interview met embrace the waves

Eén van de parels van het Rock City Institute komt met hun eerste single en dat gaan ze keihard vieren. Wij hadden toch nog wat vragen… viberock?

Vertel eens, wie zijn Embrace The Waves?
“Wij bestaan uit Lieve Frey, Elianne Lamberts, Rowan Hendrix en Daniël van Overveld, 4 jonge muzikanten die niet bang zijn om de maatschappij flink onder de loep te nemen. Met een kritische maar positieve kijk op de wereld, willen wij mensen doen inzien dat ondanks dat de wereld fucked up is, het toch mogelijk is om er iets aan te doen en er sterker uit te komen. You’ve got to Embrace the Waves of life, it’s the only way to survive.”

Hoe omschrijven jullie zelf de muziek?
“We hebben een gek mixje gedraaid van verschillende genres. Deze lopen eigenlijk totaal uit elkaar. We hebben bijvoorbeeld invloeden uit surfrock, maar ook uit jazz en funk, hardrock en psychedelische stoner-rock. Maar als we het onder een genre samen zouden brengen, zouden we het Viberock noemen: een genre dat zowel licht als duisternis omarmt.”

Er zit dus nieuw materiaal aan te komen, wat valt er te verwachten?
“Op 29 juni hebben we een drummer- en singlerelease. Dit betekent dat we onze eerste single gaan droppen met videoclip! Deze single is gemaakt met onze nieuwe drummer, met wie we ook nieuwe songs gaan schrijven. Ook zul je bij deze singlerelease onze eerste Embrace the Waves merchandise kunnen halen. Al met al, veel nieuwe content!”

Wie zijn de grootste inspiraties en invloeden?
“Aangezien we allemaal een andere muzikale achtergrond hebben, hebben we ook andere invloeden. Queens of the Stone Age, The Doors, Led Zeppelin, David Bowie, Frank Zappa en Tame Impala.”

Waar is eigenlijk de nieuwe drummer opgeduikeld?
“Wij kennen Rowan door de technische dienst van POPEI, waar hij afgelopen jaar stage heeft gelopen. Rowan wil komend jaar ook naar het Rock City Insititute, waar wij tevens alle drie studeren. Wij hebben Rowan leren kennen als spontane gemotiveerde jongen, iemand die positief en gepassioneerd in het leven staat en niks liever wil dan hard gaan voor muziek.”

Welk festival moet jullie in 2019 boeken?
“Als we groot mogen denken, dan is Down the Rabbit Hole wel een grote droom voor ons. Ook is er een surf festival in Frankrijk, Enter the Wave, waar wij heel graag zouden willen spelen. Voor deze zomer staat er een mooi festival in de planning, dus stay tuned!”

Is de band een dictatuur of een democratie?
“Wij zijn zeker een democratie, maar hebben alle 4 een sterke mening. Het is belangrijk dat we allemaal gehoord worden en het allemaal met elkaar eens zijn. Iedereen heeft een andere invalshoek en dat maakt het spelen in deze band juist interessant. Als band ben je een geheel.”

Even hardop dromen, is er een American Dream?
“Australian Dream? Ja!”

 

Als er dan toch gedroomd wordt, met welke producer willen jullie nog werken?
“Binnenkort gaan we de studio in, dat wordt zeker vet! Maar als we echt groot mogen denken dan gaan we voor: Kevin Parker (Tame Impala) en Stu Mackenzie (King Gizzard and the Lizzard Wizzard). Dit vooral omdat zij pro zijn met sound en we opkijken tegen hun muziek.”

Laatste vraag… waar kijken jullie het meest naar uit deze zomer?
“Geweuhn, lekker speulen! Nadat we zo lang niet hebben kunnen optreden hebben we hier weer heel veel zin in. Voor ons is op het podium staan het beste van in een band zitten en we kunnen niet wachten om voor het eerst met Rowan te spelen en er een mooie zomer van te maken.”

 

Facebook-pagina Embrace The Waves

 

 

DE POPEI editie: juni 2018

Gepubliceerd op 25/05/2018

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI