platenpraten met siem nozza

Als nachtburgemeester heeft Siem Nozza het beste voor met het Eindhovense nachtleven. Wat ´m daarnaast bezig houdt? Een korte cv… DIT festival, Solar Weekend, bassist in Jameszoo, Beukorkest en Het Droste Effect en hij legt nog wel eens een plaatje op bij RaRaRadio. Over plaatjes gesproken…

 

Foto: Ranjit Singh

Wat is je allereerste aanschaf?
Thriller – Michael Jackson. M’n eerste echte vinyl. Ik was een jaar of 5 toen de tante van m’n moeder me uitnodigde om in haar platenzaak in Rooi een plaat uit te komen zoeken voor m’n verjaardag. Bakken vol muziek stonden er natuurlijk. Ik was de koning te rijk. M’n ouders hebben me er op een gegeven moment maar achtergelaten, want ik wilde alles doorzoeken en luisteren. Dat heeft de halve dag geduurd, denk ik. Uiteindelijk is het Thriller geworden. Die plaat luister ik nog steeds en nog altijd hoor ik nieuwe dingen. En die baslijn van Billie Jean… wauw. Bijna ondenkbaar, die baslijn was de inspiratie voor de mijne op de track Poek van Jameszoo.”

 

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?
“Jazeker. Die heb ik eigenlijk helemaal geconfisqueerd. Zappa, Black Sabbath… toen ik Black Sabbath hoorde, wist ik niet wat ik hoorde. En Eurythmics en Annie Lennox. Daar luisterde m’n moeder veel naar toen ik in haar buik zat. Ook een paar van Gerard van Maasakkers. M’n pa is geluidstechnicus en tourde met hem. Daar was ik vaak bij. Toen ik een jaar of 8 was namen ze me ook mee naar mijn eerste grote concert. Prince op het Werchter-terrein. Dat heeft veel indruk op me gemaakt en me een weg in gestuurd van jarenlang festivals organiseren en muziek maken.”

 

Het beste album allertijden is…
“De beste plaat bestaat niet natuurlijk. Er zijn er zoveel uit net zoveel verschillende hoeken en gaten. Een paar persoonlijke favorieten: Thriller - MJ dus, Rumours - Fleetwood Mac, Bleach - Nirvana, Master of Reality - Black Sabbath, Rated R – QOTSA, Stop Making Sense – Talking Heads, Kyuss, Aphex Twin, Prince, Thelonious Monk… and what not? Ze deden allemaal le-gen-dari-sche dingen and I love them for that.”

 

 

 

De plaat die je het liefst in de nacht oplegt?
“Hangt vollédig af wat voor nacht het is. Zei de nachtburgemeester, haha. Felix Laband – Deaf Safari, Uffe – Radio Days, Nick LeBeat – They Think The Grass is Greener On the Other Side. Alles van Radiohead, Bring van Randomer.
Maar Nightclubbing van Iggy Pop spant de kroon wel, denk ik. Het is de enige cover die ik persoonlijk echt veel liever luister dan het origineel van Grace Jones. Log, diep, donker, sexy… een echte nachtplaat dus.”

 

 

Bij welk nummer houd je het niet droog?
“Philip Glass – Opening (Glassworks). Luister die maar gewoon.”

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?
35007 – 35007. Dat was in de tijd dat ik stonerrock ontdekte. Deze heb ik later heel veel in La Folie gedraaid. Ik ben een keer met mijn toenmalige vriendinnetje naar Wageningen gereden omdat Loose daar speelde. We sliepen de nacht ervoor stiekem met een tentje in het park daar. Toen we de volgende dag richting festival liepen, kwamen we ze tegen en konden we met ze meeliften in de bus. Later hebben we met Sun Machinery nog een plaat (Aphelion/Perihelion) opgenomen en ik mocht op de bas-amp van 35007-bassist Michel spelen. Dat vond ik natuurlijk fantastisch. Die set is groter dan ik, gha! Basgeluidje, hoor. Met gitarist Bertus Fridael heb ik ooit nog eens getourd met Beukorkest en ik deed met drummer Jacco en Pidah een eenmalig optreden in de toen net nieuwe Effenaar. Cirkeltjes, cirkeltjes. Tijdens dat optreden heb ik nog met rood druipende stift een blad omhooggehouden met “D€ €ff€naar h€€ft g€€n hart meer”. Commotie alom. Heerlijk.”

 

 

Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…
Dump Truck – Cobblestone Jazz.
Heerlijk stuwende baslijn. Deze track doet me denken aan de eerste keren dat ik in Berlijn kwam voordat het mijn tweede Heimat werd. De eigenaar van de nu legendarische plek Club der Visionaere had toen nog de Arena Club, in de krochten van de stad. Daar draaiden vrienden van me in een tijd dat minimal techno nog echt onder de oppervlakte dreef. We vóelden met z’n allen dat er op die plek in de nachten muziekgeschiedenis werd geschreven. Ricardo Villalobos, Luciano, Guido Schneider, Zip, Cabanne, Sammy Dee, Konrad Black, ze waren er allemaal. Met laatstgenoemde en onder andere The Mole (Cobblestone Jazz) ga ik binnenkort een plaat opnemen in Berlijn trouwens. En de cirkel is weer rond.

Berlijn blijft me inspireren. Niet in de laatste plaats voor mijn werk als nachtburgemeester. Daar krijgen mensen echt meer tijd en ruimte om zelf verantwoordelijkheid te nemen. We zijn nu in Eindhoven bezig om de sluitingstijden te verruimen en de vergunningaanvragen te verhelderen, maar dat gaat natuurlijk niet over 1 nacht ijs…”

 

 

Doe je aan ‘guilty pleasures’?
“Fuck yeah. Sowieso de 80’s. Conceptueel de mooiste tijd die er heeft bestaan, in mijn ogen. Conceptueel, hè. In die hoek was alles aan elkaar verbonden destijds en het droeg een soort van lichtheid met zich mee. Gouden palmbomen, neon, spiegels, pastelkleuren, flamingo’s… daar ga ik heel lekker op. Miami Sound Machine, Mel & Kim, Italodisco, manman, wat kan lelijk toch gruwelijk mooi zijn. Ik kan ook af en toe gabber opzetten nog. Dat is en blijft toch de muziek waardoor ik rond mijn 17e de elektronische muziekwereld ben ingeleid.”

 

 

Meest romantische nummer is?
“Tamikrest – Tisnant An Chatma (Chatma). Malinese bluesrock. Zinderend zoals de woestijn waarin deze nomaden leven. Warm en mysterieus. Mensen, ga deze band live zien want ze zijn geweldig! Twee andere bands die iedereen live moet zien zijn overigens Goat en Swans.”

 

 

De allerbeste albumcover ooit is…
“Blind – The Minds Eye. Uit Eindhoven! Heb ik laatst gevonden bij Ray Elpee. De LP-hoes is met de hand gezeefdrukt in 2B. Ontworpen door Jurgen Winkel aka Sonicrider van Modulab. De sleeve is ook en vooral helemaal geweldig; van Marret Jansen en Patrick Stevens. Echt een pareltje. Ook de opnames. Wederom door Pidah allicht. Er komt binnenkort weer wat nieuws uit van Blind, begreep ik. Hopelijk niet alleen digitaal, maar ook op plaat.”


Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?
“Red Hot Chili Peppers – Mother’s Milk. Ik heb een zwak voor platen van artiesten/bands die op dat moment nog net niet doorgebroken zijn bij het grote publiek. Good Time Boys vind ik de vetste van de Peppers. En Flea is natuurlijk gewoon een basbaasje. En een gek kereltje. Daar houd ik wel van.”

 

 

DE POPEI editie: oktober 2018

Gepubliceerd op 27/09/2018

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI

DE POPEI is het maandelijkse mini-popblad uitgegeven door POPEI.

 

DE POPEI wordt dubbelzijdig gedrukt op A3 en gevouwen tot flyerformaat. Het wordt verspreid op meer dan 200 adressen door heel Eindhoven en omstreken in een oplage van 2500 stuks.

DE POPEI december 2022

Download PDF

Interview met ITUA

Platenpraten met Mayleaf

 

DE POPEI november 2022

Download PDF

Interview met BluLines

Platenpraten met Ferry Zandvliet 

 

DE POPEI oktober 2022

Download PDF

Interview met Anker

Platenpraten met This Is Lovski

 

DE POPEI september 2022

Download PDF

Interview met Death Sells

Platenpraten met Eauxby

 

DE POPEI juni/juli 2022

Download PDF

Interview met FIEP

Platenpraten met Danielle Warners

 

DE POPEI mei 2022

Download PDF

Platenpraten met Ferdous

Interview met Vitamin B12

 

DE POPEI april 2022

Download PDF

Platenpraten met JASMIJN

Uit het hok: Acoustakoff

 

DE POPEI november/december 2021
Download PDF
Interview met DEAR MOTHER

PlatenPraten met Floor Henkelman (Fleur)

 

DE POPEI oktober 2021
Download PDF
Interview met Mariëlle Dortmans (MyBodyVox)

PlatenPraten met Jordi de Backer

DE POPEI september 2021 *40 jaar POPEI special*
Download PDF
Interview met Bart Brouwer (Flyin' Spiderz, Betty Blue, CKE)

PlatenPraten met Rob Bours en Roel Blommers

 

DE POPEI oktober 2020
Download PDF
Interview met Nouveau Vélo

PlatenPraten met Bob de Wit (The Super-Nova Studio & The Isolation Sessions)

 

DE POPEI september 2020
Download PDF
Interview met Anne en David (POPEIgenwijs)

PlatenPraten met Jaap Hermans (Van Moll Craft Beer)

 

DE POPEI maart 2020
Download PDF
Interview met What The Frnk

PlatenPraten met DJ's Thor en Luc (Planet of Sound)

 

DE POPEI februari 2020
Download PDF
Interview met The Little Danny Funkers

PlatenPraten met Rob van Veenendaal (Robbie's Records / POPEI platenbeurs)

 

DE POPEI januari 2020
Download PDF
Interview met Noir (f.k.a. The Moonshine Lizard)

PlatenPraten met Sylvia Wernaart-Sanders

 

DE POPEI december 2019

Download PDF

Interview met Eindhovense Popronde acts

PlatenPraten met Roland Frogson (o.a. Pick Up Music Club)

 

DE POPEI november 2019

Download PDF

Interview The Dirty Denims

PlatenPraten met Bo Peters (schrijver Schaduwjaar)

 

DE POPEI oktober 2019

Download PDF

Interview MOOON

PlatenPraten met Jessica Achten

 

DE POPEI september 2019

Download PDF

Interview Andy van de Vossenberg (GuitarKing)

PlatenPraten met Miekie Capello (Knoest)

 

DE POPEI juni 2019

Download PDF

Interview Dave en Joost van Rock City Institute

PlatenPraten met Steef van den Bogaard

 

DE POPEI mei 2019

Download PDF

Interview Charlie & the lesbians

PlatenPraten met Rob Cornelissen (Why Tony)

 

DE POPEI april 2019

Download PDF

Interview Marco Roelofs

PlatenPraten met Diederik van den Brandt

 

DE POPEI maart 2019

Download PDF

Interview TankZilla

PlatenPraten met Iris Penning

 

DE POPEI februari 2019

Download PDF

Interview Gijs van de Burgt & Bob Verhagen (Nigh Fishing festival)

PlatenPraten met Joop van Brakel (Nasmak)

 

DE POPEI januari 2019

Download PDF

Interview met capcap... cap

PlatenPraten met David Henry (Grim Tim)

 

DE POPEI december 2018

Download PDF

Interview met Komatsu

PlatenPraten met Tjerk & Paul (Loud Noise)

 

DE POPEI november 2018

Download PDF

Interview met Wolfendale

PlatenPraten met Ellenor Vora

 

DE POPEI oktober 2018

Download PDF

PlatenPraten met Siem Nozza (nachtburgemeester)

 

DE POPEI september 2018

Download PDF

Interview met Gramma

PlatenPraten met Kovacs

 

DE POPEI juni 2018

Download PDF

Interview met Embrace The Waves

PlatenPraten met Man From The South

 

DE POPEI mei 2018

Download PDF

Interview met The Reaction

PlatenPraten met Quintijn Lohman (Blue Collar Hotel + Tigre Blanco)

 

DE POPEI april 2018

Download PDF

Interview met VUUR (Anneke van Giersbergen + Johan van Stratum)

DE POPEI maart 2018

Download PDF

Interview met Bo\The Rude

PlatenPraten met Frankie Fuzz

 

DE POPEI februari 2018

Download PDF

Interview met Radar Men From The Moon

PlatenPraten met Maurice Truijens (Komatsu)

 

DE POPEI januari 2018

Download PDF

Interview met Sheverine

PlatenPraten met Marco Gelissen (An Evening With Knives)

 

DE POPEI december 2017
Download PDF

Interview met Dawn of Mankind
PlatenPraten met Kelly Kockelkoren (The Voice of Holland + MARCH)

 

DE POPEI november 2017

Download PDF

Interview met Hypergoods

PlatenPraten met Sander Waterschoot (Dynamo)

 

DE POPEI oktober 2017

Download PDF

Interview met MOOON

PlatenPraten met Mirjam Sieben (The Dirty Denims)

 

DE POPEI september 2017

Download PDF

Interview met Def Americans

PlatenPraten met Camilla Blue

DE POPEI juni 2017

Download PDF
Interview met Grim Tim

PlatenPraten met Elvin Usidame (programmeur Effenaar)

 

DE POPEI mei 2017
Download PDF

Interview met Björn van der Doelen

PlatenPraten met Woody Veneman

 

DE POPEI april 2017

Download PDF
Interview met Aidan & the Wild

PlatenPraten met Miriam Bekkers

 

DE POPEI maart 2017

Download PDF

Interview met Call It Off
PlatenPraten met Henk van Straten

 

DE POPEI februari 2017

Download PDF

Interview met The Golden Wonderboys

PlatenPraten met Ruud Borgers

 

DE POPEI januari 2017

Download PDF

Interview met The Dirty Denims

PlatenPraten met Remco Moonen-Emmerink (Velvet Music)

 

DE POPEI december 2016

Download PDF

Interview met Why Tony

PlatenPraten met Roel Blommers (PAUW en Studio POPEI)

 

DE POPEI november 2016

Download PDF

Interview met Zoo Children

PlatenPraten met Reno van der Looij (Eindhovenrockcity.nl)

 

DE POPEI oktober 2016

Download PDF

Interview met Mr. Guy Fox

PlatenPraten met Eefke Boelhouwers (Omroep Brabant)

 

DE POPEI september 2016

Download PDF

Interview met Heretic

PlatenPraten met Farida Lemouchi

 

DE POPEI juni 2016

Download PDF

Interview met Kiki Mettler

PlatenPraten met Robert Schaeffer (Effenaar)

 

DE POPEI mei 2016

Download PDF

Interview met The Moods

PlatenPraten met Bart Thunder (Blue Collar Hotel)

 

DE POPEI april 2016

Download PDF

Interview met lost/ctrl

PlatenPraten met Klyne

 

DE POPEI maart 2016

Download PDF

Interview met MOOON

PlatenPraten met Mozes and the Firstborn

 

DE POPEI februari 2016

Download PDF

Interview met Tamarin Desert

PlatenPraten met Estelle Stijkel (Bells of Youth en Popronde)

 

DE POPEI januari 2016

Download PDF

Interview met Tsar Bompa

PlatenPraten met Marco Roelofs (Effenaar)

 

DE POPEI december 2015

Download PDF

Interview met Op Zoek Naar Johan

PlatenPraten met Anneke van Giersbergen

 

DE POPEI november 2015

Download PDF

Interview met Ton Dekkers (FemME)

PlatenPraten met Peter van Elderen (Peter Pan Speedrock)

 

DE POPEI oktober 2015

Download PDF

Interview met Black-Bone

PlatenPraten met Rens Peters (3voor12/Eindhoven

 

DE POPEI september 2015

Download PDF

Interview met Candybar Planet

PlatenPraten met Matthijs Kropff (Lighttown Fidelity)

 

DE POPEI juni 2015

Download PDF

Interview met singer-songwriters Kiki, Joyce en Aidan

PlatenPraten met Ray Elpee

 

DE POPEI mei 2015

Download PDF

Interview met Sharon Kovacs

PlatenPraten met Dave van den Dries (Rock City Institute)

 

DE POPEI april 2015

Download PDF

Interview met In-Tension

PlatenPraten met Bertus Borgers

 

DE POPEI maart 2015

Download PDF

Interview met The Mariños

PlatenPraten met Paul Smits en Loes Dellevoet-Smits

 

DE POPEI februari 2015

Download PDF

Interview met Tamarin Desert

PlatenPraten met Patric Muris (3voor12/Eindhoven)

 

DE POPEI januari 2015

Download PDF

Interview met Man From The South

PlatenPraten met Martijn Oosterhuis

 

DE POPEI december 2014

Download PDF

Interview met Nouveau Veló

PlatenPraten met Tom Ketelaar (Effenaar)

 

DE POPEI november 2014

Download PDF

Interview met Grim Tim

PlatenPraten met Fred Sparringa

 

DE POPEI oktober 2014

Download PDF

Interview met No Waves & Sunrays

PlatenPraten met Candy Cane

 

DE POPEI september 2014

Download PDF

Interview met An Evening With Knives

PlatenPraten met Kapper Roland

 

DE POPEI juni 2014

Download PDF

Interview met Lookapony

PlatenPraten met Lady Aida en haar protegees

 

DE POPEI mei 2014

Download PDF

Interview met The 101's

PlatenPraten met Rob'a'billy

 

DE POPEI april 2014

Download PDF

Interview met Call It Off

PlatenPraten met Chris Hendriks

 

DE POPEI maart 2014

Download PDF

Interview met Iris Penning

PlatenPraten met Jean-Pierre Coumans

 

DE POPEI februari 2014

Download PDF

Interview met Long Life Heads
PlatenPraten met Marlon Kicken

 

DE POPEI januari 2014

Download PDF

Interview met The Dirty Denims

PlatenPraten met Daan Koch

 

DE POPEI december 2013

Download PDF

Interview met Mozes and the Firstborn
PlatenPraten met Michel Geelen

 

DE POPEI november 2013

Download PDF

Interview met James Wood

PlatenPraten met Joep van Son

 

DE POPEI oktober 2013

Download PDF

Interview met Marco Martens
PlatenPraten met Bjorn van der Doelen

 

DE POPEI september 2013

Download PDF

Interview met Hunting The Robot

PlatenPraten met Denvis