interview met an evening with knives

De scherpste aanwinst voor de Eindhovense rockscene is ongetwijfeld An Evening With Knives. Welbekende gezichten uit ter ziele gegane bands als Lifted, Smoking Buddha en Hijos De Mayo. Debuteren doet het trio tijdens Sonic Boom op zaterdag 13 september 2014 bij PopEi, nu alvast een vragenvuurtje.

 

Je hoort vaak dat het niet meevalt een bandnaam te vinden… An Evening With Knives, hoe zit dat?
“We zochten een bandnaam die precies het gevoel weergeeft van onze muziek. En dat valt nog niet mee. In de bandnaam weerklinkt het geluid van de muziek. Het onverwachte en de venijnige wending.”

 

In hokjes denken gaan we nu niet doen, maar waar halen jullie de mosterd vandaan?
“We houden alle drie van duistere muziek. Dan kom je al snel op metal, stonerdoom en postrock. We horen die kreten in ieder geval regelmatig vallen als we onze muziek laten horen. Maar we maken vooral wat er tijdens jams uit onze vingers komt.”

 

Met welke Eindhovense band voelen jullie je het meest verwant?
“Radar Men From The Moon en Komatsu, zowel muzikaal als amicaal.”

 

Is de band een dictatuur of een democratie?
“Het is meer een gemengde markteconomie met licht fascistische trekjes.”

 

Het gaat goed met de muziekscene in Eindhoven, ook nog steeds als dé Rockcity?
“Er zijn op het moment behoorlijk wat succesvolle Eindhovense bands. De een meer rock dan de ander. Als je kijkt naar het aantal rockkroegen dan is het toch wat dun gezaaid. Mag je je dan nog Eindhoven Rockcity noemen? Misschien zijn alle Eindhovense rockers in het weekend op tour?”

 

De eerste twee nummers zijn naar buiten, zijn deze representatief voor de rest van het materiaal?
“We hebben bewust voor deze twee nummers gekozen. As we speak wordt er aan ons repertoire gesleuteld. Het opnemen van deze EP was dan ook een positief uitgevallen experiment waarop we verder kunnen bouwen. Het doom/instrumentale ‘Nighthawk’ en het gelaagde, donkere ‘Thoughts and Regrets’ zijn twee duidelijke uitersten in onze setlist en in die zin representatief.”

 

Wat kunnen we verwachten van de aankomende liveshows?
“Een bak energie, een muur van geluid en een mooie trip.”

 

Wat zijn de toekomstplannen?
“De EP was een goede start die we door moeten trekken naar een goede volledige plaat. We hebben inmiddels meer dan een uur aan materiaal, maar het liefst kiezen we twee uur waarin we kunnen snijden. De eerste live-noot moet nog gespeeld worden, maar die smaakt vast naar meer. Keertje Roadburn zou mooi zijn?”

 

Willen jullie het nog ergens anders over hebben?
“Het is een eer om onze (officiële) eerste show op Sonic Boom te mogen spelen. Voor mensen die al een tipje van de sluiter willen, spelen we op 29 augustus  een try-out in de Kroeg in Geldrop. 21 september is Tilburg aan de beurt tijdens Incubate."

 

Editie: DE POPEI september 2014

Foto: Patrick Spruytenburg - rockportaal.nl

Gepubliceerd op 13/12/2016

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI