interview met the dirty denims

Jazeker, The Dirty Denims zijn terug! Na een afwezigheid van bijna een jaar hebben de twee dames en de twee heren de draad weer opgepakt en zijn helemaal klaar om met een dikke partij rock & roll de podia af te struinen.

 

Het gesprek met frontvrouw Mirjam Sieben (gitaar/zang) maakt al snel duidelijk dat de ambities verder dan dat rijken. Er komt ook vers nieuw materiaal op een tweetal releases aan, Duitsland mag de borst nat gaan maken en de jubileum show in POPEI op 7 januari wordt een hele bijzondere. Een gesprek met een dame die haar enthousiasme maar moeilijk kan bedwingen…

 

THE DIRTY DENIMS ZIJN ER VANWEGE OMSTANDIGHEDEN EVEN TUSSENUIT GEWEEST. WAAROM WAS DAT EN HOE VOELT HET OM WEER TERUG TE ZIJN EN BINNENKORT WEER MET ‘DE DENIMS’ OP HET PODIUM TE STAAN?
Mirjam vertelt: “Drummer Thomas ging in september 2015 voor een jaar op wereldreis. We hadden toen het plan om de hele periode dat hij weg was met een andere drummer te spelen. Daar zijn we ook mee begonnen met Martijn, ook wel bekend als Marty Graveyard van The Madd, en we hebben o.a. een fijne tijd met hem gehad, met o.a. een super toffe Popronde en supportshows van Golden Earring. Maar in januari kreeg onze bassiste Ashley enorme last van haar schouder waardoor ze niet meer kon spelen. Toen hebben we besloten om pas weer te gaan spelen als Thomas terug was, in de hoop dat Ashley dan ook weer beter was. En nu Thomas terug is, is dat gelukkig ook zo, dankzij een vriend van ons die gespecialiseerd is in rug en nek. Daar waar drie andere ‘experts’ geen raad wisten, wist hij meteen hoe hij Ashley kon helpen. We zijn hem, Gregor, heel erg dankbaar! Het is geweldig om nu weer te repeteren met ‘ons cluppie’ en straks weer met hen op het podium te staan. We matchen zo goed… we zijn blij dat we er heelhuids ‘uit’ zijn gekomen.”

 

JIJ EN JEROEN HEBBEN TIJDENS DE BREAK NIET STIL GEZETEN EN ZIJN VEEL OP PAD GEWEEST MET THE DC/DENIMS (AC/DC TRIBUTE). NU THE DIRTY DENIMS TERUG ZIJN, BETEKENT DAT DAT THE DC/DENIMS VOORLOPIG DE IJSKAST IN GAAT?
Mirjam: “Het was in eerste instantie wel de bedoeling dat het tijdelijk zou zijn, maar we hebben met The DC/DENIMS zo’n leuke groep bij elkaar dat we het nu zonde vinden om het helemaal stil te leggen. De focus zal komende tijd wel op The Dirty Denims liggen, maar we zijn nu al door een aantal programmeurs gevraagd of we in 2017 terug willen komen met de AC/DC tribute, omdat ons optreden hen zo goed was bevallen. We kijken gewoon wat op ons pad komt! Het is sowieso goed om wat meer in periodes te gaan werken. In de 10 jaar dat we met The Dirty Denims spelen hebben altijd, het hele jaar door, zoveel mogelijk opgetreden. Maar we merkten aan de pauze die we nu achter de rug hebben dat het ook wel eens goed is om een periode pas op de plaats te maken. Even een tijdje niet live spelen maar echt de tijd te nemen voor het schrijven van nieuwe nummers en het nadenken over hoe je dingen aan gaat pakken. Dus wellicht kunnen we mooi gaan ‘afwisselen’ tussen beide bands.”

 

HOE KIJK JE TERUG OP DIE PERIODE MET THE DC/DENIMS?
Met vol enthousiasme reageert Mirjam: “Heel erg goed! Er zitten zulke goeie muzikanten in! Onze ‘Angus’ is Marc Eijkhout, hij ís gewoon Angus Young. Drummer Jordi knalt als een malle, bassist Thijs geeft het de steady laag die het nodig heeft en Jeroen vindt het heerlijk om die strakke Malcolm riffs te spelen. We hebben echt heel toffe optredens gehad, met als hoogtepunt Festyland. Ik heb er persoonlijk ook heel veel van geleerd op het gebied van zang. Ik kan je zeggen: het zingen van AC/DC is een stuk uitdagender dan wat ik tot dan toe zong. Je bent nog meer afhankelijk van een goede zangtechniek. Die heb ik nog steeds niet helemaal onder de knie maar ik ben wel weer een stukje verder.”


ALS JE EVEN TERUGKIJKT DAN HEBBEN JULLIE VEEL TOFFE DINGEN GEDAAN. VOORPROGRAMMA’S VAN GOLDEN EARRING EN STEEL PANTHER, AFTERSHOW VOOR SLASH, FESTIVALS ZOALS LOWLANDS, BOSPOP EN ZWARTE CROSS. WAT HEB JE BIJ DEZE ‘HERSTART’ VOOR DOELEN GESTELD VOOR THE DIRTY DENIMS?
Mirjam: “Eindelijk weer een nieuwe plaat opnemen! Die gaan we in twee delen uitbrengen. Deel 1 komt in april uit en daaraan koppelen we zoveel mogelijk supportshows en optredens op festivals. We zijn toch een tijdje uit de running geweest dus de mensen moeten ons (weer) ontdekken. Deel 2 komt uit in oktober en daaraan koppelen we een eigen tour door het land. We zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen voor deel 1, we gaan begin februari de studio in. Ik kan écht niet wachten om de allernieuwste nummers live te gaan spelen, want ze zijn me toch een partijtje vet! En waarschijnlijk gaan we voor het eerst een kleine tour doen in Duitsland.”


WAAR THE DIRTY DENIMS DE MOSTERD HALEN, LAAT NIET ALTIJD HEEL VEEL AAN DE VERBEELDING OVER. DE ORGANISATIE VAN LOWLANDS OMSCHREEF HUN MUZIEK ALS EENS ALS “POEPSTRAKKE PUNK- EN HARDROCK, MET RIFFS UIT HET ARSENAAL VAN RAMONES EN AC/DC MET EEN STEVIGE VROUWELIJKE COMPONENT. WELKE ACTS HEBBEN JE NU ECHT MUZIKAAL GEVORMD?
“Ik ben zelf begonnen met elektrische gitaarspelen door The Donnas. En nu ik AC/DC nóg beter ken ben ik alleen nog maar een grotere fan geworden. Bon Scott vind ik zo’n fascinerende frontman! Verder ben ik ook geïnspireerd door The Living End, Airbourne, B52’s, Blondie en Joan Jett.”

 

WAAR LUISTER JE TEGENWOORDIG VOORAL NAAR?
“We zijn vorig jaar weer naar een concert geweest van Juliette & The Licks, van Juliette Lewis, die ook acteert in films als Natural Born Killers. Wát een gave show zet zij neer! Ik luister graag naar haar rock ’n roll. Verder luister ik graag naar The Darkness, Imperial State Electric, The Deaf, de Spaanse band ’77, Velvet Revolver, Southern Culture on the Skids maar ook Kula Shaker en Noel Gallagher.”

 

TIJDENS DE COMEBACK SHOW OP 7 JANUARI VIEREN JULLIE JE 10-JARIG JUBILEUM. JE BEHOORT INMIDDELS DAARMEE TOT DE GEVESTIGDE ORDE VAN EINDHOVEN ROCKCITY BANDS. HOE ZIE JE DAT ZELF EN HOE KIJK JE OP DEZE PERIODE TERUG?
“Haha, blijkbaar! We worden oud. We voelen een hele duidelijke link met Eindhoven en zijn ook trots op Eindhoven Rockcity. Ik vind het wel altijd lastig te bepalen hoe ‘heavy’ een band moet zijn om daar ‘bij te horen’. De meeste nummers van ons hebben stevig gitaarwerk, maar we hebben ook vrolijkere nummers met een orgeltje erin. Ik hoop vooral dat we jonge bands kunnen inspireren om vooral hard te werken, niet meteen op te geven en ook eens hun best te doen met de PR, want dat is mijn vakgebied en ik zie dat daar nog wel wat meer uit te halen valt. Gelukkig werk ik bij POPEI en probeer ik daar zo een bijdrage aan te leveren.”

 

NOG IETS WAT WE VERGETEN ZIJN TE VRAGEN EN WAT JE ONZE LEZERS VOORAL NIET WILT ONTHOUDEN?

Mirjam tot slot: “7 januari spelen we dus in POPEI en het wordt een hele speciale show! We krijgen een aantal special guests over de vloer. Zo komen voormalige bassistes Lionne en Sabine (inmiddels bassiste voor Kovacs, red.) en ook drummer Martijn een nummer meespelen. The DC/DENIMS komen ook langs voor een aantal nummers én we hebben hele toffe supports gevonden in Code of Conduct (punkrock) en Red Devil (hardrock). Kom zeker een kijkje nemen, een show zoals deze zal je van ons niet snel meer mee kunnen maken!”

 

>> Lees het hele interview op www.eindhovenrockcity.nl

 

Editie: DE POPEI januari 2017

Tekst: Eindhovenrockcity.nl, Reno van der Looij

Foto: Elke Teurlinckx

Gepubliceerd op 23/12/2016

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI

DE POPEI is het maandelijkse mini-popblad uitgegeven door POPEI.

 

DE POPEI wordt dubbelzijdig gedrukt op A3 en gevouwen tot flyerformaat. Het wordt verspreid op meer dan 200 adressen door heel Eindhoven en omstreken in een oplage van 2500 stuks.

DE POPEI december 2022

Download PDF

Interview met ITUA

Platenpraten met Mayleaf

 

DE POPEI november 2022

Download PDF

Interview met BluLines

Platenpraten met Ferry Zandvliet 

 

DE POPEI oktober 2022

Download PDF

Interview met Anker

Platenpraten met This Is Lovski

 

DE POPEI september 2022

Download PDF

Interview met Death Sells

Platenpraten met Eauxby

 

DE POPEI juni/juli 2022

Download PDF

Interview met FIEP

Platenpraten met Danielle Warners

 

DE POPEI mei 2022

Download PDF

Platenpraten met Ferdous

Interview met Vitamin B12

 

DE POPEI april 2022

Download PDF

Platenpraten met JASMIJN

Uit het hok: Acoustakoff

 

DE POPEI november/december 2021
Download PDF
Interview met DEAR MOTHER

PlatenPraten met Floor Henkelman (Fleur)

 

DE POPEI oktober 2021
Download PDF
Interview met Mariëlle Dortmans (MyBodyVox)

PlatenPraten met Jordi de Backer

DE POPEI september 2021 *40 jaar POPEI special*
Download PDF
Interview met Bart Brouwer (Flyin' Spiderz, Betty Blue, CKE)

PlatenPraten met Rob Bours en Roel Blommers

 

DE POPEI oktober 2020
Download PDF
Interview met Nouveau Vélo

PlatenPraten met Bob de Wit (The Super-Nova Studio & The Isolation Sessions)

 

DE POPEI september 2020
Download PDF
Interview met Anne en David (POPEIgenwijs)

PlatenPraten met Jaap Hermans (Van Moll Craft Beer)

 

DE POPEI maart 2020
Download PDF
Interview met What The Frnk

PlatenPraten met DJ's Thor en Luc (Planet of Sound)

 

DE POPEI februari 2020
Download PDF
Interview met The Little Danny Funkers

PlatenPraten met Rob van Veenendaal (Robbie's Records / POPEI platenbeurs)

 

DE POPEI januari 2020
Download PDF
Interview met Noir (f.k.a. The Moonshine Lizard)

PlatenPraten met Sylvia Wernaart-Sanders

 

DE POPEI december 2019

Download PDF

Interview met Eindhovense Popronde acts

PlatenPraten met Roland Frogson (o.a. Pick Up Music Club)

 

DE POPEI november 2019

Download PDF

Interview The Dirty Denims

PlatenPraten met Bo Peters (schrijver Schaduwjaar)

 

DE POPEI oktober 2019

Download PDF

Interview MOOON

PlatenPraten met Jessica Achten

 

DE POPEI september 2019

Download PDF

Interview Andy van de Vossenberg (GuitarKing)

PlatenPraten met Miekie Capello (Knoest)

 

DE POPEI juni 2019

Download PDF

Interview Dave en Joost van Rock City Institute

PlatenPraten met Steef van den Bogaard

 

DE POPEI mei 2019

Download PDF

Interview Charlie & the lesbians

PlatenPraten met Rob Cornelissen (Why Tony)

 

DE POPEI april 2019

Download PDF

Interview Marco Roelofs

PlatenPraten met Diederik van den Brandt

 

DE POPEI maart 2019

Download PDF

Interview TankZilla

PlatenPraten met Iris Penning

 

DE POPEI februari 2019

Download PDF

Interview Gijs van de Burgt & Bob Verhagen (Nigh Fishing festival)

PlatenPraten met Joop van Brakel (Nasmak)

 

DE POPEI januari 2019

Download PDF

Interview met capcap... cap

PlatenPraten met David Henry (Grim Tim)

 

DE POPEI december 2018

Download PDF

Interview met Komatsu

PlatenPraten met Tjerk & Paul (Loud Noise)

 

DE POPEI november 2018

Download PDF

Interview met Wolfendale

PlatenPraten met Ellenor Vora

 

DE POPEI oktober 2018

Download PDF

PlatenPraten met Siem Nozza (nachtburgemeester)

 

DE POPEI september 2018

Download PDF

Interview met Gramma

PlatenPraten met Kovacs

 

DE POPEI juni 2018

Download PDF

Interview met Embrace The Waves

PlatenPraten met Man From The South

 

DE POPEI mei 2018

Download PDF

Interview met The Reaction

PlatenPraten met Quintijn Lohman (Blue Collar Hotel + Tigre Blanco)

 

DE POPEI april 2018

Download PDF

Interview met VUUR (Anneke van Giersbergen + Johan van Stratum)

DE POPEI maart 2018

Download PDF

Interview met Bo\The Rude

PlatenPraten met Frankie Fuzz

 

DE POPEI februari 2018

Download PDF

Interview met Radar Men From The Moon

PlatenPraten met Maurice Truijens (Komatsu)

 

DE POPEI januari 2018

Download PDF

Interview met Sheverine

PlatenPraten met Marco Gelissen (An Evening With Knives)

 

DE POPEI december 2017
Download PDF

Interview met Dawn of Mankind
PlatenPraten met Kelly Kockelkoren (The Voice of Holland + MARCH)

 

DE POPEI november 2017

Download PDF

Interview met Hypergoods

PlatenPraten met Sander Waterschoot (Dynamo)

 

DE POPEI oktober 2017

Download PDF

Interview met MOOON

PlatenPraten met Mirjam Sieben (The Dirty Denims)

 

DE POPEI september 2017

Download PDF

Interview met Def Americans

PlatenPraten met Camilla Blue

DE POPEI juni 2017

Download PDF
Interview met Grim Tim

PlatenPraten met Elvin Usidame (programmeur Effenaar)

 

DE POPEI mei 2017
Download PDF

Interview met Björn van der Doelen

PlatenPraten met Woody Veneman

 

DE POPEI april 2017

Download PDF
Interview met Aidan & the Wild

PlatenPraten met Miriam Bekkers

 

DE POPEI maart 2017

Download PDF

Interview met Call It Off
PlatenPraten met Henk van Straten

 

DE POPEI februari 2017

Download PDF

Interview met The Golden Wonderboys

PlatenPraten met Ruud Borgers

 

DE POPEI januari 2017

Download PDF

Interview met The Dirty Denims

PlatenPraten met Remco Moonen-Emmerink (Velvet Music)

 

DE POPEI december 2016

Download PDF

Interview met Why Tony

PlatenPraten met Roel Blommers (PAUW en Studio POPEI)

 

DE POPEI november 2016

Download PDF

Interview met Zoo Children

PlatenPraten met Reno van der Looij (Eindhovenrockcity.nl)

 

DE POPEI oktober 2016

Download PDF

Interview met Mr. Guy Fox

PlatenPraten met Eefke Boelhouwers (Omroep Brabant)

 

DE POPEI september 2016

Download PDF

Interview met Heretic

PlatenPraten met Farida Lemouchi

 

DE POPEI juni 2016

Download PDF

Interview met Kiki Mettler

PlatenPraten met Robert Schaeffer (Effenaar)

 

DE POPEI mei 2016

Download PDF

Interview met The Moods

PlatenPraten met Bart Thunder (Blue Collar Hotel)

 

DE POPEI april 2016

Download PDF

Interview met lost/ctrl

PlatenPraten met Klyne

 

DE POPEI maart 2016

Download PDF

Interview met MOOON

PlatenPraten met Mozes and the Firstborn

 

DE POPEI februari 2016

Download PDF

Interview met Tamarin Desert

PlatenPraten met Estelle Stijkel (Bells of Youth en Popronde)

 

DE POPEI januari 2016

Download PDF

Interview met Tsar Bompa

PlatenPraten met Marco Roelofs (Effenaar)

 

DE POPEI december 2015

Download PDF

Interview met Op Zoek Naar Johan

PlatenPraten met Anneke van Giersbergen

 

DE POPEI november 2015

Download PDF

Interview met Ton Dekkers (FemME)

PlatenPraten met Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock)

 

DE POPEI oktober 2015

Download PDF

Interview met Black-Bone

PlatenPraten met Rens Peters (3voor12/Eindhoven

 

DE POPEI september 2015

Download PDF

Interview met Candybar Planet

PlatenPraten met Matthijs Kropff (Lighttown Fidelity)

 

DE POPEI juni 2015

Download PDF

Interview met singer-songwriters Kiki, Joyce en Aidan

PlatenPraten met Ray Elpee

 

DE POPEI mei 2015

Download PDF

Interview met Sharon Kovacs

PlatenPraten met Dave van den Dries (Rock City Institute)

 

DE POPEI april 2015

Download PDF

Interview met In-Tension

PlatenPraten met Bertus Borgers

 

DE POPEI maart 2015

Download PDF

Interview met The Mariños

PlatenPraten met Paul Smits en Loes Dellevoet-Smits

 

DE POPEI februari 2015

Download PDF

Interview met Tamarin Desert

PlatenPraten met Patric Muris (3voor12/Eindhoven)

 

DE POPEI januari 2015

Download PDF

Interview met Man From The South

PlatenPraten met Martijn Oosterhuis

 

DE POPEI december 2014

Download PDF

Interview met Nouveau Veló

PlatenPraten met Tom Ketelaar (Effenaar)

 

DE POPEI november 2014

Download PDF

Interview met Grim Tim

PlatenPraten met Fred Sparringa

 

DE POPEI oktober 2014

Download PDF

Interview met No Waves & Sunrays

PlatenPraten met Candy Cane

 

DE POPEI september 2014

Download PDF

Interview met An Evening With Knives

PlatenPraten met Kapper Roland

 

DE POPEI juni 2014

Download PDF

Interview met Lookapony

PlatenPraten met Lady Aida en haar protegees

 

DE POPEI mei 2014

Download PDF

Interview met The 101's

PlatenPraten met Rob'a'billy

 

DE POPEI april 2014

Download PDF

Interview met Call It Off

PlatenPraten met Chris Hendriks

 

DE POPEI maart 2014

Download PDF

Interview met Iris Penning

PlatenPraten met Jean-Pierre Coumans

 

DE POPEI februari 2014

Download PDF

Interview met Long Life Heads
PlatenPraten met Marlon Kicken

 

DE POPEI januari 2014

Download PDF

Interview met The Dirty Denims

PlatenPraten met Daan Koch

 

DE POPEI december 2013

Download PDF

Interview met Mozes and the Firstborn
PlatenPraten met Michel Geelen

 

DE POPEI november 2013

Download PDF

Interview met James Wood

PlatenPraten met Joep van Son

 

DE POPEI oktober 2013

Download PDF

Interview met Marco Martens
PlatenPraten met Bjorn van der Doelen

 

DE POPEI september 2013

Download PDF

Interview met Hunting The Robot

PlatenPraten met Denvis