boekingstips ralf collaris (kempenerpop)

Kempenerpop Waalre bestaat inmiddels 36 jaar! Het festival wordt sinds twee jaar georganiseerd door een nieuwe groep enthousiaste muziekliefhebbers die Kempenerpop terughebben gebracht naar hoe het ooit was: een lokaal familiefestival voor en door Waalrenaren. Ralf Collaris is programmeur van dit evenement. Wij waren benieuwd en vroegen hem antwoord te geven op een aantal vragen!

 

Vergeet niet om je nog vóór 30 april in te schrijven voor de Kempenerpopprijs! Klik hier voor meer informatie. 

 

Hoe kunnen bands het beste een programmeur benaderen?

"E-mail. Alle mail wordt gelezen, links beluisterd en bekeken en vaak verder uitgeplozen op meer info via videos/YouTubes, Spotify, websites, etc. Persoonlijk kan natuurlijk ook altijd."

 

Waar word je blij van als programmeur zijnde?

"Een complete mail mét links, bio, foto en plaats van herkomst en eventueel een prijsindicatie. Mocht je optredens hebben, vermeld die dan. We komen graag eens kijken wat er echt op een podium of in een zaal gebeurt bij jullie optreden. Wij gaan bijvoorbeeld voor lokale en nieuwe bands die meer podiumervaring op willen doen, vandaar natuurlijk ook de Kempenerpopprijs. We hebben heel veel inzet en heel weinig geld. We willen een podium bieden aan goede bands uit elk genre, die een groter publiek willen bereiken. We zijn en blijven gratis toegankelijk en dat vraagt dus ook wat extra van de bands."

 

 

"We willen een podium bieden aan goede bands uit elk genre, die een groter publiek willen bereiken"

 

 

Waar word je niet blij van?

"Wij spelen het dak eraf, dat hebben we bij ... en ... ook gedaan! 

Dat werkt bij mij echt averechts. Bovendien zijn we een openluchtfestival en hebben dus helemaal geen dak. The sky is the limit bij ons. ;)

 

Ik heb jullie gisteren een mail gestuurd en nog geen antwoord gehad... Is ie wel aangekomen?

Jazeker, alleen ik ontvang zoveel mail dat het niet altijd mogelijk is om op alles direct te antwoorden. Zoals gezegd, ik kijk, luister en zoek alles na, maar daardoor houd ik niet genoeg tijd over om ook nog iedereen een persoonlijk antwoord te geven. Mocht je dus geen antwoord krijgen dan is dat niet eens omdat je niet goed genoeg zou zijn, maar misschien wel omdat je op dat moment niet in het totaalplaatje van het programma past. We werken met een groot team het hele jaar door om ons festival gerealiseerd te krijgen. Dat kost heel veel tijd, energie en zelfs geld. Mocht een band dan ontevreden worden bv. over een rider waar we niet aan kunnen voldoen, dan zijn wij niet het juiste podium voor die band."

 

 

"Mocht een band ontevreden zijn, dan zijn wij niet het juiste podium voor die band"

 

 

Heb je ooit gekke dingen meegemaakt bij bands, en was dit dan positief of negatief?

"Van alles, maar de positieve dingen zijn het leukst. Een spontaan feestje achteraf in de backstage met de muzikanten en medewerkers is eigenlijk het mooiste dat er kan gebeuren en een beter bedankje voor de vrijwilligers is er niet!"

 

Nog andere tips?

"Doe mee aan de Kempenerpopprijs. Het is een kans om met jouw band op te treden, eerst in een zaal of café, en daarna misschien wel op ons festival. Het gaat ons erom dat je band speelt en een publiek bereikt. En wie weet staat er wel een andere programmeur of zaaleigenaar te kijken…"

 

>> Inschrijven Kempenerpopprijs

 

>> Facebook Kempenerpop

 

ebook-download-page-2.png

Gepubliceerd op 23/04/2019

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI