de beste gitaren volgens mark en tim van keymusic

Je wilt een nieuwe gitaar kopen. Omdat je wil starten, je ‘garderobe’ wilt uitbreiden en/of je ’lijdt’ aan G.A.S. (Guitar Acquisition Syndrome). Wat zijn de beste gitaren binnen bepaalde budgetten? Dát vragen we de komende tijd aan een aantal kenners uit Eindhoven en omgeving. Mark en Tim van de gitaarafdeling van KEYMUSIC Eindhoven wisten wel wanten met deze vraag!

 


WAT ZIJN DE 2 BESTE BUDGET GITAREN? (0 – 300 EURO)

1. squier-affinity-telecaster-2-tone-sunburst.jpg

 

Squier Affinity Telecaster 2 Tone Sunburst
Prijs: €219,-

 

De Squier Affinity Telecaster heeft twee single-coil elementen om die echte Telecaster klank te kunnen produceren. Samen met de kenmerkende slagplaat en de driewegs schakelaar doet de Squier bijna niet onder voor een echte Fender.
Meer informatie 

 

2. epiphone-g400-pro-cherry.jpg

 

Epiphone G400 PRO Cherry
Prijs: €299,-

Vele rock, hard rock en metalgitaristen omarmden de originele SG en maakten hem tot een klassieker. Nu geeft de G-400 PRO je de klank en het uiterlijk van een echte SG, zonder het vintage prijskaartje en met de toegevoegde klankvariatie die je kunt verwachten van Epiphone.
Meer informatie

 

 

 

 

WAT ZIJN DE 2 BESTE MIDRANGE GITAREN? (300 – 600 EURO)

3. epiphone-g400-pro-cherry.jpg

 

Fender Standard Telecaster Brown Sunburst Maple
Prijs: €597,-

Sinds de introductie in het begin van de jaren ’50 is de Fender Telecaster gitaar een instrument waar professionele gitaristen uit alle muzikale genres wereldwijd op vertrouwen, dankzij zijn krachtige klanken en perfecte bespeelbaarheid. De Standard Telecaster bevat het beste van oud en nieuw.
Meer informatie

4. epiphone-les-paul-standard-plustop-pro-honey-burst.jpg

 

Epiphone Les Paul Standard Plustop PRO Honey Burst
Prijs: €449,-

Van alle successen die Les Paul heeft geboekt in zijn leven is dit wel de meest inspirerende onder muzikanten. De Les Paul Standard, een van de meest gewilde gitaren ter wereld. En nu geeft de Epiphone Les Paul Standard Plustop PRO de legende een frisse start.
Meer informatie 

 


WAT ZIJN DE 2 BESTE PREMIUM GITAREN? (600 – 1000 EURO)

 

5. fender-classic-player-baja-telecaster-blond-maple.jpg

 

Fender Classic Player Baja Telecaster Blond Maple
Prijs: €899,-

Met hun jarenlange ervaring hebben de specialisten van de custom shop een droomlijst met specs opgesteld. Deze Telecaster in '50-stijl is ontworpen door meesterbouwer Chris Fleming en heeft al die specificaties!

Meer informatie

 

 

6. gibson-2017-les-paul-tribute-t-faded-honey-burst.jpg

 

Gibson 2017 Les Paul Tribute T Faded Honey Burst
Prijs: €855,-

 

Een vintage uiterlijk, gecombineerd met moderne performance. Met de legendarische Les Paul als fundering kan er natuurlijk al weinig fout gaan. De 2017 Les Paul Tribute T is klaar voor de toekomst. Desondanks is het uiterlijk heerlijk vintage gebleven.
Meer informatie

 

 

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd op 24/02/2017