interview: anker

De mannen van Anker vieren dit jaar hun 10 jarig jubileum. Een mooie reden om ze eens het hemd van het lijf te vragen over hoe het begon, Ankerfest, de band, en wat we nog meer van ze kunnen verwachten
 

Gefeliciteerd met 10 jaar Anker mannen! Voor degene die niet precies weten wat Anker is, kunnen jullie een korte recap geven van 10 jaar Anker?
Anker Studio is een repetitiestudio opgezet door Daan, Erik en Wannes. School-en muziekkameraden sinds jaar en dag. Gestart in 2012. Op de 40 vierkante meter die we toen konden betalen schroefden we de eerste repetitieruimte in elkaar. Voor eigen gebruik en de rest van de week voor de verhuur aan andere bands. In de afgelopen 10 jaar zijn we gegroeid op eigen kracht naar 2 repetitieruimtes, een opnamestudio (Studio Iglesias, ism Peter van Elderen) en een live podium. Nog steeds op dezelfde toplocatie, Sectie C.

 

Ter gelegenheid van jullie 10 jarig bestaan hebben jullie Ankerfest georganiseerd. Eindelijk weer een nieuw (terugkerend) rockfestival in Eindhoven?
We wilden vooral een goed en passend feest organiseren als dikke thanks aan de mensen die aan de basis staan van ons succes en voortbestaan, namelijk de Anker Studio- bands / muzikanten! Maar daar horen de vakmensen van sectie c evengoed bij, en natuurlijk ook iedereen die houdt van live muziek en een drankje. Dat lijkt nogal goed die gaan lukken, het is namelijk stijf uitverkocht! Een terugkerend festival, wie weet, maar we gaan de komende tijd zeker regelmatig eigen of nieuwe bandjes uitnodigen om op ons nieuwe podium te komen gasgeven en samen de muzikale vrijheid te vieren.

 

Na The Goods, The Homoos en Wolfskop was er begin dit jaar ineens ook de band Anker. 90's powerrock in het Nederlands. Vertel!
Bloed kruipt waar het stof zich niet verstoppen kan, dus neem een pandemie, met als gevolg lege repetitieruimtes bij Anker Studio en een sociaal leven op z’n aars en je zal zien dat daar iets uitkomt… Het gaat allemaal erg soepel en we vullen elkaar zowel muzikaal als tekstueel goed aan.

 

Kunnen we op korte termijn een release verwachten van Anker? 
Binnenkort releasen we onze eerste 7-track op Spotify. Op onze insta “anker_band” vind je wanneer en andere toffe shit.

 

Jullie zijn een bezig trio. Met welk bekend trio zouden jullie jezelf het beste vergelijken, en waarom? De drie musketiers, Kwik Kwek & Kwak, de 3j's of een ander...
Bij insiders op regelmatig bezochte feestjes, concerten en festivals worden we “De Olievlek” genoemd. Dit vinden we eigenlijk wel het meest passend.

 

De repetitieruimtes, een studio, de band, merchandise. Wat kunnen we de komende 10 jaar nog meer van jullie verwachten? Dromen mag!
Wat we vooral hopen is dat ons autonome zelfstandige gevoel steeds meer mensen trots  en blij gaat maken. Het zou tof zijn als we kunnen groeien, met behoud van de eigenheid en vrijheid die ons nu onderscheiden! 
En een eigen pretpark zou natuurlijk mooi zijn.

Gepubliceerd op 04/10/2022

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI