platenpraten met sander waterschoot (dynamo)

Wanneer je Dynamo zegt, zeg je Sander Waterschoot. Concertprogrammeur, regisseur/cultureel jongerenwerker, co-founder Dynamo Metal Fest, noem maar op… Meer introductie is eigenlijk niet nodig of toch? Vooruit, maar dan via zijn platenkast….

 

Wat is je allereerste aanschaf?

“Ik zou natuurlijk kei hard Slayer moeten roepen, maar mijn eerste plaat die ik in 1983 kocht in platenzaak De Heikrekel in Geldrop was John Spencer's debuut plaat met de geweldige hit ’N Steelgitaar, 'N Glaasje Wijn. Die gast was enorm rock and roll, tenminste dat dacht ik en hij coverde eigenlijk alleen maar hits uit de US. Wist ik veel, ik deed hem na voor de spiegel.”

 

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?

“Zeker wel, niet dat er veel platen waren, maar mijn pa draaide onderweg naar vakantie zijn eigen mix-cassettetapes. Veel opera en operette en een beetje Johnny Cash. Nog steeds krijg ik kippenvel van Les pêcheurs de perles uit de opera De Parel Vissers. Dikke vette opera stemmen, yep!!!”

 

 

Het beste album allertijden is…

“Onvermijdelijke vraag en niet te doen. Mijn smaak is hier te breed voor. Maar oké, nog steeds ga ik kei hard op Speak English or Die van S.O.D. ‘Zunne lompe crossover, stil staan is onmogelijk!’.”

 

 

Bij welk nummer houd je het niet droog?

Mia van Gorki. Laat ik het zo zeggen, de beste Nederlandstalige muziek komt uit België. The Scene en de Kecks zijn geweldig vet, maar Gorki is de overtreffende trap! (RIP Luc de Vos)”

 

 

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?

Learning The Hard Way (Not To Fuck With The Spades) van The Spades. Die energie… mijn scooter loopt hier op sommige dagen zeker 20 km harder door!”

 

 

Je platenkast bolt vast uit van de stevige ruige muziek, wat is de aller softste in de collectie?

“Een plaatje van De Anale Fase uit België, superlompe, surrealistische teksten op kindermelodietjes. Uittocht heet de plaat (aanradertje).”

 

 

Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is.

“Ik dj nog wel eens op 70’s/80’s feestjes, veel New Wave en Neue Deutche Welle. De plaat waardoor ik niet bij stil kan staan achter de draaitafels is I Feel Love van Donna Summer (die lange versie dan hé!).”

 

 

Doe je aan 'guilty pleasures'?

“Ik heb die term nooit gesnapt, toffe muziek is toffe muziek! Toch?”

 

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?

“Ik begin die hipster BlackMetal steeds meer te waarderen, maar als Dave Lombardo (drummer van o.a. Slayer) een nieuwe plaat uitpoept, dan gaat die voor: Dead Cross, wat een te gekke band!”

 

 

Meest romantische nummer is…

Mary in the Morning van Elvis Presley. Violen, blazers, die geweldige stem van de King en zelf een mondharmonica. Een tragische verhaal dat van Elvis, maar potverdikkie wat een baas!”

 

 

De allerbeste albumcover ooit is…

“Iron Maidens Seventh Son of a Seventh Son, sowieso zijn Derek Riggs’ hoezen zo ruig!”

 

Iron_Maiden_-_Seventh_Son_Of_A_Seventh_Son.jpg

 

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?

“Richting de zon luister ik graag naar ouwe Skinhead Reggae, Toots of Desmond, krijg ik goede zin van!"

 

 

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden.

“Kennen we White Boy Wasted uit Eindhoven al? Niet? Checken dan, ze releasen 12 januari hun plaat in de Altstadt. Dikke pot Rock 'n Roll, en ook nog eens toffe gasten!”

 

 

 

Editie: DE POPEI november 2017

Foto: Jan Slieker

Gepubliceerd op 26/10/2017

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI