facebook tip: posts in nederlands én engels (of een andere taal)

Ik zie dat veel bands met een dilemma zitten. “Post ik in het Nederlands of in het Engels op de Facebook-pagina van onze band?” Aangezien je een Nederlandse band bent, heb je vooral veel Nederlandse volgers. Maar als je je alleen maar richt op Nederlands, komt dat buitenland natuurlijk nooit in zicht. Of misschien heb je al een paar fans uit het buitenland! Wist jij al dat je hetzelfde bericht in meerdere talen kunt posten?

Misschien moet je de optie eerst inschakelen.
Dat doe je door naar de ‘algemene’ instellingen van je pagina te gaan en daar de optie ‘berichten plaatsen in meerdere talen’ aan te vinken.

Vervolgens ga je een nieuw bericht toevoegen.
Als je gaat typen, zie je nu als het goed is een ‘plusje’ verschijnen met daarbij ‘bericht in een andere taal schrijven’. Hier kun je dan kiezen voor de juiste taal. Je krijgt zelfs al een vertaling, maar die is meestal niet zo goed, dus pas de tekst zelf aan. Voeg eventueel een foto of link toe en publiceer het bericht. Óf je plant het bericht in natuurlijk, dat kan ook.

Zodra je het bericht post, krijgen mensen automatisch het bericht in de juiste taal te zien, gebaseerd op hun locatie/instellingen.

Jammer dat het niet werkt:
- op je mobiel. Je kunt posts in meerdere talen alleen via je computer plaatsen. Als ik zelf voor m’n band iets via m’n mobiel post (bijvoorbeeld tijdens een repetitie) dan doe ik het in het Engels zodat iedereen het kan snappen.
- als je video post. Ook dan doe ik het zelf (bijna) altijd in het Engels.

Succes!

Heb je nog vragen? Dan beantwoord ik ze graag voor je. Stuur een mail naar mirjam@popei.nl.

Mirjam
PR/communicatie POPEI

Tips in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd op 06/02/2017

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI