interview met iris penning

Droomverf’, zo gaat de eerste release van de Eindhovense singer-songwriter Iris Penning heten. Op 14 maart vindt de albumpresentatie plaats tijdens Club 3voor12/Eindhoven in de Effenaar. Ze heeft ons hart veroverd, maar ook dat van vele anderen. Tijd dus voor een kennismaking met deze talentvolle zangeres. 

 

Wat vind jij ervan dat je, net zoals andere zangeressen, een ‘Spinvismeisje’ wordt genoemd? “Aan de ene kant vind ik het wel respectloos of zo, want het zijn natuurlijk geen kopieën van Spinvis. Dat is niet de bedoeling in elk geval, maar aan de andere kant is Spinvis natuurlijk wel een soort godfather van de Nederlandse singer-songwriters dus dan vind ik het wel mooi bedacht.” Het is liefkozend bedoeld, om de vele meisjes die hem zijn gevolgd in het zingen in de Nederlandse taal te typeren. Eefje de Visser is het meest genoemde voorbeeld en daar worden de Spinvismeisjes dan ook vaak mee vergeleken. “Ik vind haar persoonlijk geweldig. Ik ben natuurlijk wel anders, althans dat hoop ik, maar ik vind het vooral een compliment. Ze heeft aparte teksten waarbij ik altijd het gevoel heb dat ze dicht bij zichzelf blijft en dat vind ik heel prettig.”Dat is herkenbaar, want ook de teksten van Iris zijn niet alledaags, vaak enigszins poëtisch van aard en duidelijk vanuit een gevoel geschreven. De Eindhovense zangeres is geliefd in de eigen regio. Klopt het dat een van jouw fans eens de borsten gesigneerd wilde hebben? “Ja, ik mocht laatst de borsten van een vrouw signeren. Ik voelde me echt heel erg rock-‘n-roll haha.”

 

Klik hier voor het hele interview op de website van 3voor12/Eindhoven

 

Editie: DE POPEI maart 2014
Tekst: 3voor12/Eindhoven, Patric Muris

Foto: Joren Hoogeboom - www.architectuurenfoto.nl

Gepubliceerd op 13/12/2016

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI