interview met blulines

Ineens was daar het nieuwe Eindhovense duo BluLines. Wat goed is komt snel zeggen ze wel eens. Dat is bij dit tweetal zeker het geval! We namen de eerste single ‘Tijdnood’ op in onze Rockcity Release Radar, al snel volgde 3FM en werden de dames geboekt op het Hit The City Festival. Hoog tijd voor een nadere kennismaking.

 

Vertel! Wie en wat is BluLines? 

BluLines is een muziekduo bestaande uit Sam (20) en Kiki (23). We schrijven onze zielen op papier in liedjes over onderwerpen als prestatiedruk en mentale gezondheid. Onze muziek kent elektronische, dansbare deuntjes, maar ook glasharde en eerlijke teksten. We komen allebei niet echt uit een omgeving waar muziek prioriteit heeft: Sam studeert aan de Design Academy en Kiki heeft een vaste baan. Toch is de ambitie groot genoeg om samen door te zetten, muziek te schrijven en deze uit te brengen.  

 
Jullie hebben elkaar dus leren kennen tijdens een Music Producers Lab bij POPEI, was het liefde op het eerste gehoor? 

Wij hebben elkaar al eerder leren kennen, als ‘vrienden van vrienden’, maar POPEI was de plek waar we erachter kwamen hoe belangrijk muziek voor ons beiden was. Toen was nog niet meteen besloten om echt samen verder te gaan, maar dat idee ontstond niet heel veel later. We hebben bij deze avond wél voor het eerst onze producer leren kennen: Jeroen van Vegchel. Nadat het programma van Producers Lab was afgelopen, hebben we met een aantal muzikanten nummers uitgewisseld en zo hebben we uiteindelijk contact met hem opgezocht. Vanaf toen zijn we eigenlijk een onlosmakelijk trio geworden dat samen muziek wil maken.  
 
Hebben jullie een vaste werkwijze voor het schrijven van nieuwe tracks? 

“Dit is echt een leuke vraag.” Zegt Kiki. “Wij hebben namelijk echt een unieke manier van schrijven, die niet veel anderen toepassen denk ik.” We hebben een proces dat met zijn drieën heel goed werkt. Sam komt soms met akkoorden aan of Jeroen bedenkt een progressie. Daarna praat Kiki over dingen die ze belangrijk vindt, bijvoorbeeld dat ze vaak het idee heeft dat dingen aan haar voorbij gaan. Sam schrijft dat dan op in samenhangende zinnen. “Jij bent de woordentovenaar, Jeroen is de beatmaster en ik spuug gewoon veel woorden over van alles en nog wat en dat werkt heel goed.” zegt Kiki. Zo ontstonden begrippen als ‘Tijdnood’ en ‘Discodoof’.   
 

Waaruit halen jullie de inspiratie? 

Inspiratie komt natuurlijk uit heel veel hoeken, maar voornamelijk halen we het uit de populaire Nederpop. Artiesten zoals Froukje, Goldband, S10 en Eefje de Visser zijn grote inspiratiebronnen voor ons. Daarbij komt een groot deel van inspiratie voor teksten voort uit eigen ervaringen en dingen die we van anderen in onze omgeving horen.  
 
Wat zijn de plannen voor de komende tijd? 

We zijn hard bezig met onze eerste EP. We hopen dat die aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar af is, maar aangezien de studie van Sam en het werk van Kiki op de eerste plek komen, wil het nog wel eens afwijken. Daarmee is de passie natuurlijk niet verdwenen en 22 oktober treden we op in de Altstadt in Eindhoven. Daarbij is ook onze tweede single ‘Discodoof’ vanaf vrijdag 21 oktober overal te beluisteren!  

 

'We willen best groot dromen,
maar ook realistisch zijn.'

  

Wat is de ambitie? Waar hopen jullie dat BluLines jullie brengt?  

We willen best groot dromen, maar ook realistisch zijn. “Voor mij is het op dit moment echt zien waar we uitkomen, want ik moet en zal mijn studie goed afronden.” Zegt Sam. “Toch merken we wel dat het aan verschillende kanten wordt opgepikt. We zijn uitgenodigd om te komen spelen in de Altstadt en ons lied Tijdnood is gedraaid op 3FM omdat een DJ het nummer wel tof vond. Dat zien we natuurlijk wel als een grote kans om gewoon door te gaan zoals we bezig zijn.” Dus, genoeg moeite erin stoppen, maar nog niet zo veel dat het onze ‘full time focus’ wordt. Daarmee bereiken we genoeg leuke buitenkansjes en dat is hoe we het graag zien. 

  

Is er nog iets wat jullie de lezers willen zeggen?    

We willen iedereen bedanken voor het lezen en hopen natuurlijk dat iedereen ons even opzoekt! We zijn te vinden onder de naam ‘BluLines’ en onze singles ‘Tijdnood’ en ‘Discodoof’ vind je op alle streamingsdiensten. Veel luisterplezier!   

 

Gepubliceerd op 11/11/2022

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI