platenpraten met rens peters

Wie, Rens Peters? Jazeker! Hij is de nieuwe eindcoördinator van 3voor12/Eindhoven. We willen toch graag weten wat voor vlees er in de kuip zit van het journalistieke muziekplatform. Grasduint u even mee in zijn platenkast?

 

Wat is je allereerste aanschaf?

“Eind jaren ’90 kocht ik Ixnay On The Hombre van The Offspring op cd. Destijds was ik groot fan van Amerikaanse punkrock. Na dit album ging het jammer genoeg de verkeerde kant op met de band, maar Ixnay On The Hombre is nog steeds een van mijn favoriete punkrock platen ooit.”

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?

“Ik herinner me vooral Thin Lizzy, Golden Earring, The Eagles en Rowwen Hèze. Dat werd altijd gedraaid in de auto op weg naar vakanties in Frankrijk en Spanje. Zeker niet verkeerd dus.”

 

Het beste album allertijden volgens jou…

Bows + Arrows van The Walkmen. Geweldige muziek en teksten. De band maakte ook live veel indruk. Bekijk op YouTube hun live optreden van The Rat bij David Letterman en je begrijpt waarom.”

 

Bij welk nummer houd je het niet droog?

Taste the Ceiling van Wilco’s nieuwe plaat Star Wars hakte erin toen ik het nummer voor het eerst hoorde.”

 

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?

“Ik deel dezelfde mening als mijn collega Patric Muris: het debuutalbum van Mozes and the Firstborn. Een tijdloze plaat met sterke nummers die nooit vervelen.”

 

Doe je aan ‘guilty pleasures’?

“Jazeker, ik luister veel naar de radio en daar komen heel wat guilty pleasures voorbij. Drank & Drugs van Ronnie Flex en ‘Lil Kleine bijvoorbeeld.”

 

Zijn er nog onder- en/of overschatte platen waarover je wat kwijt wil?

“Ik vind dat The Districts met A Flourish and A Spoil een van de beste gitaarplaten van dit jaar hebben gemaakt. Zij verdienen echt meer waardering en een groter publiek.”

 

Waar luister je momenteel veel naar?

“Er komt de laatste tijd veel goede hiphop uit. Vooral Kendrick Lamar en Fresku staan op repeat. Daarnaast kan ik geen genoeg krijgen van Tame Impala en Father John Misty.”

 

De allerbeste albumcover ooit is?

“Er zijn zoveel mooi albumcovers dat het onmogelijk is om te kiezen. Maar de albumcover van The Wild Hunt van The Tallest Man On Earth is er wel een die eruit springt. Door de eenvoudige vormgeving en mooie foto.”

 

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?

“Zonder twijfel Kurt Vile. Perfecte muziek voor lange roadtrips.”

 

Je roots liggen in Limburg, welke Limburgse plaat moeten we zeker gehoord hebben?

Mooderzeel Allein van Arno Adams. Zijn liedjes zijn zo goed dat je geen dialect hoeft te spreken om dit te waarderen.”

 

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden?

“In Eindhoven en omstreken zijn er een hoop toffe bands. Onder meer Tsar Bompa, Lost/ctrl, MOOON, Tamarin Desert, Lookapony en Op Zoek Naar Johan. Gaat dat zien en luisteren!”

 

En dan nog dit…, naar welke Eindhovense release moeten we met zijn allen uitkijken?

“Ik kijk uit naar nieuw werk van Mozes & The Firstborn en Stuurbaard Bakkebaard.”

 

Editie: DE POPEI oktober 2015

Foto: Joren Hoogeboom - architectuurenfoto.nl

Gepubliceerd op 14/12/2016

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI