interview met sheverine

Wanneer we weer eens in de glazen bol kijken, zien we dat het best wel eens een keigaaf  jaar zou kunnen worden voor de rockers van Sheverine. Nieuwsgierig? Wij ook…

Hoe gaat het met Sheverine?
“Goed! We zijn net uit de studio en zijn dus momenteel bezig met nieuwe songs. Daarnaast studeren we dit jaar allemaal af van het Rock City Institute en zijn we bezig met het ontwikkelen van een nieuwe liveshow.”

 

Waar komt die bandnaam eigenlijk vandaan?
“Van Wolverine. Bij het kijken van de film vroeg Jaimy zich af hoe de vrouwelijke variant zou heten. De eerste gedachte was Sheverine, wat natuurlijk eigenlijk niet klopt. We vonden Sheverine wel goed klinken als bandnaam, vandaar de keuze.”

Hoe omschrijven jullie zelf de muziek?
“Rockmuziek met een vleugje Stoner en wat Blues.”

Er zit dus nieuw materiaal aan te komen, wat valt er te verwachten?
“Na de opnames van onze vorige EP hebben we ons volledig gestort op de ontwikkeling van onze sound en het schrijven van nieuwe nummers. Door de ontwikkeling in onze sound klinken de songs nog dikker, grootser en intenser. Ook zijn we gebruik gaan maken van synthesizers, die je nu dus ook terug kunt horen in onze muziek.”

 

“We studeren dit jaar allemaal af van het Rock City Institute”

 

Wie zijn de grootste inspiraties en invloeden?
“Queens of The Stone Age, Led Zeppelin, Deep Purple, Reignwolf, Kaleo, Muse, NASA, Burgermeister en Retro Futurisme.”

Jullie zitten nu al een tijd als toptalent in het Scout Out Loud traject, al wat geleerd?
“We zijn sinds oktober 2017 geselecteerd als Toptalent, en dat vinden we een hele eer. We hopen binnenkort met de mensen van POPEI samen onze zoektocht naar een passend label kunnen voort te kunnen zetten. Ook hebben we al een aantal toffe kansen gekregen om op te treden, die we met open armen hebben ontvangen.”

Welk festival moet jullie in 2018 boeken?
“Helldorado en Paaspop. Maar het zou natuurlijk ook leuk zijn om op wat festivals te mogen spelen in het buitenland (groot en klein).”

 

“Door de ontwikkeling in onze sound klinken de songs nog dikker, grootser en intenser”


Is de band een dictatuur of een democratie?
“Een dictatuur, met 4 dictators aan het hoofd.”

Even hardop dromen, is er een American Dream?
“Een loyale fanbase, veel spelen, platen opnemen, touren over de hele wereld en vooral veel bezig zijn met muziek. Het ideale plaatje zou ook nog een eigen studio zijn waar we het hele jaar door kunnen werken aan nieuw materiaal.”

Als er dan toch gedroomd wordt, met welke producer willen jullie nog werken?
“We zouden als band heel graag willen werken met mensen zoals Eric Valentine of Rick Rubin. Zij hebben platen groot gemaakt met hun eigen visie en ideeën, denk hierbij aan sounds, arrangementen en andere toevoegingen.”

Laatste vraag… waar kijken jullie het meest naar uit in 2018?
“Afstuderen, gezellige momenten on en off the road en de mogelijke release van een nieuwe plaat. We hebben grootse plannen voor aankomend jaar, maar die blijven nog even geheim…”

 

 

 

Editie: DE POPEI januari 2018

Gepubliceerd op 20/12/2017

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI