interview met noir (f.k.a. the moonshine lizard)

Een debuutshow in de Effenaar is niet voor iedereen weggelegd, maar NOIR kreeg het wel voor elkaar. Hoe dan? Het is de afvaardiging van het Rock City Institute voor ENTREE 2020. Dat verklaart. Het zal zeker ook iets met kwaliteit te maken hebben. Anyway, reden genoeg om de band wat vragen voor te leggen…

 

Gaat ie lekker?

“Hartstikke goed! We kunnen niet wachten op onze debuutshow in de Effenaar en om weer regelmatig het podium te betreden.”

 

Wie of wat is NOIR?

“NOIR is een Post-Rock trio uit Eindhoven.”

 

NOIR is de doorstart uit The Moonshine Lizard, wat zijn de grote verschillen?

“Sinds we met zijn drieën zijn gaan schrijven zijn we een hele nieuwe richting in gegaan. We experimenteren veel meer en zijn meer van de conventionele songstructuur afgestapt. Op deze manier proberen we iets te creëren wat meer op gevoel inspeelt dan op het meezing gehalte.”

 

 

“Muzikaal gezien luisteren we naar bands zoals Swans, Tool en The Psychotic Monks”

 

 

Is de band een dictatuur of een democratie?

“In de band heerst duidelijk een democratie. Er is nooit één iemand die een beslissing maakt. Dit doen we altijd samen in overleg.”

 

Zit er al een mooie release aan te komen?

“We kunnen nog niet teveel zeggen maar we kunnen wel verklappen dat er al wat leuke dingetjes gepland staan voor in de toekomst. Eerst gaan we veel spelen en onze koppen weer in heel Nederland laten zien. Daarna zien jullie een Single/Album/EP vanzelf wel verschijnen!”

 

Wie uit de band heeft de slechtste grappen?

“Slecht wil ik ze niet noemen maar Stijn de Jong staat nogal bekend om zijn flauwe woordgrappen.”

 

 

“We spelen meer in op het gevoel dan op het meezing gehalte”

 

 

Jullie zijn nu een trio, welk trio is een voorbeeld?

“Trio’s waar we veel naar opkijken zijn Triggerfinger, Black Rebel Motorcycle Club en Yawning Man. Muzikaal gezien luisteren we meer naar bands zoals Swans, Tool en The Psychotic Monks.”

 

Hoe zit het met de ambities?

“Momenteel willen we gewoon heel veel gaan spelen in Nederland. Uiteraard staan ook de grotere poppodia en festivals op de planning. Hierna gaan we uitbreiden naar het buitenland en natuurlijk een hele vette plaat opnemen.”

 

Hebben jullie nog vragen?

“Nee.”

 

Gepubliceerd op 17/12/2019

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI