interview met grim tim

De sterren lijken goed te staan voor de Eindhovense rockers van Grim Tim. Hoe dat zo? Omdat er nogal veel positiefs staat te gebeuren het komende half jaar en wij houden van positief, leest u maar…

Hoe gaat het met Grim Tim?
“Beter dan ooit, we zijn met deze nieuwe bezetting hard aan het werk om weer nummers te schrijven voor ons aankomende album. Ook zijn we dit jaar geselecteerd voor Popronde, hopelijk dus veel gave shows in het vooruitzicht.”

Na het debuutalbum Satisfriction uit 2014 volgden er vele hoogtepunten, wat was de hoogste?
“De dingen die er voor ons echt uitspringen zijn de Wolfmother show in een uitverkochte 013 en Editors in een uitverkochte Heineken Music Hall. Ook de shows die we afgelopen najaar hebben gespeeld met Birth of Joy en de Europese zomer tour waren te gek.”

Toch verloren jullie de bassist onderweg, hoe is dat zo gekomen?
“Dit was het resultaat van creatieve en persoonlijke meningsverschillen. Het bleek helaas niet mogelijk om in die samenstelling door te gaan met de energie en motivatie die nodig is om onze doelen te bereiken.”

 

"De basis in de blues en rock die we altijd hebben gehad blijft!"


Intussen is de nieuwe bassist Stijn Hazewinkel geïnstalleerd, waar hebben jullie hem opgeduikeld?
“Een vriendin van ons, Lisa van Nes, tipte Stijn. We hadden een Dave Grohl tribute show gepland in de Effenaar. Tijdens de repetities hiervoor bleek het zo'n goede combinatie te zijn dat we besloten niet te lang moeilijk te doen en er gewoon voor te gaan.”

Er staan in de loop van het jaar een aantal releases in de planning hebben we gehoord, een tipje van de sluier?
“Dit jaar is het plan om een aantal singles uit te brengen in aanloop naar de release van ons album begin 2018. In mei hebben we met Martijn Groeneveld (o.a. John Coffey, Blaudzun, Rondé, Dotan) in zijn Mailmen Studio de singles opgenomen. De eerste single komt in juni samen met een promotie tour en de volgende twee single aan het begin- en einde van Popronde.”

 

"We gaan vanaf nu alles groter aanpakken"


Kunnen we een heel ander geluid verwachten?
“De nieuwe nummers zijn zeker anders, maar het blijft Grim Tim, de basis in de blues en rock die we altijd hebben gehad blijft, verwacht geen enorme stijlbreuk maar eerder een verfijning.”

Wat zijn de verwachtingen en ambities met het nieuwe materiaal?
“We hopen met het nieuwe materiaal een groot publiek te bereiken en toffe clubs en festivals aan te doen. We gaan vanaf nu alles groter aanpakken.”

We kijken er alvast naar uit, willen jullie nog iets kwijt aan de lezer?
“We hopen iedereen snel weer te zien bij onze shows, 24 juni spelen we een dubbelshow met The Bonnevilles in Wilhelmina en zijn we weer in Eindhoven te vinden! We gaan binnenkort ook een crowdfunding campagne opzetten voor het nieuwe album, dus hou onze social media in de gaten!”

 

Facebook (/grimtim)

Instagram (@grimtimband)

Twitter (@grimtimband)

Website Grim Tim

 

Editie: DE POPEI juni 2017

Gepubliceerd op 30/05/2017

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI