the ballet bombs, over de popronde

 Het is een mooi setje Eindhovense acts die door het rondreizend festival Popronde 2019 geselecteerd zijn. De reis loopt op zijn einde, dus we vroegen de gelukkige naar de deugden en ondeugden van dit avontuur… Met deze keer: The Ballet Bombs.

 

Hoe gaat het met de ronde?
“Het gaat zeer goed met onze Popronde. Lekker toch, door heel Nederland spelen met je beste vrienden? Het voelt bijna meer alsof we steeds een dagje weg gepland hebben en daarbij kunnen we ook nog eens doen wat we het liefste doen: een bak herrie maken.”

Wat waren vooraf de verwachtingen?
“De verwachtingen waren: hopen op überhaupt één show, lol hebben, nieuwe mensen/bands leren kennen en dat elke show een en al gekkenhuis zou worden met de leuke cirkel van te gekke bands waar je in bent geslingerd.”

Zijn er al lessen geleerd?
“Je gaat op plekken komen waar improvisatie nodig is qua opstellen, soundcheck, monitoren en dingen als parkeren. En waar je maar 15 minuten opbouw/soundcheck tijd hebt. Wij hebben deze Popronde wel geleerd hiermee te dealen en plug and play ready te zijn. We hebben er wel voor gezorgd dat ook onze gear werkt, wat toch wel belangrijk is haha. Dit voorkomt zo veel onnodige frustraties.”

 

 

"Je gaat op plekken komen waar improvisatie nodig is qua opstellen van de soundcheck, monitoren en dingen zoals parkeren"

 Wat is de nieuwe favoriete plek?
“Een favoriet kunnen we nog niet kiezen aangezien we nog een aantal shows te spelen hebben (op het moment van schrijven, red). Maar Bossche Brouwers aan de Vaart in Den Bosch was een groot feest, het café stond ram vol met mensen die zeker wel klaar waren voor een party. En dat werd het ook.”

Deed het publiek wat ze moest doen?
“Het publiek bleef staan met een dansje hier en een moshpit daar, met zo’n vloedgolf aan fuzz vinden wij elke zaal met meer dan alleen barpersoneel winst. Dus ja, zeker.”

Zijn jullie content met het aantal boekingen?
“Elke Popronde show is het echt totaal gekkenhuis dus we zijn blij met elke show die op de lijst staat. Stiekem zouden we het niet erg vinden om meer geboekt te worden dan tot nu toe het geval is.”

 

 

"Elke Popronde show is het echt totaal gekkenhuis dus we zijn blij met elke show die op de lijst staat"

 Is er een stad gekker dan Eindhoven?
“Er is geen stad gekker dan Eindhoven. 040 represent.”

Er valt vast een dikke anekdote te vertellen, vertel?
“Sooow er valt zeker genoeg te vertellen. Maar wat we liever aanraden is onze Instagram stories te volgen, dat is waar het allemaal gebeurd. Ben er bij en beleef het met ons (@TheBalletBombs). Ook hebben we voor 3VOOR12/Eindhoven een leuke blog mogen schrijven over onze Popronde shows in Den Bosch en Dordrecht. Dus check die ook zeker!”

 

 

"Optredens kunnen druk en hectisch zijn, maar zorg dat je plezier blijft houden met je band"

 

 Een tip voor de acts die de ronde volgend jaar gaan doen?
“Het kan druk en hectisch zijn maar zorg ervoor dat je plezier blijft hebben met je band, dat is waar het om gaat en je reflecteert dit op het publiek. Als je lol blijft hebben is het een te gekke tijd, ook met de andere bands aangezien je allemaal in dezelfde madness bent gevallen.”

Is er leven na de Popronde?
“Voor ons zeker. We zijn op dit moment allerlei snode plannetjes aan het smeden… Wat we wel kunnen vertellen is dat we bezig zijn met een single en er komt nieuwe merch aan. Verder focussen we ons op shows.”

 

Gepubliceerd op 11/11/2019