7 fouten die je als band beter kunt voorkomen

Er zijn VEEL bands. Dat is kei gezellig, maar dat betekent ook veel concurrentie. Zorg er in ieder geval voor dat je opvalt in professionaliteit. Vraag je jezelf af of je iets beter kunt doen? Hier 7 tips!

 

Dit artikel is gebaseerd op dit artikel van Sonicbids.

 

7 dingen die je fout zou kunnen doen:

 

1. Je e-mailadres is ZeldaLover1992@hotmail.com

Elk -mailadres dat niet naam@jebandnaam.com is, of info@jebandnaam.nl, is gewoon niet professioneel. Stel, je stuurt iemand een demo via de mail. Als ze een mail openen van ZeldaLover1992 of BigDaddyJenkins1968 dan lachen ze je gewoon uit. Dit komt vaker voor dan je denkt… Tip: zorgen voor een professioneel e-mailadres dus!

 

Als ze een mail openen van ZeldaLover1992 of BigDaddyJenkins1968 dan lachen ze je gewoon uit

 

2. Je maakt ruzie online

Wat voor een problemen je ook tegenkomt en hoeveel recht je ook hebt om boos te zijn, vecht geen dingen openbaar online uit. Of het nu met mede-bandleden of met een kroegeigenaar te maken heeft: plaats geen enorme tirade op je Facebook-pagina inclusief volledige namen van de betrokkenen. Denk bijvoorbeeld aan Coca-Cola, Apple, Sony Music, etc. Zouden zij een boze Facebook-post schrijven als een zakelijke deal slecht zou zijn? Nee. Ze zouden het tussen de twee betrokken partijen houden, en jij ook.

 

3. Je communiceert niet als een professional

Je kent vast wel iemand die ALLEEN MAAR TYPT IN HOOFDLETTERS, of iemand die niet op de hoogte is van de spellingcontrole. Wees je bewust van hoe je jezelf online presenteert. Het klinkt misschien simpel, maar super belangrijk. Of het nu gaat om een ​​brief, een bericht naar fans of een e-mail naar een label: zorg ervoor dat je op z’n minst professioneel schrijft. Het is moeilijk om muzikanten serieus te nemen als ze niet communiceren als professionals.

 

4. Je bent te laat

Elk jaar wordt er wel een artiest van het podium gejaagd door het publiek. De meest voorkomende reden is dat de artiest veel te laat was. Dus als fans dit niet tolereren van Lady Gaga of Rihanna, waarom dan wel van jou? Er zijn natuurlijk altijd dingen die kunnen gebeuren. Je kunt er bijvoorbeeld niks aan doen als het voorprogramma te lang. Maar ondanks alles, probeer het te voorkomen zodat fans weten dat je niet hun tijd verspilt.

 

Als fans te laat komen niet tolereren van Lady Gaga of Rihanna, waarom dan wel van jou?

 

5. Je stopt in het midden van een liedje met spelen

Het lijkt overduidelijk, maar het gebeurt meer dan dat je denkt. Als je nummer niet klinkt zoals jij wil, stop dan niet opeens midden in het nummer met spelen! En als je dit dan toch doet, zeg dan nooit ‘’Ik voel het niet’’ of ‘’Dit werkt niet, stop maar’’. Een goede voorbereiding is cruciaal.

 

6. Je weet niet wanneer je moet stoppen met alcohol

Ja, veel plekken zullen je eten en drinken aanbieden. Bedank hen en gedraag je beschaafd. Het zal niet de eerste keer zijn dat muzikanten transformeren van een nuchtere heer/dame naar nasty dronken gorilla tijdens een set van een uur. Geloof me, zo wil je niet gezien worden. Maak gebruik van de gastvrijheid, maar hou je limiet super goed in de gaten.

 

Het zal niet de eerste keer zijn dat muzikanten transformeren van een nuchtere heer/dame naar nasty dronken gorilla

 

7. Je ruimt je zooi niet op

Wat is erger dan dronken zijn tijdens een optreden? Dronken zijn en niets opruimen. Of, gewoon niet opruimen als je iets hebt vies gemaakt of kapot hebt gemaakt. Veel bands laten hun rotzooi gewoon staan. Je bent uitgenodigd om ergens op te treden, niets meer dan normaal dat je alles dan ook netjes achterlaat. Het klinkt misschien als iets wat je moeder je zou vertellen, maar er is niemand die een slordige band nog eens zou boeken.

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!