platenpraten met: this is lovski

Met zijn studio huist Igor Sekulovic aka This Is Lovski alweer een tijdje in POPEI. Gezellig zeggen we dan. Zijn muziek is eclectisch met Afro, Electronic, Balkan Techy beats en Summervibes als bestandsdelen. Op 15 oktober host hij de 2e editie van Party In Nomansland, check dat ook efkes uit . Maar eerst duiken we zijn platenkast in…

 

Wat is je allereerste aanschaf?

Mijn allereerste aanschaf was het album Bays van Fat Freddy’s Drop

 

Was de platenkast van je ouders goed te doen?

Mijn vader luistert heel veel naar old school reggae classics, dat vind ik super vet. Mijn moeder houdt van Italiaanse opera. Dat is voor mij te dramatisch dus daar kan ik heel weinig mee.

 

Het beste album allertijden is…

Eerlijk gezegd denk ik niet zo. En ben ik niet op die manier geobsedeerd met muziek. Ik hou van variatie en verfrissing in vroeger en nu. It’s just where the mood brings me.

 

Bij welk nummer houd je het niet droog?

Ik hou van Afro, Reggae, Balkan, South Amarican electronic scene. Dat zijn allemaal stijlen die je aan het dansen maken. De tekst kan diepgaand of treurig zijn maar je danst en je bent samen met anderen. Voor mij this is what it’s about. Samen zijn en samen connecten. Dus als ik iets heel erg voel dan ga ik dansen en niet huilen. Dit is bijvoorbeeld bij de track Emina van Himzo Polovina.

 

Wat is de beste Eindhovense plaat ooit?

Nogmaals ik denk niet in beste ooit. Maar ben wel erg fan van Beef. Kan je dat als Eindhovense band beschouwen?

 

Op welke plaat kun je het best hard gaan? Oftewel, beste dansplaat is…

Ik ga lekker op Bomba Estéreo – Deja. Ik ga ook heel hard op Mitú – Balnear. Ook super gaaf: Balkan Beat Box – Blue Eyed Black Boy. En natuurlijk niet te vergeten Goran Bregović – Alkohol hoppaaaaaa

 

Doe je aan ‘guilty pleasures’?

Nope… volgens mij ben ik een hele grote guilty pleassure ;)

 

Wie maakte de gevaarlijkste plaat?

Is dat niet die ene plaat waar duivels zinnen in zaten als je hem achterstevoren draaide? Haha. Oprecht geen idee.

 

Wat wordt er momenteel veel geluisterd?

Het leuke op dit moment is dat niemand het echt goed weet. Er zijn cijfers, maar ik reis heel veel en ik kom in verschillende landen daar zijn allemaal andere dingen heel hot. Dus dat vind ik super leuk! Ik hou van nieuwe dingen ontdekken. Ik denk dat ik zo een 7 jaar niet meer naar radio heb geluisterd. Ik zie muziek als een gave markt, je gaat struinen en nieuwe dingen proeven.

 

Meest romantische nummer is?

All you need is love denk ik ;)

 

De allerbeste albumcover ooit is…

Alle platen van Dope Lemon zijn cool, Party & Eggs van Projekt Rakija is ook echt gaaf. Sotomayor heeft ook hele gave designs. Soulwax met Nightversions is mega vet ook!

 

Tijdens het cruisen staat er natuurlijk muziek op, welke?

Goran Bregović, Dope Lemon, Mitú ( in de nacht), Irie van Rico & A.R.T. Soulwax, Manu Chao, Jaren ’30 opgenomen jazzstandards, Boogiewoogie (jaren 30)

 

Door welke plaat ben je zelf muziek gaan maken?

Ik ben nooit muziek gaan maken vanwege een plaat. Ik werd veel gepest op school omdat ik buitenlander was. Mijn zus kocht voor mij een gitaar en zei je moet muziek gaan maken want daar zijn mensen allemaal heel aardig. En dat was ook! J

 

Laatste ontdekking die je de lezer niet wil onthouden…

We moeten meer dansen en minder denken!

Gepubliceerd op 04/10/2022

MUZIKANTENTIPS

 

Klik hier voor de Facebook-groep Fix Je Bizz, een community vol muzikanten die jou kunnen helpen met je zakelijke regelskills

 

MINIPOPBLAD DE POPEI