douwe Bob). Dat is denk ik wel 1 van de beste Teles die ik ooit in mijn handen heb gehad. Deze gitaar had hij bij ons herkocht (hij had hem namelijk al eens eerder gehad, van de hand gedaan en via een inruil deal kwam de gitaar, dus ook Rolf, weer bij ons terecht). Als hij die gitaar ooit weg doet, houd ik me aanbevolen! :D”

Mooiste geluid ooit is…?
“Dat is helaas een te moeilijk vraag voor een GearJunk! Haha.. Maar ik vind de sound van een gitaar op zich gewoon erg mooi. Het is zo breed inzetbaar en na al die jaren dat het bespeeld wordt blijft het toch een instrument wat op zo’n grote schaal muzikanten creatief weet uit te dagen. Het is best bijzonder als je er zo over nadenkt eigenlijk. Muziek is al die jaren natuurlijk door blijven ontwikkelen en de gitaar is en blijft nog steeds 1 van de meest primaire instrumenten binnen een band/muziekgroep. Dat is gewoon tof om te zien!”

Is GearJunks alleen voor de junks of is het ook nog boeiend voor de gewone gebruiker?
“Wat de ‘Junks’ goed doen is erg inzoomen op de mogelijkheden binnen een bepaald soort sound/effect/amp/gitaar. Wanneer je dan als beginnend gitarist met zo’n GearJunk in gesprek gaat kom je gewoon erg veel nuttige dingen te weten. Dit helpt je als starter natuurlijk weer een flinke stap verder! Alles wat ik geleerd heb over de gitaar en toebehoren is voornamelijk door erover in gesprek te gaan met anderen. GearJunks events zijn daar gewoon de ideale plek voor.”

De volgende editie van GearJunks staat op stapel, al vast een tipje?
“10 September staat er weer een erg leuk GearJunks evenement op de planning inderdaad, waar Frans en ik weer wat moois mee zullen gaan nemen! We zullen het o.a. over Custom Shop gitaren gaan hebben en het vergelijken met core range modellen (bijv. American standard, Studio en ondermerk modellen zoals bijvoorbeeld Squier en Epiphone). Dat belooft dus voor iedereen ook weer een erg leuk en informatieve avond te worden, dus kom langs!”

 

Check hier een Facebook-event van GearJunks 10 september

 

Word lid van de GearJunks Facebook-groep

Gepubliceerd op 13/08/2019

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI