interview met call it off

Ongeveer een half jaar geleden was daar ineens Call It Off, de super poppunkgroep uit Eindhoven. Met gebundelde krachten van ex-kopstukken van de punkscene uit Eindhoven en omgeving werden meteen grote stappen gezet. Net als ze even bekomen zijn van dat alles, is de tweede release al aanstaande. Een gesprek met Adrian Delange (zanger-gitarist) en Lesley Klaverdijk (bassist). 

 

Jullie zeggen geïnspireerd te zijn door Greenday, Blink-182 en al dat soort poppunk-bands. En zonder enige schaamte of gevoel voor enige gedateerdheid ervan.

Delange: “We hebben het juist omarmd; die jaren 90/2000 – Blink-182, Greenday. Wij komen uit die tijd en houden van die muziek.” Klaverdijk: “Het zijn de grootste bands in hun genre dus ik vind het niet zo gedurfd. We maken poppunk, we proberen een beetje die oude vibe over te brengen zonder te veel easy core-invloeden erin te proppen. We willen juist dat ouderwetse gevoel van vroeger, van op je skateboard stappen in de zomervakantie. Dat van: je stopt je bandje erin, je klikt op play en je stept aan.”

 

‘Liars’, de nieuwe EP: wat kunnen we verwachten? Staat er misschien een ballad op?
Delange: “De EP heeft dezelfde vibe en ligt in het verlengde van ‘Lovers’, maar is niet ‘meer van hetzelfde’. We hebben ook wel een paar stapjes in een andere richting gedaan.” Klaverdijk: “Er staat wel een schuifelnummer op. Je kunt er een beetje snel op schuifelen.” Delange: “Call Me bedoel je? Ja, ik vrees dat die wel onder de ballad-noemer valt.” Klaverdijk: “Het is kantje boord.”

 

Klik hier voor het hele interview

 

Editie: DE POPEI april 2014
Tekst: 3voor12/Eindhoven, Patric Muris

Foto: Nienke Bosma

Gepubliceerd op 13/12/2016

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI