platenpraten met danielle warners

Met twee bands op het Roadburn festival staan is niet iedereen gegeven, maar Danielle Warners wel. Met SØWT heeft ze net nieuwe single Gimmie uit en GGGOLDDD releaste onlangs het goed ontvangen This Shame Should Not Be Mine. Logisch dat we even in haar platenkast willen blieken.

 

Wat is je allereerste aanschaf?

Sonic Youth - EVOL: Ik kocht deze plaat toen ik 15 was en zelf nog niet eens een platenspeler had op een markt in Camden vlak voor ik besloot toch maar niet stiekem een neuspiercing te laten zetten.

Toen ik genoeg had gespaard om een platenspeler te kopen, en hem voor het eerst kon luisteren werd ik compleet in het fenomeen Sonic Youth gezogen, en daar ben ik nooit meer uitgekomen.

 

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?

Bij mij thuis stonden vaak bands als The Rolling Stones, of U2 op vanuit mijn vader. Niet perse meer mijn ding, maar dat heeft me wel geïntroduceerd in de Rock.

Mijn moeder luisterde vroeger graag naar bands als The Cure of Echo and the Bunnymen.

Maar daar kwam ik eigenlijk pas achter toen ik dat zelf begon te luisteren.

 

Het beste album allertijden is…

Onmogelijk te benoemen.

 

 

Bij welk nummer houd je het niet droog?

Modest Mouse - Bankrupt on Selling: Sowieso een parel van een album. Ik huil niet vaak om nummers, maar als ik een mindere dag heb en dit staat aan kan ik niet anders.

 

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?

Tjalling - Two People Holding Hands: Al een tijdje geleden dat deze uit is gekomen, maar heeft ongelooflijk veel invloed gehad op mij als jong muzikant. Harde muziek mag ook verdrietig zijn.

 

Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…

Gang Of Four - Entertainment!: Ik ben niet echt een groot danser, maar als ik dat wel was lijkt dit me een plaat om heel hard op te dansen.

 

Doe je aan ‘guilty pleasures’?

Absoluut niet. De afspeellijst van SØWT bestaat grotendeels uit artiesten als Britney Spears (<3) of The Veronicas. Niets beschamends aan.

 

 

Wie maakte de gevaarlijkste plaat?

Mayhem's De Mysteriis Dom Sathanas.

 

 

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?

Built To Spill -Keep It Like A Secret: Ik ben deze afgelopen weken op repeat aan het luisteren. Als het niet opstaat zit het wel in mijn hoofd.

 

 

Meest romantische nummer is?

Ik luister niet echt romantische muziek.

 

 

De allerbeste album cover ooit is…

Sonic Youth - Dirty: Gewoon echt kei schattig.

 

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?

Ik heb zelf geen auto, dus daar heb ik meestal vrij weinig over te zeggen.

Op de fiets luister ik graag wat hards, vaak gewoon een afspeellijst. Maar het laatste album dat ik op de fiets heb geluisterd is ofwel Mclusky Do Dallas van Mclusky, of Stuff&Such van Kapitan Korsakov.

 

Door welke plaat ben je zelf muziek gaan maken?

Ik zou niet een specifieke plaat op kunnen noemen, maar ik ben in bands gaan spelen voordat ik überhaupt een instrument speelde, en in die tijd stonden Bleach van Nirvana en Out Of Step van Minor Threat op repeat.

 

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…

WHORSES – WHORSES: facking hard en kei mooi, je bent een sukkel als je het niet checkt.

 

Gepubliceerd op 10/06/2022

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI