platenpraten met bart thunder

Vroeger was de ruigste kroeg van Stratumseind ongetwijfeld die van Bart en zijn vroeg, Thunder Roadhouse heette die. Nu runt hij het Blue Collar Hotel in het Klokgebouw, dat toch ook niet vies is van een scheut rock 'n roll. Hoe zit dat dan met zijn platenkast?

 

WAT IS JE ALLEREERSTE AANSCHAF?
“Dat zal 24 Carat Purple van Deep Purple zijn geweest, gekocht bij Berk Music. Daar kocht ik van m’n eerste geld singletjes. Dat was in de tijd dat al die diskjockeys riepen ‘herinnert u zich deze nognognognognog!’. Dan had je van die bakken met nieuwe singles en dan moest je zo ongeïnteresseerd mogelijk met je duim door die bakken gaan en dan zo ‘pop!’ een stuk of 10 op de balie. Het was vooral heel belangrijk dat je meteen wist wat het was.”

 

WAS DE PLATENKAST VAN JE OUDERS GOED TE DOEN?
“Ja, eigenlijk wel! Mijn vader hield van Johnny Cash toen het nog niet mocht, toen dat nog heel ordinair was. Dat vond mijn moeder vreselijk, zij hield dan meer van Franse chansons. Maar ze waren allebei hele grote Neil Young fans. En veel jazz, ze gingen ieder jaar naar het North Sea Jazz festival. Redelijk gevarieerd dus!”

 

HET BESTE ALBUM ALLERTIJDEN IS…
“Tigre Blanco, haha!”, wanneer hij lachend kijkt naar Quintijn Lohman, frontman van Tigre Blanco en programmeur van het Blue Collar Theater, die op dat moment aanschuift. “Of Heino! Haha, nee ik denk dat het beste album allertijden nog gemaakt moet worden. En het is ook tijd gerelateerd. Muziek is emotie. Zou jij een antwoord weten Quintijn?” Quintijn: “Once Upon A Time In The West van Ennio Morricone, dat komt omdat dat als kind veel indruk op me heeft gemaakt. Die muziek is zo vreemd… Maar is ook gemaakt voor een film, dus het is niet echt een standaard plaat. Beste album aller tijden is moeilijk te bepalen!” Bart: “Als ik eerlijk moet zijn, staan op 99 van de 100 topplaten wel 2 nummers waarvan ik denk ‘hoe kun je dat er nou weer op zetten man!’. Waarom heeft niemand jullie gewaarschuwd: ‘doe dat maar niet’?”

 

BIJ WELK NUMMER HOUD JE HET NIET DROOG?
Simple Man van Lynyrd Skynyrd. Prachtig mooi nummer. De tekst: houd het simpel in je leven en ‘be a humble man’… En muzikaal zit het ook heel mooi in elkaar. Sowieso vind ik southern rock prachtig.”

 

WAT IS DE BESTE EINDHOVENSE PLAAT OOIT?
“Dan kom ik weer met hetzelfde verhaal, dat is ook stemming gerelateerd. Ik kan enorm genieten van Peter Pan, Tigro Blanco en de ouwe Mr. Albert Show. Maar ik ben niet zo van ‘the best off’. Er is natuurlijk zo veel goede muziek gemaakt in Eindhoven. Ik vond die band van Ruud Borgers en Fred Sparringa (Bo The Rude, red) muzikaal ook erg goed in elkaar zitten.”

 

DE BESTE HOTELKAMERMUZIEK IS…
“Geen! Gewoon slapen! Óf je hebt er seks. Misschien dat de kozakkendans daar dan goed bij past, haha!”

 

BESTE DANSPLAAT IS?
“Dan moet ik toch iets zoeken met een polonaise, haha! Nee, dan kom ik toch al snel richting de oude funk en soul. Ik dans wel hoor! Bijvoorbeeld op Pick up the Pieces van Average White Band en Soul With A Capital S van Tower of Power. Of lekkere rockabilly bop, alleen hou ik dat geen heel nummer meer vol. Dat wil ik wel, maar m’n lijf doet niet meer mee.”

 

DOE JE AAN ‘GUILTY PLEASURES’?
“Heino! Haha, nee hoor, ik ben al jarenlang de schaamte voorbij. Ik schaam me eigenlijk nergens voor. Ik moest aan Heino denken omdat we jaren geleden ook eens een interview hebben gedaan voor POPEI over de muzieksmaak van Thunder Roadhouse. En toen moesten we met z’n 4e in zo’n fotohokje een foto maken, eigenlijk apart van elkaar. Maar dat vonden we zonde, dus we gingen gewoon met z’n 4e tegelijk dat hokkie in. In dat interview waren we steeds aan het grappen over Heino. Heel ‘serieus’ interview toen, haha!”

 

ZIJN ER NOG ONDER- EN/OF OVERSCHATTE PLATEN WAAROVER JE WAT KWIJT WILLEN?
“Overschat vind ik zo ongeveer 80% van wat er de laatste 15 jaar is uitgekomen. De spoeling van echte muziek wordt heel dun. Ik krijg kokhalsneigingen als ik de radio aanzet, terwijl ik de lat helemaal niet zo hoog leg. Ik vind dat muziek moet worden gemaakt door muzikanten, die een instrument beheersen en daar iets moois mee doen.” Quintijn: “Dat is er niet veel meer in mainstream muziek. Er is zo’n Amerikaan en die heeft de hele hitparade goed doorgelicht en 80 tot 85 procent blijkt van een 5-tal producers uit Scandinavië te komen. Dat zijn allemaal mannen en die hebben de ideale structuur van een song bedacht. Waarvan we allemaal zoiets hebben: ik vind het helemaal niets, maar toch… dat refrein…! Een beetje hetzelfde als wat suiker bij ons doet eigenlijk.” Bart: “Ik vind dat echte muziek tegenwoordig zo’n ondergeschoven kindje is, daar word ik heel verdrietig van. Tegenwoordig zit je de hele dag Mac Donalds te vreten als je radio aan het luisteren bent. Je bent zit de hele dag vies te eten en maar zo nu en dan komt er ineens een mooi voor- of hoofdgerechtje langs.” Quintijn: “Er zit iets in waardoor je er toch iedere keer weer naar binnen stapt. Als je die geur ruikt denk je: ‘gadverdamme’. Maar vroeg of laat trekt het je toch weer naar binnen. Er zit iets verslavends in.”

 

WAAR LUISTER JE MOMENTEEL VEEL NAAR?
“Naar mijn vrouw, haha! En naar Spotify. Ik zal eens kijken waar ik veel naar luister de laatste tijd: Popa Chubby, Tom Waits, Irish Folk Rock, The Georgia Satellites, Bad Ass Blues, Pokey LaFarge, Manu Chao en Rob Zombie.”

 

WIE MAG ER NOG EENS EEN TELEVISIE DRIE HOOG UIT HET RAAM GOOIEN?
“Dat vind ik zonde, liever niet eigenlijk, haha! En het heeft weinig effect. Het zijn flatscreens. Niemand dus!”

 

MEEST ROMANTISCHE NUMMER IS…
“Popcorn, haha! Nee hoor, When a Man Loves a Woman, de versie van Bette Midler.” En wanneer ie ‘m laat horen krijgt ie er zowaar ook echt kippenvel van.

 

GEZIEN DE SCHILDERINGEN IN HET CAFÉ: BEETHOVEN OF LEMMY?
“Moet het 1 van de 2 zijn? Dan kies ik Lemmy, omdat ik vaker in een Lemmy stemming ben dan in een Beethoven stemming. Maar het liefst zou ik er niet tussen willen kiezen.”

 

DE ALLERBESTE ALBUMCOVER OOIT IS…
“Jezus… Ik doe alleen maar downloaden tegenwoordig, haha! Eigenlijk is dat een beetje vergane kunst. De LP’s van vroeger vond ik mooi… maar er zijn zoveel kunstwerkjes uitgebracht joh.” Quitijn: “Kids van nu? Vraag die maar eens of ze hoes van de plaat kennen… die hebben allemaal een mp3-tje op hun telefoon.” Bart: “Bertus Borgers had laatst wel iets te geks bij: een voorbeeld van z’n nieuwe cd. Dus mijn antwoord is: wacht maar waar Bertus Borgers binnenkort mee komt!”

 

TIJDENS HET CRUISEN STAAT ER NATUURLIJK MUZIEK OP. WELKE?
“Zie: ‘waar luister je momenteel veel naar’.”

 

LAATSTE ONTDEKKING DIE JE DE LEZER NIET WIL ONTHOUDEN?
“Van teveel bier en brood word je dik. ‘I like big buts and I cannot lie’. ‘So! Hij komt ergens achter. Lekker op tijd mee!’”, lacht Bart. “Maarre, ik ben een heel emotioneel mens. Dán vind ik dát leuk en dán vind ik weer iets anders leuk. Ik luister voornamelijk naar wat er uit de underground komt. Wat Quintijn bijvoorbeeld laatst hier in Blue Collar Hotel heeft neergezet, Jake La Botz, vind ik geweldig. Muziekontdekkingen doe je niet meer via de reguliere kanalen. Dat is een gepasseerd station volgens mij.”

 

Editie: DE POPEI mei 2016

Foto: Jan Slieker

Gepubliceerd op 23/12/2016

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI

DE POPEI is het maandelijkse mini-popblad uitgegeven door POPEI.

 

DE POPEI wordt dubbelzijdig gedrukt op A3 en gevouwen tot flyerformaat. Het wordt verspreid op meer dan 200 adressen door heel Eindhoven en omstreken in een oplage van 2500 stuks.

DE POPEI december 2022

Download PDF

Interview met ITUA

Platenpraten met Mayleaf

 

DE POPEI november 2022

Download PDF

Interview met BluLines

Platenpraten met Ferry Zandvliet 

 

DE POPEI oktober 2022

Download PDF

Interview met Anker

Platenpraten met This Is Lovski

 

DE POPEI september 2022

Download PDF

Interview met Death Sells

Platenpraten met Eauxby

 

DE POPEI juni/juli 2022

Download PDF

Interview met FIEP

Platenpraten met Danielle Warners

 

DE POPEI mei 2022

Download PDF

Platenpraten met Ferdous

Interview met Vitamin B12

 

DE POPEI april 2022

Download PDF

Platenpraten met JASMIJN

Uit het hok: Acoustakoff

 

DE POPEI november/december 2021
Download PDF
Interview met DEAR MOTHER

PlatenPraten met Floor Henkelman (Fleur)

 

DE POPEI oktober 2021
Download PDF
Interview met Mariëlle Dortmans (MyBodyVox)

PlatenPraten met Jordi de Backer

DE POPEI september 2021 *40 jaar POPEI special*
Download PDF
Interview met Bart Brouwer (Flyin' Spiderz, Betty Blue, CKE)

PlatenPraten met Rob Bours en Roel Blommers

 

DE POPEI oktober 2020
Download PDF
Interview met Nouveau Vélo

PlatenPraten met Bob de Wit (The Super-Nova Studio & The Isolation Sessions)

 

DE POPEI september 2020
Download PDF
Interview met Anne en David (POPEIgenwijs)

PlatenPraten met Jaap Hermans (Van Moll Craft Beer)

 

DE POPEI maart 2020
Download PDF
Interview met What The Frnk

PlatenPraten met DJ's Thor en Luc (Planet of Sound)

 

DE POPEI februari 2020
Download PDF
Interview met The Little Danny Funkers

PlatenPraten met Rob van Veenendaal (Robbie's Records / POPEI platenbeurs)

 

DE POPEI januari 2020
Download PDF
Interview met Noir (f.k.a. The Moonshine Lizard)

PlatenPraten met Sylvia Wernaart-Sanders

 

DE POPEI december 2019

Download PDF

Interview met Eindhovense Popronde acts

PlatenPraten met Roland Frogson (o.a. Pick Up Music Club)

 

DE POPEI november 2019

Download PDF

Interview The Dirty Denims

PlatenPraten met Bo Peters (schrijver Schaduwjaar)

 

DE POPEI oktober 2019

Download PDF

Interview MOOON

PlatenPraten met Jessica Achten

 

DE POPEI september 2019

Download PDF

Interview Andy van de Vossenberg (GuitarKing)

PlatenPraten met Miekie Capello (Knoest)

 

DE POPEI juni 2019

Download PDF

Interview Dave en Joost van Rock City Institute

PlatenPraten met Steef van den Bogaard

 

DE POPEI mei 2019

Download PDF

Interview Charlie & the lesbians

PlatenPraten met Rob Cornelissen (Why Tony)

 

DE POPEI april 2019

Download PDF

Interview Marco Roelofs

PlatenPraten met Diederik van den Brandt

 

DE POPEI maart 2019

Download PDF

Interview TankZilla

PlatenPraten met Iris Penning

 

DE POPEI februari 2019

Download PDF

Interview Gijs van de Burgt & Bob Verhagen (Nigh Fishing festival)

PlatenPraten met Joop van Brakel (Nasmak)

 

DE POPEI januari 2019

Download PDF

Interview met capcap... cap

PlatenPraten met David Henry (Grim Tim)

 

DE POPEI december 2018

Download PDF

Interview met Komatsu

PlatenPraten met Tjerk & Paul (Loud Noise)

 

DE POPEI november 2018

Download PDF

Interview met Wolfendale

PlatenPraten met Ellenor Vora

 

DE POPEI oktober 2018

Download PDF

PlatenPraten met Siem Nozza (nachtburgemeester)

 

DE POPEI september 2018

Download PDF

Interview met Gramma

PlatenPraten met Kovacs

 

DE POPEI juni 2018

Download PDF

Interview met Embrace The Waves

PlatenPraten met Man From The South

 

DE POPEI mei 2018

Download PDF

Interview met The Reaction

PlatenPraten met Quintijn Lohman (Blue Collar Hotel + Tigre Blanco)

 

DE POPEI april 2018

Download PDF

Interview met VUUR (Anneke van Giersbergen + Johan van Stratum)

DE POPEI maart 2018

Download PDF

Interview met Bo\The Rude

PlatenPraten met Frankie Fuzz

 

DE POPEI februari 2018

Download PDF

Interview met Radar Men From The Moon

PlatenPraten met Maurice Truijens (Komatsu)

 

DE POPEI januari 2018

Download PDF

Interview met Sheverine

PlatenPraten met Marco Gelissen (An Evening With Knives)

 

DE POPEI december 2017
Download PDF

Interview met Dawn of Mankind
PlatenPraten met Kelly Kockelkoren (The Voice of Holland + MARCH)

 

DE POPEI november 2017

Download PDF

Interview met Hypergoods

PlatenPraten met Sander Waterschoot (Dynamo)

 

DE POPEI oktober 2017

Download PDF

Interview met MOOON

PlatenPraten met Mirjam Sieben (The Dirty Denims)

 

DE POPEI september 2017

Download PDF

Interview met Def Americans

PlatenPraten met Camilla Blue

DE POPEI juni 2017

Download PDF
Interview met Grim Tim

PlatenPraten met Elvin Usidame (programmeur Effenaar)

 

DE POPEI mei 2017
Download PDF

Interview met Björn van der Doelen

PlatenPraten met Woody Veneman

 

DE POPEI april 2017

Download PDF
Interview met Aidan & the Wild

PlatenPraten met Miriam Bekkers

 

DE POPEI maart 2017

Download PDF

Interview met Call It Off
PlatenPraten met Henk van Straten

 

DE POPEI februari 2017

Download PDF

Interview met The Golden Wonderboys

PlatenPraten met Ruud Borgers

 

DE POPEI januari 2017

Download PDF

Interview met The Dirty Denims

PlatenPraten met Remco Moonen-Emmerink (Velvet Music)

 

DE POPEI december 2016

Download PDF

Interview met Why Tony

PlatenPraten met Roel Blommers (PAUW en Studio POPEI)

 

DE POPEI november 2016

Download PDF

Interview met Zoo Children

PlatenPraten met Reno van der Looij (Eindhovenrockcity.nl)

 

DE POPEI oktober 2016

Download PDF

Interview met Mr. Guy Fox

PlatenPraten met Eefke Boelhouwers (Omroep Brabant)

 

DE POPEI september 2016

Download PDF

Interview met Heretic

PlatenPraten met Farida Lemouchi

 

DE POPEI juni 2016

Download PDF

Interview met Kiki Mettler

PlatenPraten met Robert Schaeffer (Effenaar)

 

DE POPEI mei 2016

Download PDF

Interview met The Moods

PlatenPraten met Bart Thunder (Blue Collar Hotel)

 

DE POPEI april 2016

Download PDF

Interview met lost/ctrl

PlatenPraten met Klyne

 

DE POPEI maart 2016

Download PDF

Interview met MOOON

PlatenPraten met Mozes and the Firstborn

 

DE POPEI februari 2016

Download PDF

Interview met Tamarin Desert

PlatenPraten met Estelle Stijkel (Bells of Youth en Popronde)

 

DE POPEI januari 2016

Download PDF

Interview met Tsar Bompa

PlatenPraten met Marco Roelofs (Effenaar)

 

DE POPEI december 2015

Download PDF

Interview met Op Zoek Naar Johan

PlatenPraten met Anneke van Giersbergen

 

DE POPEI november 2015

Download PDF

Interview met Ton Dekkers (FemME)

PlatenPraten met Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock)

 

DE POPEI oktober 2015

Download PDF

Interview met Black-Bone

PlatenPraten met Rens Peters (3voor12/Eindhoven

 

DE POPEI september 2015

Download PDF

Interview met Candybar Planet

PlatenPraten met Matthijs Kropff (Lighttown Fidelity)

 

DE POPEI juni 2015

Download PDF

Interview met singer-songwriters Kiki, Joyce en Aidan

PlatenPraten met Ray Elpee

 

DE POPEI mei 2015

Download PDF

Interview met Sharon Kovacs

PlatenPraten met Dave van den Dries (Rock City Institute)

 

DE POPEI april 2015

Download PDF

Interview met In-Tension

PlatenPraten met Bertus Borgers

 

DE POPEI maart 2015

Download PDF

Interview met The Mariños

PlatenPraten met Paul Smits en Loes Dellevoet-Smits

 

DE POPEI februari 2015

Download PDF

Interview met Tamarin Desert

PlatenPraten met Patric Muris (3voor12/Eindhoven)

 

DE POPEI januari 2015

Download PDF

Interview met Man From The South

PlatenPraten met Martijn Oosterhuis

 

DE POPEI december 2014

Download PDF

Interview met Nouveau Veló

PlatenPraten met Tom Ketelaar (Effenaar)

 

DE POPEI november 2014

Download PDF

Interview met Grim Tim

PlatenPraten met Fred Sparringa

 

DE POPEI oktober 2014

Download PDF

Interview met No Waves & Sunrays

PlatenPraten met Candy Cane

 

DE POPEI september 2014

Download PDF

Interview met An Evening With Knives

PlatenPraten met Kapper Roland

 

DE POPEI juni 2014

Download PDF

Interview met Lookapony

PlatenPraten met Lady Aida en haar protegees

 

DE POPEI mei 2014

Download PDF

Interview met The 101's

PlatenPraten met Rob'a'billy

 

DE POPEI april 2014

Download PDF

Interview met Call It Off

PlatenPraten met Chris Hendriks

 

DE POPEI maart 2014

Download PDF

Interview met Iris Penning

PlatenPraten met Jean-Pierre Coumans

 

DE POPEI februari 2014

Download PDF

Interview met Long Life Heads
PlatenPraten met Marlon Kicken

 

DE POPEI januari 2014

Download PDF

Interview met The Dirty Denims

PlatenPraten met Daan Koch

 

DE POPEI december 2013

Download PDF

Interview met Mozes and the Firstborn
PlatenPraten met Michel Geelen

 

DE POPEI november 2013

Download PDF

Interview met James Wood

PlatenPraten met Joep van Son

 

DE POPEI oktober 2013

Download PDF

Interview met Marco Martens
PlatenPraten met Bjorn van der Doelen

 

DE POPEI september 2013

Download PDF

Interview met Hunting The Robot

PlatenPraten met Denvis