bandrepetitietips van charlie & the lesbians

bandrepetitietips van charlie & the lesbians

Welkom in de chaotische, onstuimige wereld van Charlie en de lesbiennes. Een kwartet dat de randen van hun genre onderzoekt om je alle aspecten van punk te laten zien. De Eindhovense herrieschoppers zijn smerig, onbeleefd en recht in je gezicht. Wij vroegen de band hoe het er aan toe gaat in de repetitieruimte!

 

Hoe brengen jullie structuur aan in de repetities?
“We hebben twee verschillende soorten repetities: Repetities om nummers te schrijven en repetities om te oefenen voor optredens. Oefenen doen we doordeweeks in wat kortere repetities. Nummers schrijven doen we op een weekenddag zodat iedereen genoeg energie en geduld heeft. We bespreken meestal tijdens het opbouwen een beetje wat we gaan doen die repetitie en vervolgens doen we dat. Tijdens de pauze bespreken we bijvoorbeeld hoe laat we naar een optreden gaan. Als we echt heel veel te bespreken hebben plannen we een ‘vergadering‘, anders neemt dat heel de repetitie in beslag.”

 

 

“Als we veel dingen te bespreken hebben dan plannen we een vergadering, anders neemt dat heel de repetitie in beslag”

 

Tips voor bands op het gebied van rolverdeling tijdens de repetities?
“Nee, we hebben niet echt een goed tip, dat is namelijk voor elke band anders. Gewoon doen wat werkt, of wat natuurlijk voelt.”

 

 

"Gewoon doen wat werkt of wat natuurlijk voelt"

 

Hoe repeteren jullie sets tijdens de repetitie?
“Gewoon oefenen, de set doorspelen en wellicht nog een keer. De nummers die niet zo goed gingen of die nieuw zijn spelen we een paar keer extra.”

 

 

Hoe schrijven jullie nummers tijdens de repetitie?

“Over het algemeen komt Mees (gitaar) of Noortje (bas) met, wat wij noemen, een stukje (een rifje, refreintje, coupletje, wat dan ook). Dat gaan ze vervolgens duizend keer achter elkaar spelen en dan vallen we één voor één in. Zo klooien we een beetje aan en op een gegeven moment klinkt het wel lekker. Vanaf dat punt gaan we een beetje overleggen en schaven. Eén keer riep Soesja (drummer) ‘speel gewoon C-B’, dat is uiteindelijk Losing It geworden, die staat op onze nieuwe dubbel EP.”

 

 

“We klooien een beetje aan en op een gegeven moment klinkt het wel lekker”

 

Oefenen jullie ook wel eens de stageperformance? Zo ja, hoe?

“Nee.”

 

Heb je nog andere tips?

“Muziek maken is serieus en mag je serieus nemen, maar muziek maken is ook vooral heel leuk, dus neem het niet altijd allemaal te serieus.”

 

Op 1 februari komt onze dubbel EP ‘Paper Trail of Happiness‘ uit op 12’’ vinyl bij Bottom Shelf Records.

 

Bekijk de Facebookpagina van Charlie & the lesbians

 

ebook-download-page-2.png

 

Gepubliceerd op 31/01/2019